Πέμπτη, 25/04/24
Αλέξανδρος Λώλης

Το ταλέντο που έχει… Λω(-λης)λάνει τα Γιάννινα! (photos/vids)

Ο Αλέξανδρος Λώλης (γεννημένος στις 05/09/2002) είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο “Άγιαξ” της Ηπείρου βγάζει αρκετά ταλέντα, ωστόσο ο 18χρονος ποδοσφαιριστής έχει κάτι το… διαφορετικό, που σε μαγνητίζει.

Η ιστορία του δεν έχει πολλά… φαντεζί, ωστόσο είναι μια καλή αρχή για ένα νεαρό παιδί, που προσπαθεί και θέλει να πετύχει πολλά (και όχι άδικα).

Οι θυσίες του, αλλά και οι κόποι του, μέχρι να φτάσει στην πρώτη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολλές, ωστόσο σήμερα βρίσκεται εδώ και αναζητά μια ευκαιρία, για να δείξει ότι αυτός είναι το μέλλον.

Φέτος μετρά 10 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και έχει ακόμη να δώσει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!

 

 

Η αρχή και τα… δοκιμαστικά

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε να κλωτσά το… τόπι από μικρό παιδί, όταν φόρεσε την πρώτη του ποδοσφαιρική φανέλα, αυτή του ΠΑΣ Λαδοχωρίου.

Το μικρό αστέρι ξεκινούσε την καριέρα του και μάθαινε πως να γίνεται καλύτερος, μέχρι που ήρθε ο ΠΑΣ Γιάννινα και στα 14 του κλήθηκε να δοκιμαστεί με την φανέλα του “Αίαντα της Ηπείρου”

Τα δοκιμαστικά ολοκληρώθηκαν και στον ΠΑΣ γνώριζαν πως αυτό το παιδί ήταν το… μέλλον τους και πριν προλάβει να περάσει καιρός, του φόρεσαν τη φανέλα της U15.

Από την πρώτη του σεζόν, όντας μέλος του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αλέξανδρος Λώλης έμενε στο Λαδοχώρι και καθημερινά πήγαινε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, για προπόνηση και αγώνες.

Αυτό γινόταν για έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς να κουράζεται, χωρίς να “γκρινιάζει”, αλλά έβλεπε το όνειρο του να παίρνει “σάρκα και οστά”, μέχρι που η ομάδα του νοίκιασε σπίτι, για να είναι κοντά στην νέα του… οικογένεια.

 

 

 

Η 2η και… δύσκολη χρονιά

Πολύ γρήγορα ο 18χρονος άσος βρέθηκε στην U17 της ομάδας και άρχισε να ανεβαίνει τα… σκαλοπάτια, που θα τον έφερναν κοντά στην πρώτη ομάδα.

Ένα δυσάρεστο γεγονός για τον ίδιο, τον… έριξε, αλλά δεν το έβαλε κάτω και σηκώθηκε για να επιστρέψει. Στα 16 του χρόνια ο Λώλης τραυματίστηκε και έμεινε εκτός για μισή σεζόν (6 μήνες), με τη διάγνωση των ιατρών να αναφέρουν οστικό οίδημα.

Ο ταλαντούχος άσος δεν το έβαλε κάτω και πολύ γρήγορα βρέθηκε ξανά στα γήπεδα, όπου τα… καλύτερα ήταν μπροστά του.

 

 

Πρώτη φορά… επαγγελματίας και πρώτη ομάδα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα όταν κατάλαβε για τα… καλά με το τι ταλέντο έχει στα χέρια του, έτρεξε να το… καπαρώσει.

Όταν ο νεαρός έμπαινε στα 17 του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ενώ παράλληλα ξεκινούσε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Η προπόνηση με τους έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας, του έδιναν την ευκαιρία να εξελίσσεται διαρκώς, ενώ του δινόταν οι ευκαιρία να έχει συμμετοχές με την U19 του συλλόγου (ενώ ήταν μέλος της πρώτης ομάδας)

Μάλιστα ο νεαρός αγωνιζόταν ως αριστερό εξτρέμ και μπακ χαφ, με τον προπονητή του να του αλλάζει θέση και να τον πηγαίνει 10αρι!

 

 

 

Οι πρώτες “σειρήνες” από Ευρώπη

Το ταλέντο του και οι επιδόσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από τη… Γερμάνια.

Η πρώτη ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον ήταν η Στουτγκάρδη, με τους Γερμανούς να έχουν έρθει στην Ελλάδα, για να τον δούν από κοντά.

Φήμες για… Ολυμπιακό

Μάλιστα δεν ακούγονται και λίγα… ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, ωστόσο ακόμη και οι φήμες αυτές δείχνουν πως ο νεαρός δεν περνά απαρατήρητος από πουθενά.

Ο Ολυμπιακός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει καταθέσει πρόταση στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου είναι δύσκολο να απορριφθεί, με τον νεαρό άσο να αλλάζει ομάδα το καλοκαίρι, αν ισχύουν όλα αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...