Κυριακή, 08/09/24
Plus

Πάρε… χρήμα για να μην χρησιμοποιείς τεχνολογία!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

“Εάν έχετε την επιθυμία να απομακρύνετε τις συσκευές σας για μια ημέρα, αλλά εξακολουθείτε να έχετε την ανάγκη να πληρωθείτε, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για εσάς”.

 

Δεν είναι αγγελία, αλλά μία πρόκληση ή ακόμα καλύτερα, ένα είδος πειράματος στο οποίο, όποιος ανταπεξέλθει θα πληρωθεί με 2.000 ευρώ.

Σας μπερδέψαμε; Τα πράγματα είναι απλά. Το Reviews.org -μια εταιρεία που δοκιμάζει οικιακές υπηρεσίες και προϊόντα- προκαλεί τους τεχνολογικά εθισμένους να αποτοξινωθούν από τις… οθόνες και τον ψηφιακό τους κόσμο για 24 ώρες κι αν τα καταφέρουν θα λάβουν 2.000 ευρώ.

Με λίγα λόγια, όποιος μπορεί να κάνει μία αποτοξίνωση από τις συσκευές του (τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια, υπολογιστές, έξυπνα ρολόγια και συσκευές, φυσικά και το κινητό τηλέφωνο) θα αμειφθεί.

Η εταιρεία θέτει πρώτα κάποια ερωτήματα, ένα είδος συνέντευξης για να προσδιοριστεί ποιος είναι κατάλληλος για να υποβάλει αίτηση συμμετοχής. Μία από τις ερωτήσεις που θέτει είναι:

“Ήθελες πάντα να κερδίσεις διαγωνισμούς στην πραγματική ζωή, αλλά είσαι πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να νικήσεις σε βίντεο παιχνίδια όπως Mario Kart και Mortal Kombat; Γνωρίζεις κάπως υπερβολικά πολλά πράγματα για τους παλιούς γνωστούς σου από τα social media;”. Έτσι θέλει να ανιχνεύσει τους πραγματικά παθιασμένους και να δει αν μπορεί να τα καταφέρουν.

 

Ο ιδανικός υποψήφιος σύμφωνα με το Reviews.org είναι σίγουρα κάποιος που αντέχει την πρόκληση και την… αποτοξίνωση από την τεχνολογία και τα social media. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά προφανώς και δεν είναι.

Όσοι επιλεχθούν θα κληθούν να μείνουν μακριά από κάθε συσκευή, πλην των φούρνων μικροκυμάτων. Θα τους σταλούν χρηματοκιβώτια για να κλειδώσουν μέσα σε αυτά τις ηλεκτρονικές τους συσκευές για 24 ώρες, ενώ θα λάβουν και 200 ευρώ δωροεπιταγή για να προμηθευτούν μερικά πράγματα… επιβίωσης. Όπως; Μια γραφομηχανή αντί για υπολογιστή, χαρτί αντί για word και χρώματα με πινέλα για μια εναλλακτική… selfie.

Μετά το πέρας της… δοκιμασίας θα δώσουν τα σχόλιά τους γι αυτή την εμπειρία.

Η εταιρεία μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, καθώς στην εποχή της πανδημίας ο χρόνος που περνάμε μπροστά από τις οθόνες έχει αυξηθεί δραματικά, όχι μόνο για να περάσει η ώρα ή σερφάροντας social media, αλλά και λόγω της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με μια έκθεση το 2019 που είχε διεξάγει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Common Sense Media, οι έφηβοι στις ΗΠΑ ξοδεύουν κατά μέσο όρο πάνω από 7 ώρες την ημέρα σε μέσα οθόνης μόνο για ψυχαγωγία.

“Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιος εκεί έξω χρειάζεται ένα διάλειμμα”, έγραψε το Reviews.org. Λοιπόν;

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...