Παρασκευή, 19/04/24
Παναθηναϊκός

Κοντά σε Ολυμπιακό νεαρός του Παναθηναϊκού! (photos)

Ο λόγος για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, όπου μίλησε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, όταν ήταν σε ηλικία 12 ετών.

Μάλιστα το “παιδί” του Παναθηναϊκού, καθώς έχει ανδρωθεί στις “Πράσινες” Ακαδημίες, ανέφερε πως είχε συμφωνήσει με την ομάδα του Πειραιά, προτού επιλέξει το “Τριφύλλι”.

Άλλωστε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον ποδοσφαιριστή είναι κάτι που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αφού οι Πειραιώτες προσπάθησαν αρκετές φορές να του φορέσουν τα ερυθρόλευκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Ναι ισχύει αυτό. Σε ηλικία 12 ετών είχα κάνει ένα δοκιμαστικό στον Ολυμπιακό. Με είχαν πάρει αλλά μας είχαν ζητήσει να μετακομίσουμε οικογενειακά στην Αθήνα γιατί ήμουν μικρός για να μείνω στις εγκαταστάσεις. Εμένα αυτό η οικογένειά μου δεν μπορούσε να το κάνει και ήταν πολύ δύσκολο να γίνει ένα τέτοιο βήμα. Εγώ τότε σκέφτηκα πως χαλάει το όνειρό μου, πως χάνεται μία μεγάλη ευκαιρία για μένα. Με μία υποσχετική τότε, γύρισα για να παίξω στον Οδυσσέα Ελύτη.

 

Ουσιαστικά όμως άνηκα στον Ολυμπιακό. Eχασα έναν χρόνο τότε στην Μυτιλήνη γιατί επειδή με είχε ο Ολυμπιακός δεν μπορούσα παρά να κάνω μόνο προπονήσεις. Θυμάμαι σε ένα παιχνίδι, ο προπονητής με έβαλε να παίξω χωρίς δελτίο, οι αντίπαλοι σταμάτησαν τον αγώνα και με πέταξαν έξω από το γήπεδο. Μου είπαν ότι με έβαλαν παράνομα να ένιωσα πάρα πολύ άβολα τότε. Έβαλα τα κλάματα, θυμάμαι. Είχε πολύ κόσμο και όλοι με κοιτούσαν. Μετά από έναν χρόνο, λοιπόν, σπάσαμε τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό για να μείνω ελεύθερος. Μου είχαν πει, βέβαια, πως στα 16 θα με ξαναδούν έτσι ώστε αν είναι, να μείνω στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.

 

 

Φτάνει εκείνη η στιγμή, έπαιζα με τις μεικτές του Αιγαίου στην Αθήνα. Με καλεί τότε ο Παναθηναϊκός για δοκιμαστικό και με παίρνει. Γυρίζοντας στην Μυτιλήνη βγήκαμε για φαγητό με την οικογένειά μου για να το γιορτάσουμε. Χτυπάει εκείνη την ώρα το τηλέφωνο της μητέρας μου, ήταν ο κ. Αμανατίδης. Της είπε ότι έμαθε πως συμφώνησα να πάω στον Παναθηναϊκό και έβγαλε το παράπονό του, σαν να εκνευρίστηκε. Ήταν όμως η επιλογή μου, να πάω στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα story που όμως εξελίχθηκε σε κάτι καλό”.

Ποιοι ήταν εκείνοι που σε συμβούλευσαν να επιλέξεις να συνεχίσεις στον Παναθηναϊκό;

“Ο προπονητής μου στη Μυτιλήνη, ο κ. Παράσχος Λάσκαρης, αλλά και σίγουρα όλοι στο οικογενειακό μου περιβάλλον”.

Πως είναι για ένα παιδί που έχει ζήσει στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, έχοντας ξεκινήσει από την U17, να φτάνει ως την πρώτη ομάδα;

“Από μικρός πίστευα μέσα μου ότι κάποια στιγμή θα φτάσω στην πρώτη ομάδα. Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω πως δουλεύω και πως θα κάνω τα πάντα για την καριέρα μου. Δούλεψα πολύ και έκανα πολλές θυσίες για να είμαι αυτή τη στιγμή ένα βασικό μέλος της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού. Η ωριμότητα είναι κάτι που έρχεται μέρα με την ημέρα.

 

 

Νιώθω πως πλέον καταλαβαίνω κάποια πράγματα καλύτερα, προσπαθώ να αποφεύγω λάθη που έκανα στο παρελθόν. Έχω αλλάξει την εξωγηπεδική μου ζωή. Ήμουν σίγουρα πιο χαλαρός στο παρελθόν. Τώρα θα κάτσω πολύ περισσότερο σπίτι.

 

Θυμάμαι πόσο είχα στενοχωρηθεί όταν είχα κάνει το λάθος με την Μπιλμπάο και μέσα από αυτό βρήκαν την ευκαιρία να κερδίσουν πέναλτι και να επιστρέψουν στο ματς. Θα έλεγα πως κάποιες τέτοιες στιγμές σε βοηθούν να γίνεις πιο δυνατός και να σκεφτείς περισσότερο κάποια πράγματα. Προσπαθώ πλέον να είμαι όσο καλύτερος επαγγελματίας μπορώ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...