Παρασκευή, 29/03/24
Άρης (U19)

“Πρωταγωνιστές οι Μπαγκαλιάνης – Μπακουτσής”! (photo)

Σε συνέντευξη του, στο Yellow Radio, ο Κώστας Καζάνας (προπονητής της U19) μίλησε για τον ρόλο της Ακαδημίας του Άρη και τους νεαρούς που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα.

Μάλιστα μίλησε για τους ΜπαγκαλιάνηΜπακουτσή, που είναι μόνιμα στελέχη της πρώτης ομάδας, αλλά και το πως έφτασαν εκεί μέσω της U19.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την προετοιμασία της U19:

Ξεκινήσαμε προετοιμασία με καλή διάθεση υπό αντίξοες συνθήκες με όλα αυτά που έχουν συμβεί και με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 12 Σεπτεμβρίου, ακολουθούμε ακριβώς το πρόγραμμα της πρώτης ομάδας. Θέλουμε ένα μήνα σίγουρα για να είμαστε έτοιμοι. Λόγω κορωνοϊού δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε.

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε:

Ήταν πετυχημένη, τερματίσαμε τρίτοι στην Ελλάδα μπροστά από παραδοσιακές δυνάμεις με μεγαλύτερα μπάτζετ όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς και κατάφεραν τέσσερις παίκτες μας στην πρώτη μας ομάδα (Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Τσιλιγγίρης, Τσαγκαλίδης) και έδειξαν ότι ήταν έτοιμοι να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Και την επόμενη χρονιά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην U19 (σ.σ. εκτός του Τσιλιγγίρη που αποχώρησε), όμως θέλω να ελπίζω πως… δε θα είναι μαζί μας! Το λέω αυτό γιατί ελπίζω να συμμετέχουν κανονικά στην ανδρική ομάδα. Ένα δεκάλεπτο με την πρώτη ομάδα αντιστοιχεί σε επίπεδο αγωνιστικών εμπειριών σε… τρία παιχνίδια με την U19. Έξι συνολικά παίκτες μας θα μπουν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, όπως και ενδεχομένως κάποια άλλα παιδιά από την U17.

Για τους παίκτες που θα συμμετέχουν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας:

Ο Χατζηπιρπιρίδης, ακραίος ταχυδυναμικός χαφ, μπορεί να παίξει και ως δεξί και αριστερό εξτρέμ, εκ των κορυφαίων συντελεστών της περσινής μας πορείας με μεγάλη συμμετοχή σε γκολ και ασίστ. Είναι πολυδημιουργικός και ικανός στο εκτελεστικό κομμάτι.

 

Ο Χρήστος Μαρμαρίδης μπορεί να αγωνιστεί εύκολα και ως δεξί μπακ και ως δεξί χαφ. Ο Παναγιώτης Σενγκέργκης αγωνίζεται αριστερό μπακ και στο κέντρο της άμυνας. Είναι δυνατό παιδί με καλή σέντρα και του αρέσει να μαθαίνει στην προπόνηση. Μέσα στην χρονιά ήταν να παίξει στη βασική εντεκάδα της πρώτης ομάδας απέναντι στον Πανιώνιο. Ωστόσο λόγω του απαγορευτικού δεν επιτράπηκε, όμως αυτό δείχνει πως ο Μίχαελ Ένινγκ εμπιστεύεται τους νεαρούς παίκτες.

 

 

Για τον Μπακούτση και τον Μπαγκαλιάνη:

Και οι δύο ήταν πρωταγωνιστές στην U19 και είναι πολύ σημαντικό αυτό για να μπορέσεις να προσαρμοστείς και στην πρώτη ομάδα. Ο Μπαγκαλιάνης άφησε άριστες εντυπώσεις. Είναι ιδιαίτερα δυναμικός πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, το διάβασμα στην άμυνα είναι ένα χαρακτηριστικό του, το πάθος του και το ότι πονάει την ομάδα γιατί είναι και ο πιο παλιός στην ακαδημία του Άρη. Πιστεύω είναι το μέλλον του Άρη. Θέλω να μείνω στο αγωνιστικό του θράσος και στην προσαρμοστικότητά του στη μεγάλη ομάδα. Δεν είχε καθόλου εμπειρία μάλιστα ως δεξί μπακ και έπαιξε αναγκαστικά εκεί στον τελευταίο αγώνα της πρώτης ομάδας στην Τούμπα.

 

Ο Μπακούτσης δεν είναι δεξί μπακ, μπορεί να βοηθήσει και εκεί, αλλά η φυσική του θέση είναι αμυντικό χαφ. Σε αυτή τη θέση θα μας δείξει τα καλά του στοιχεία που είναι οι στατικές φάσεις. Ήταν πρώτος σε ασιστ και γκολ, παίκτης που πατάει και στις δύο περιοχές. Πολύ καλός στο να διαβάζει το παιχνίδι, παίζει γρήγορα, έχει αντίληψη του χώρου και του χρόνου και χρειάζεται εμπιστοσύνη.

 

Ο Τσαγκαλίδης θέλει χρόνο για να επιστρέψει από τον τραυματισμό του, χρειάζεται πίστη και στήριξη γιατί είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις πλήρως κυρίως στον ψυχολογικό τομέα.

Για τη συνεργασία με τους Ένινγκ και Τερζή:

Μιλάμε συχνά για τους παίκτες, κάποιους αγώνες παρακολούθησε και ο κόουτς. Πιστεύω πως οι σχέσεις μας θα γίνουν και πιο δυνατές τη νέα χρονιά.

Για την πρώτη ομάδα και τη λύση του ban:

Ήταν ένα σοκ για όλους. Αρκετά παιδιά το είχαν ως κίνητρο για να ανέβουν στην πρώτη ομάδα, απογοητεύτηκαν λίγο αλλά βοηθήσαμε όλα τα παιδιά να προχωρήσουν.

Για τη νέα σεζόν:

Για την πρώτη ομάδα υπάρχει εμπιστοσύνη στο τεχνικό τιμ και πιστεύω πως θα έρθει μια ακόμα καλύτερη χρονιά. Εμείς λειτουργούμε με στόχο μακροπρόθεσμο, να προωθηθούν τα παιδιά στην πρώτη ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...