ΠΑΟΚ (U19) - Ολυμπιακός (U19)

Ο Ολυμπιακός απειλεί το αήττητο του ΠΑΟΚ! (photo)

Η U19 του ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα τον Ολυμπιακό, το μοναδικό αντίπαλο που δείχνει ικανός να της βάλει δύσκολα και να απειλήσει το εκπληκτικό αήττητο σερί, το οποίο συνοδεύτηκε από τρία διαδοχικά πρωταθλήματα. Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει με “5 στα 5”, ισοβαθμούν στην κορυφή και σήμερα (25/10, 12:00) θα λύσουν τις διαφορές τους στο γήπεδο της Σουρωτής.

Πρόκειται για την αναμέτρηση μεταξύ των συλλόγων που έχουν κατακτήσει τα οκτώ τελευταία πρωταθλήματα υποδομής, έκαστος από τέσσερα. Από την τελευταία επικράτηση του Παναθηναϊκού, το 2012, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός κυριαρχούν ολοκληρωτικά σε επίπεδο U19, έχοντας ο καθένας τη δική του περίοδο “παντοκρατορίας”. Η τριετία 2018-2020 του ΠΑΟΚ, διαδέχθηκε την αντίστοιχη 2015-2017 των “ερυθρόλευκων”.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έχει τον τρόπο να ξεπερνά το εμπόδιο των Πειραιωτών, εναντίον των οποίων έχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις.

Για να εντοπίσουμε την πιο πρόσφατη ήττα του ΠΑΟΚ, πρέπει να ανατρέξουμε στο πρωτάθλημα 2017/18 και στη 14 αγωνιστική που διεξήχθη στις 10 Δεκεμβρίου 2017. Τότε, ο Παναθηναϊκός πέρασε με νίκη 1-0 από τη Σουρωτή, χάρη σε γκολ του Χρήστου Σέχου και παρά την απουσία του ηγέτη εκείνης της ομάδας, Γιάννη Μπουζούκη. Από αυτή την ομάδα του ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν παίκτες όπως ο Γιάννης Μιχαηλίδης (μόλις στα 17 έπαιζε βασικός, παρότι η ηλικιακή κατηγορία τότε ήταν U20), ο Ζήσης Χατζηστραβός και ακόμα οι Λύρατζης, Διαμαντής, Γκαργκαλατζίδης.

 

 

Αντίθετα, από τον Παναθηναϊκό οι μόνοι που “βγήκαν” από όσους αγωνίστηκαν εκείνη την ημέρα είναι οι Εμμανουηλίδης, Αποστολάκης. Όχι βέβαια ότι τους υπόλοιπους τους πήραν τα… χρόνια, αφού σήμερα οι ηλικίες τους είναι μεταξύ 20 και 22 ετών, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αφήσουν το στίγμα τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Από τις 10/12/2017 και μέχρι σήμερα, η ομάδα U19 του ΠΑΟΚ έχει δώσει 76 αγώνες πρωταθλήματος – έως και την 5η αγωνιστική της τρέχουσας σεζόν – χωρίς ήττα, μετρώντας σε αυτό το διάστημα μόλις 8 ισοπαλίες. Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους στις οποίες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, έχει 2 ήττες αμφότερες εντός έδρας τη σεζόν 17-18 (από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο), 11 ισοπαλίες και 71 νίκες.

Κατάκτησε αήττητη τα τελευταία δύο πρωταθλήματα (2018/19 και 2019/20) με απολογισμό 47 νίκες και 7 ισοπαλίες. Μάλιστα στην πρώτη από τις δύο σεζόν “άγγιξε” το απόλυτο με 28 νίκες, 2 ισοπαλίες σε 30 αγώνες.

ΠΑΟΚ εναντίον Ολυμπιακού και Πάμπλο Γκαρσία εναντίον Αντώνη Νικοπολίδη, λοιπόν, στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League U19, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το Novasports (25/10, 12:00).

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Ο Μαρτίνες κλείνει τα αυτιά του στις “σειρήνες”!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες νιώθει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Μιλάνο και γι' αυτό τον λόγο δεν βλέπει καμία...
Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...