ΑΕΚ

“Κιτρινόμαυρος” και με τη… βούλα ο Γκαρσία! (vid)

Και επίσημα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι από σήμερα ο Λιβάι Γκαρσία.

Ο 22χρονος επιθετικός συμφώνησε σε όλα με τους “κιτρινόμαυρους” και πλέον λογίζεται ως μέλος της ομάδας του Μάσιμο Καρέρα.

Πριν από λίγη ώρα η “ένωση” ανακοίνωσε την μεταγραφή του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή μέχρι το 2025, με τον Γκαρσία να επιλέγει τον αριθμό 9.

Το κόστος της μεταγραφής του ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως ο Λιβάι πέρασε έναν χρόνο στην Μπεϊτάρ, με την οποία μέτρησε 6 γκολ και 3 ασίστ σε 33 παιχνίδια, ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και στην Άλκμααρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την αγορά του διεθνούς μεσοεπιθετικού Λιβάι Γκαρσία, από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Ο 23 ετών άσος από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας, έως το καλοκαίρι του 2025 και θα φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα με το νούμερο 9.

Ο Λιβάι Σάμιουελ Γκαρσία γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1997 στην Σάντα Φλόρα του Τρίνινταντ.

Σε ηλικία 14 ετών άρχισε να αγωνίζεται στη σχολική ομάδα Shiva Boys’ Hindu College και παράλληλα εντάχθηκε στο πρόγραμμα νέων της ομάδας T&TEC, με την οποία πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Δημοκρατίας Τρίνινταντ και Τομπάκο σε ηλικία 15 ετών.

Ωστόσο, το 2013 η T&TEC αναγκάστηκε να αναστείλει τις ποδοσφαιρικές της δραστηριότητες λόγω οικονομικών προβλημάτων, με τον ποδοσφαιριστή να συνεχίζει να αγωνίζεται στην Shiva Boys’ Hindu College και παράλληλα στην τοπική ομάδα Νέων Siparia Spurs.

Τον Μάρτιο του 2014 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Central FC, ομάδα της πρώτης κατηγορίας, όμως πριν καν κάνει το ντεμπούτο του, εντοπίστηκε από τον Ολλανδό ατζέντη Χάμφρι Νάιμαν, που τον παρακολούθησε σε παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων.

Έπειτα από διαμάχη, που λύθηκε με την παρέμβαση και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Τρίνινταντ και Τομπάκο, συμφωνήθηκε να του επιτραπεί να περάσει από δοκιμή στην Ολλανδία.

Τον Φεβρουάριο του 2015 υπέγραψε με την Άλκμααρ και σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, στις 24 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα μπαίνοντας ως αλλαγή σε παιχνίδι με τη Φέγενορντ.

Όντας 18 ετών και 65 ημερών, ο Γκαρσία έγινε ο νεότερος παίκτης από το Τρίνινταντ και Τομπάκο, που αγωνίστηκε σε παιχνίδι πρώτης κατηγορίας ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε έως τότε ο Ντουάιτ Γιόρκ με την Άστον Βίλα.

Συνολικά με τη φανέλα της Άλκμααρ αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια (4 γκολ – 6 ασίστ) μέχρι τα μέσα της σεζόν 2017-18, όταν παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Εξέλσιορ (15 συμμετοχές, 1 γκολ – 2 ασίστ).

Τον Μάιο του 2018 μετακόμισε στο Ισραήλ για την Χάποελ Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα, με την οποία αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια (3 γκολ), ενώ το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε σε 33 ματς, πέτυχε 6 γκολ και είχε 3 ασίστ.

Παράλληλα, ο Λιβάι Γκαρσία υπήρξε διεθνής με όλες σχεδόν τις «μικρές» Εθνικές ομάδες του Τρίνινταντ και Τομπάκο, όντας πλέον βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών, με την οποία μετρά 24 συμμετοχές και 3 γκολ.

Λιβάι, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Συγχαρητήρια για την επιλογή σου και καλή επιτυχία στο νέο μεγάλο βήμα της ποδοσφαιρικής σου καριέρας!”

Δείτε το post:

https://www.facebook.com/184914781550008/posts/4578678018840307/

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Ο Μαρτίνες κλείνει τα αυτιά του στις “σειρήνες”!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες νιώθει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Μιλάνο και γι' αυτό τον λόγο δεν βλέπει καμία...
Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...