Παρασκευή, 29/03/24
Τάσος Σαπουντζής

Ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού με το “μαγικό” δεξί! (photos)

Το ελληνικό ποδόσφαιρο περιμένει υπομονετικά τα τελευταία χρόνια να αναδείξει έναν ποδοσφαιριστή “διαμάντι” και αν μπορούσαμε να βάλουμε σε αυτήν την κατηγορία κάποιο ταλέντο, αυτό θα ήταν σίγουρα ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τάσος Σαπουντζής.

Ο 19χρονος μέσος, (γεννημένος στις 28/01/2002), με τις εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια έχει επιβεβαιώσει και με το παραπάνω τον τίτλο του wonderkid, ενώ οι κόποι του ανταμείφθηκαν με την κλήση του στην φετινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, από τον Πέδρο Μαρτίνς.

 

 

Τα πρώτα βήματα και ο ΠΑΟΚ

Με καταγωγή από την Μακεδονία και συγκεκριμένα από την Έδεσσα, ο νεαρός άσος ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τον Εδεσσαϊκό και στην συνέχεια στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Μετά έγινε μέλος της ακαδημίας του ΠΑΟΚ συμμετέχοντας στην U12 των “ασπρόμαυρων”.

Με την φανέλα του ΠΑΟΚ άρχισε να μας συστήνεται και να μας κάνει εντύπωση, αφου είχε αρχίσει πια να αναδεικνύει το ταλέντο και τις αρετές του. Την σεζόν 2016-2017, αγωνίστηκε σε επίσημες υποχρεώσεις για πρώτη φορά στην καριέρα του και “στέφθηκε” πρωταθλητής της SuperLeague U15, “γράφοντας” 19 συμμετοχές.

Το δεξί πόδι του Σαπουντζή είχε ήδη αρχίσει να κάνει “ντόρο”, καθώς οι πάσες του έχουν τέτοια ακρίβεια που σπάνια συναντάμε σε αυτό το επίπεδο, ενώ συνήθως είναι της μιας επαφής. Αυτό παρατήρησαν και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, που τον θεώρησαν εκείνη την στιγμή ως το μεγαλύτερο πρότζεκτ της ακαδημίας τους.

Την αμέσως επόμενη σεζόν προβιβάστηκε στην U17 του “δικεφάλου του βορρά”, συνεχίζοντας να… φωνάζει πως ήρθε για να μείνει. Σε εκείνο χρονικό σημείο ο νεαρός αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για μια νέα σελίδα στην ελπιδοφόρα καριέρα του και ενώ έμεινε στον ΠΑΟΚ για το πρώτο μισό της χρονιάς, τον Ιανουάριο του 2019 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό.

Νέα πρόκληση στον Ολυμπιακό και η ώρα της ευκαιρίας

Η ομάδα του Πειραιά είχε… λυσσάξει να κάνει δικό της τον Σαπουντζή. Οι ανθρωποι των “ερυθρόλευκων” είχαν διακρίνει τις αρετές του ποδοσφαιριστή και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δικαιώνονται και με το παραπάνω.

Στην πρώτη του χρονιά στις ερυθρόλευκες ακαδημιες, ως μέλος της U17, ο Σαπουντζής πανηγύρισε την SuperLeague U17 κόντρα στην παλιά του ομάδα, ολοκληρώνοντας την σεζόν με 32 συμμετοχές (σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό), 2 γκολ και 3 ασίστ.

 

 

Το παιχνίδι του Σαπουντζή εξελίσσεται μέρα με την μέρα, με τον νεαρό άσο να θέλει να γίνει… σπεσιαλίστας στις στημένες μπάλες, με πολλές από τις εκτελέσεις του να θυμίζουν… ζωγραφιές.

Σήμερα αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της U19 του Ολυμπιακού, έχοντας πια και ευρωπαικές παραστάσεις, από την συμμετοχή του στην UEFA Youth League.

Φέτος πραγματοποιεί την πρώτη του προετοιμασία με πρώτη ομάδα, μετά από την ευκαιρία που του έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς και φαίνεται πως την έχει αρπάξει απο τα μαλλιά. Ο μικρός δεν φοβάται, παίζει στο κέντρο σαν να έχει εμπειρία 20 χρόνων στα πόδια του, είναι σίγουρος για τις μεταβιβάσεις του, έχει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του.

Αποτελεί τον ορισμό του “εγκεφαλικού” μέσου, παίζει με μυαλό αντί να τρέχει άσκοπα χιλιόμετρα στο γήπεδο και με τις επιλογές του στην εξέλιξη του παιχνιδιού, βοηθάει πάντα την ομάδα του να αναπτύξει σωστή και αποτελεσματική επίθεση.

Η ευκαιρία που έχει είναι μοναδική ώστε να εξελίξει το παιχνίδι του και να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια έναν μέσο αναφορά τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ Ακαδημία

Στην… Ολλανδία η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια...
Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...