Κυριακή, 08/09/24
Ευρώπη

“Χασούρα”… κλάμα για τις ομάδες από τον κορονοϊό!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Οι σύλλογοι της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ελίτ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με απώλειες εσόδων της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το τέλος της σεζόν, δηλαδή πάνω από τις προβλέψεις που είχε κάνει ο ECA στα τέλη Ιουλίου.

Αρχικά, είχαν προβλεφθεί απώλειες 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα έσοδα των αγώνων, τις χορηγίες και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Μια νέα ανάλυση όμως για λογαριασμό της PricewaterhouseCoopers (PwC), δείχνει ότι η πραγματικότητα θα κυμανθεί πέρα από τις προβλέψεις, προβλέποντας απώλειες μέχρι και 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τα καθαρά κέρδη.

Στην ετήσια αναφορά που συνέταξε ο ECA για το 2019/20, ο εκτελεστικός της διευθυντής, Charlie Marshall, εκτίμησε τις δυσκολίες με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι οι σύλλογοι, σημειώνοντας ότι οι αρχικές προβλέψεις τελικά ήταν αισιόδοξες, μετά και από την εξέλιξη που έχει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

“Ο οικονομικός αντίκτυπος που θα επιφέρει ο Covid-19 είναι αναπόφευκτος καθώς τα οικονομικά των συλλόγων συνεχιζουν να βρίσκονται σε κρίση μετά τη συνεχιζόμενη απώλεια εσόδων από αγώνες και άλλες πηγές εσόδων”, αναφέρει ο Marshall.

 

“Αν και τα τελευταία χρόνια ήταν μια περίοδος ανάπτυξης για τη βιομηχανία ποδοσφαίρου, φέτος βλέπουμε ότι αυτό μπορεί να αντιστραφεί πολύ γρήγορα. Ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένο το ποδόσφαιρο αλλά και τα επιχειρηματικά του μοντέλα, είναι τέτοιος που δεν στοχεύουν προς την βιωσιμότητα”, προσθέτει ο Marshall.

 

“Στις αρχές του καλοκαιριού, εκτιμούμε ότι οι συνολικές απώλειες εσόδων για τις σεζόν 2019-2020 και 2020-2021 στους συλλόγους των μεγάλων κατηγοριών της Ευρώπης θα είναι στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, μη συμπεριλαμβάνοντας αυτές από τις λιγοστές μεταγραφές. Δυστυχώς, καθώς η κρίση συνεχίζεται, αυτή η αρχική εκτίμηση φαίνεται τώρα αισιόδοξη και το ποσοστό είναι πιθανό να υπερβεί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ σε καθαρά κέρδη. Αναγνωρίζουμε ότι «ο Covid-19 ήταν ένα σκληρό χτύπημα για το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, και μια ευκαιρία αφύπνισης… Ο επαγγελματισμός και η βιώσιμη ανάπτυξη των συλλόγων, είναι αναγκαία εργαλεία για το μέλλον του ποδοσφαίρου”, δηλώνει.

Πηγή: sportsbusiness.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...