Παρασκευή, 29/03/24
Δημήτρης Καλοσκάμης

Το “hot” ταλέντο του Παναθηναϊκού έχει όλα τα… φόντα να πετύχει! (photos)

Τυχερός ο Παναθηναϊκός που στην Ακαδημία του είναι ο 16χρονος Δημήτρης Καλοσκάμης (γεννημένος στις 01/03/2005), όπου αγωνίζεται στο τμήμα της U19 και το ταλέντο του τον φέρνει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έβαλε… τζίφρα στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και στο Κορωπί “ονειρεύονται” πολλά με το ταλέντο του.

Ο νεαρός μέσος κατά γενική ομολογία και παραδοχή των ανθρώπων της ακαδημίας αποτελεί το πιο… hot όνομα στο Κορωπί και έχει όλα τα φόντα και τις ικανότητες για να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό τα επόμενα χρόνια.

Πάμε όμως να γνωρίσουμε τον 16χρονο…

Το πιτσιρίκι από τις Σπέτσες και η Άρσεναλ

Ο νεαρός Δημήτρης είναι γέννημα – θρέμμα από τις Σπέτσες, όπου μεγάλωσε με την οικογένεια του και τον βοήθησε αρκετά στα πρώτα του βήματα.

Πριν το καταλάβει καλά καλά ο νεαρός βρέθηκε στις… Ακαδημίες της Άρσεναλ στο Χαλάνδρι και η ζωή του άλλαξε, βάζοντας το ποδόσφαιρο προτεραιότητα στη ζωή του.

Το ταλέντο του και ο χαρακτήρας του έφερε στην… πόρτα του, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό!

Οι ομάδες τον “λάτρεψαν” και του πρόσφεραν μια θέση για δοκιμαστικά και να πείσει ότι αξίζει…

 

 

Οι δοκιμές και η… επιλογή

Ο νεαρός, αφού πέρασε από δοκιμές, έπρεπε να πάρει την μεγάλη απόφαση, η οποία είχε άρωμα… Πράσινο. Ο Παναθηναϊκός ήταν η επιλογή του, όπως και της οικογένειας του, λόγω των συνθηκών και της ιστορίας της ομάδας στο να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές από το φυτώριο.

Αμέσως ο νεαρός εντάχθηκε αμέσως και άρχισε να βλέπει πως “μεγαλώνουν” τα ταλέντα στην “Πράσινη” Ακαδημία

Όσοι προπονητές τον είδαν, τον ξεχώρισαν, μίλησαν για ένα μεγάλο ταλέντο, οι προοπτικές του ήταν μεγάλες! Έτσι ο κάθε προπονητής του, του έδωσε να μάθει το… κάτι παραπάνω.

Από την αρχή έδειξε…

Την περσινή σεζόν ήταν βασικότατο στέλεχος της U15 του Παναθηναϊκού και φέτος “πήδηξε” στην U17 αντί για την U16, λόγω του ταλέντου του. Πρόπερσι στην U15 είχε 16 συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ πέρυσι σκόραρε 10 φορές σε 21 παιχνίδια, ενώ ήταν και ο αρχηγός της ομάδας.

Τα χαρακτηριστικά του φάνηκαν από την U15, όπου έφτασε να είναι αρχηγός της ομάδας και να ηγείται, ενώ στις αρχές στην U17 συνέχιζε… ανοδικά.

Η θέση του είναι 10αρι, ωστόσο αυτό που ανακάλυψαν στην ομάδα, είναι πως μπορεί να αγωνιστεί καλά και ως 8αρι, χρησιμοποιώντας καλά και τα δυο του πόδια.

Έχει εξαιρετική επαφή με το αντίπαλο πλεκτό και αυτό που διακρίνει το παιχνίδι του εκτός από την άριστη τεχνική κατάρτιση, είναι η εξυπνάδα, ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι και τους χώρους.

 

 

Το συμβόλαιο και το… εξωτερικό

Ο νεαρός έβαλε υπογραφή στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και ξεκίνησε… επίσημα, από την πρώτη ομάδα, όπου κλήθηκε να προπονείται.

Η οικογένεια του ποδοσφαιριστή έχει δεχθεί… κρούσεις, κυρίως από εξωτερικό, ωστόσο αυτό που θέλουν αλλά και ο ταλαντούχος άσος είναι να παραμείνει στην ομάδα και να εξελιχθεί περισσότερο.

Μάλιστα δεν αποκλείεται, να τον δούμε να παίρνει συμμετοχές τη νέα σεζόν, σε αναμέτρηση κυπέλλου, για να “ψηθεί”!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...