Γερμανία

Αλλάζει τις Ακαδημίες της η Μπάγερν! (photo)

Βλέπει πολύ μπροστά η Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί έχουν μία μεγάλη παράδοση όσον αφορά τα τμήματα υποδομής και δεν διστάζουν να παίρνουν γενναίες αποφάσεις.

 

 

Αυτή τη φορά όμως το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Όπως έκαναν γνωστό με ανακοίνωση τους οι πρωταθλητές Γερμανίας θα καταργήσουν τις U9 και U10 μέχρι την σεζόν 2022-2023, ώστε οι ηλικιακές κατηγορίες στην ακαδημία να ξεκινούν από την U11.

Η απόφαση πάρθηκε με το σκεπτικό πως τα παιδιά πρέπει να έχουν περισσότερο καιρό να εξοικειωθούν με το ποδόσφαιρο, χωρίς να υπάρχει κάποιο χρονικό όριο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διευθυντή της βαυαρικής ακαδημίας:

“Η Μπάγερν είναι ευαισθητοποιημένη για την κοινωνική της ευθύνη, ιδιαίτερα για τους πολύ νέους ποδοσφαιριστές της περιοχής του Μονάχου και των γειτονικών περιφερειών.

Με το βήμα της απόσυρσης των U9 και U10, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσονται περισσότερο στο οικείο περιβάλλον της τοπικής τους ομάδας, χωρίς την πίεση να αποδώσουν και χωρίς περαιτέρω χρονική δέσμευση.

Ο σύλλογος θέλει τα παιδιά να έχουν ελεύθερο χρόνο να δοκιμάσουν και άλλα αθλήματα και να απολαύσουν νέες εμπειρίες που ενδεχομένως θα έχουν θετική επίδραση στην ποδοσφαιρική τους ικανότητα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάει σε προπονητή… ΕΚΠΛΗΞΗ ο ΠΑΟΚ για την U17!

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί ετοιμάζεται να ξαναφορέσει τα "ασπρόμαυρα"...

Επένδυση στο… μέλλον για την U15 του Ατρομήτου!

Τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2012 κάνουν το βήμα...

Αλλαγές στους πάγκους της “κιτρινόμαυρης” Ακαδημίας!

Η ΑΕΚ προχωρά σε ολοκληρωτικό ανακατατάξεις στα τεχνικά επιτελεία...

Ο Μανδάς έριξε… άκυρο σε Ελληνική ομάδα και κοιτάζει Ιταλία!

Ο Χρήστος Μανδάς αναζητά νέα ποδοσφαιρική στέγη και η...

Ένα μεγάλο ταλέντο του Ολυμπιακού είπε το… αντίο!

Ο νεαρός τερματοφύλακας δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ