Στίβος

Με τρεις εκπροσώπους στην Τσεχία για την… ελληνική διάκριση! (photos)

Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρεις αθλητές του ελληνικού στίβου θα φορέσουν το εθνόσημο στο στήθος στην Τσεχία.

Με στόχο την μεγάλη… διάκριση θα αγωνιστούν οι τρεις νεαροί αθλητές.

Συγκεκριμένα, οι Χρήστος Φραντζεσκάκης, Παναγιώτα Δόση και Ελίνα Τζένγκο θα δώσουν ότι καλύτερο μπορούν προκειμένου να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη με ένα μετάλλιο.

Αρχικά, ο 20χρονος (γεννημένος στις 26/04/2000) Φραντζεσκάκης έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, και παρά την… ασταθή του απόδοση στην τελευταία του εμφάνιση στο Σαμορίν, τελικά αναδείχθηκε νικητής, με βολή στα 75,43 μ.

 

 

Μάλιστα, η παραπάνω απόδοση του αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, και στους ερχόμενους αγώνες της Τσεχίας καλείται να το καταρρίψει.

Επόμενη στην… λίστα είναι η Ελίνα Τζένγκο. Η 17χρονη (γεννημένη στις 02/09/2003) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού στίβου και στην Τσεχία θα δώσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

 

 

Χωρίς αμφιβολία, η νεαρή κυνηγάει το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων, το οποίο, ναι μεν κατέρριψε πρόσφατα, ωστόσο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου δεν το αναγνώρισε, καθώς η ταλαντούχα αθλήτρια δεν πέρασε από τον απαραίτητο έλεγχο για ντόπινγκ.

Παρά το γεγονός ότι τόσο κρίμα και άδικα “έχασε” μια τόσο μεγάλη ατομική διάκριση, η Τζένγκο έχει τις δυνατότητες αλλά και το κουράγιο προκειμένου να το ξανά καταφέρει.

Μετά από μερικές ημέρες ξεκούρασης, η νεαρή επέστρεψε σε ρυθμούς προπόνησης, έτσι ώστε να είναι 100% έτοιμοι για το… φινάλε της Τσεχίας, όπου, αναμένεται να έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, καθώς θα δώσουν το παρών ορισμένες αθλήτριες του ακοντίου με τεράστιες προοπτικές, όπως η Μπάρμπαρα Σποτάκοβα (με ρεκόρ 64,19 μ.), η Μαρία Αντριγιουκ (με ρεκόρ 65,70 μ.) και η Νικόλα Ογκροντνίκοβα (με ρεκόρ 64,22 μ.).

Τέλος, όσον αφορά την Παναγιώτα Δόση, η 19χρονη (γεννημένη στις 01/04/2001) αθλήτρια του άλμα εις ύψους φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στοχεύει να βελτιώσει την φετινή της επίδοση (1,85 μ.), με τα 1,86 μέτρα να αποτελούν το ατομικό της, αλλά και πανελλήνιο, ρεκόρ.

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Δόση γνώρισε παγκόσμια διάκριση το 2018, αφού κατέβαλλε την 1η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα του Μαρόκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...