Τρίτη, 16/04/24
Ελλάδα

Το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο σε πρώτο πλάνο!

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία διοργάνωσε για όσους συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μια σειρά διαδικτυακών επιμορφωτικών σεμιναρίων -πέντε στο σύνολο- με πλούσια θεματολογία, όπως η προσέλκυση και ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών στους συλλόγους, η προσέλκυση πρώην ποδοσφαιριστών στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και η εύρεση ανθρώπινου δυναμικού σε αυτό.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μέσω της Τεχνικής Επιτροπής και της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης και με γνώμονα την υποστήριξη και επιμόρφωση όλης της ποδοσφαιρικής κοινότητας στον κρίσιμο τομέα του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου, επικοινώνησε με όλες τις Ε.Π.Σ., αποστέλλοντας σε αυτές -και κατά συνέπεια στα σωματεία- σχετική αναλυτική ενημέρωση και πρόσκληση συμμετοχής.

Στόχος ήταν να επιμορφωθούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση διοικητικοί υπεύθυνοι σωματείων, υπεύθυνοι ακαδημιών, προπονητές, γονείς, εθελοντές από κάθε γωνιά της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά τα σεμινάρια παρακολούθησαν πάνω από 700 άτομα από όλες τις Ομοσπονδίες, με την ελληνική συμμετοχή να καθίσταται πρώτη μεταξύ όλων των μελών της UEFA, αριθμώντας 65 συμμετοχές από σχεδόν όλη την ελληνική επικράτεια. Όλοι τους έλαβαν μετά το τέλος κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου πλούσιο υλικό της UEFA σε ηλεκτρονική μορφή.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τους ανθρώπους που συμμετείχαν στα αναπτυξιακά σεμινάρια της UEFA, τις ΕΠΣ και τους συνεργάτες της στην UEFA για την άψογη συνεργασία.

Εξάλλου, η Ε.Π.Ο. συνεχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση ποιοτικής και ενιαίας επιμόρφωσης στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο με τη λειτουργία -με ευθύνη της Τεχνικής Επιτροπής και της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης- των Σχολών UEFA D σε όλες τις Ε.Π.Σ.. Έως τώρα έχουν διεξαχθεί σχολές σε 29 Ενώσεις και περισσότερα από 1.300 άτομα έχουν λάβει το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω σχολές λειτουργούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες και απευθύνονται σε υπεύθυνους ακαδημιών γονείς και εθελοντές, συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, που λόγω των ειδικών συνθηκών συνεχίζουν να πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Σε πρώτο πλάνο η ανανέωση του Τζολάκη στον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός έχει θέσει σαν προτεραιότητα του την ανανέωση του νεαρού κίπερ, που βλέπει το συμβόλαιο του...
Champions League

“Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!”

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου έδειξε πως η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη...
Viral

Παιδάκι έφτιαξε… τερματισμένο πορτρέτο του Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε ένα... παιδάκι από την Αφρική να φτιάχνει ένα τέλειο πορτρέτο με τον ίδιο. Νεαρός...
Ιταλία

“Παστέλωσε” γκολάκι επί της Γιούβε ο Κεραμίτσης!

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης κατάφερε να "καρφώσει" ένα ωραίο γκολάκι κόντρα στη Γιουβέντους Στο 23ο λεπτό, συγκεκριμένα, ο 19χρονος...
Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κρατά Αλεξανδρόπουλο!

Η απόφαση για την παραμονή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο Λιμάνι έχει παρθεί και άπαντες... δουλεύουν την μεταγραφή...