Σάββατο, 20/04/24
Φρίξος Γρίβας

Ένας… πάνθηρας γεννιέται στο Ηράκλειο! (photos)

Λαμπρό αναμένεται να είναι το μέλλον του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί δίνουν τεράστια βαρύτητα στην απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών και από τη νέα χρονιά θα έχουν ένα πρώην “κυανέρυθρο” αστέρι στην σύνθεση τους.

Ο λόγος για τον 19χρονο Φρίξο Γρίβα (γεννημένος στις 23/09/2000). Ο πιτσιρικάς αποχώρησε από τον Πανιώνιο τον περασμένο Αύγουστο και ετοιμάζεται να αφήσει εποχή με τους “ασπρόμαυρους”.

 

 

Το who is who

Ο Γρίβας κατάγεται από τη Λιβαδειά, Βοιωτίας και έκανε τα πρώτα του βήματα στην ακαδημία ποδοσφαίρου Λιόντος, προτού πάρει μεταγραφή για την ακαδημία του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για ουσιαστικά για έναν “σύγχρονο” μεσοεπιθετικό, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στην δημιουργία παιχνιδιού, αλλά είναι σε θέση να βρει τα αντίπαλα δίκτυα με χαρακτηριστική άνεση.

Επιπρόσθετα εκτός από τη φυσική του θέση, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία και στα δύο “φτερά” της επίθεσης.

 

 

Από τον Ολυμπιακό στην ακαδημία του Πανιωνίου

Στους “ερυθρόλευκους” κατάφερε να αφήσει το στίγμα του και έφτασε μέχρι την U14, όταν και ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου.

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν την ευτυχία να καμαρώσουν το ταλέντο του σε δοκιμαστικά για την “κυανέρυθρη” ακαδημία και γρήγορα κατάλαβαν πως πέτυχαν λίρα εκατό.

Ο Γρίβας συμμετείχε σε δοκιμαστικά τεστ για τα “φυτώρια” του “ιστορικού”, τα οποία γινόταν υπό την επίβλεψη του Στέλιου Ασποπόρη, με τον νεαρό να αφήνει έκπληκτους τους ανθρώπους του Πανιωνίου, οι οποίοι τον ενέταξαν στην U15.

 

 

 

Η ξέφρενη πορεία του και το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα

Τότε άρχισε η ξέφρενη πορεία του στα κλιμάκια της ακαδημίας. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός ανέβηκε γρήγορα στις ηλικιακές κατηγορίες και το καλοκαίρι του 2018 μπήκε στην U19, έχοντας περάσει από τις U15, U16 και U17.

Με την U19 φανέρωσε και με το παραπάνω την έμφαση του σκοράρισμα, γεγονός που τράβηξε τα βλέμματα της πρώτης ομάδας.

Έχοντας πετύχει 5 γκολ στις 6 πρώτες αγωνιστικές της Super League U19, ο Νικόδημος Παπαβασιλείου κατάλαβε πως είχε έρθει η ώρα να ανέβει “σκαλοπάτι” και τον πήρε μαζί του στην αποστολή τον περασμένο Οκτώβριο για το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Κύπελλο Ελλάδος.

Πρόκειται για μία ιστορική αναμέτρηση για τον ίδιο, καθώς αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά κόντρα στους Θεσσαλούς και πήρε το “βάπτισμα” τους πυρός με τους “πάνθηρες”.

Έκτοτε ο Γρίβας φόρεσε άλλες 13 φορές τη φανέλα του Πανιωνίου, προτού αφήσει την… πλατεία για τον ΟΦΗ.

 

 

Το νέο κεφάλαιο για τον Γρίβα

Το τέλος των Play-outs και ο υποβιβασμός του Πανιωνίου στην Super League 2 σηματοδότησαν το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την απόκτηση του, με τον Γρίβα να υπογράφει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, το πλάνο του Ομίλου ήταν αρκετό, ώστε να αποχωρήσει από την ομάδα που υπηρέτησε ασταμάτητα από τα 15 του και να δοκιμάσει την τύχη του στην Κρήτη.

Μάλιστα αναμένεται να τον δούμε στην πρεμιέρα της Super League με τον νέο σταθμό στην καριέρα του, καθώς αγωνίστηκε σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας του ΟΦΗ, πιάνοντας και πολύ καλή απόδοση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αστέρας Τρίπολης (U19) - Άρης (U19)

“Φτωχή” επικράτηση για τον Αστέρα! (photos)

Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Άρη με 1-0, για την 16η αγωνιστική...
Ατρόμητος (U19) - Κηφισιά (U19)

Ματσάρα με νικητή τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη, επικρατώντας με 4-3 της Κηφισιάς, για την 16η αγωνιστική...
Ολυμπιακός (U19)

“Δεν έχω καταλάβει τι γίνεται”!

Ο νεαρός Ισίδωρος Κουτσίδης προσπαθεί να... συνέλθει από την διπλή επιτυχία της ομάδας του, στην οποία πήρε...
Ολυμπιακός (U19)

Η ατάκα του Σίνα για τον… Τζολάκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον συμπαίκτη του στην ομάδα, που... έστειλε και αυτός την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

“Περήφανοι για ό,τι πετύχαμε – Ο Ολυμπιακός έχει να...

Ο Σωτήρης Συλαιδόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, με την πρόκριση στον τελικό του Youth...