Κυριακή, 08/09/24
Ευρώπη

Οι “ανοιχτοχέρηδες” του ποδοσφαίρου! (photos)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Τα οικονομικά στο ποδόσφαιρο τείνουν να γίνουν μέρος της καθημερινής συζήτησης όλων μας. Κυρίως επικεντρωνόμαστε στα ποσά των μεταγραφών, όμως υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα νούμερα.

Όπως για παράδειγμα οι μισθοί που δίνουν οι ομάδες στους ποδοσφαιριστές και ο “ανταγωνισμός” που έχουν δημιουργήσει, με κάποιες από αυτές να τρέχουν να τις φτάσουν και άλλες απλά να… αδιαφορούν.

Πολλά πρωταθλήματα (όχι μόνο ποδοσφαιρικά), ανά τον κόσμο θα μπορούσαν να σας έρθουν στο μυαλό ως “καλοπληρωτές”, όπως για παράδειγμα το NBA, το NFL, η Πρέμιερ Λιγκ κλπ, όμως η αλήθεια κρύβεται αλλού.

Οι δύο ομάδες που “σκάνε” τα περισσότερα λεφτά στους αθλητές τους, είναι η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, γεγονός που φέρνει την ισπανική La Liga στην κορυφή των πρωταθλημάτων με την καλύτερη μισθοδοσία.

Σύμφωνα με το Sporting Inteligence” που ανέλυσε τα παραπάνω δεδομένα, οι ¨αιώνιοι¨ της Ισπανίας διαθέτουν πάνω από 10 εκ, σε κάθε ποδοσφαιριστή τους, ενώ η έκθεση παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία για πολλά πρωταθλήματα. 

LA LIGA

H Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα που πληρώνει τα περισσότερα χρήματα για το ρόστερ της παγκοσμίως. O μέσος όρος για τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας είναι τα 11.5 εκ. ευρώ, ενώ μιλάμε πάντα για μεικτές απολαβές. Φυσικά, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που βγαίνουν εκτός “καλουπιού” όπως ο Λιονέλ Μέσι που εισπράττει 58 εκατομμύρια μεικτά, ετησίως και “απογειώνει” το μισθολόγιο.

ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Στην Αγγλία οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ οδηγούν την κούρσα των καλοπληρωτών. Η Σιτι φυσικά βρίσκεται στην κορυφή και η Γιουνάιτεντ, ακολουθεί αρκετά κοντά. Η ομάδα που πληρώνει τα λιγότερα, είναι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που είναι και η μοναδική στην κατηγορία που δεν ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ανά ποδοσφαιριστή.

 

 

SERIE A

Στην Ιταλία, η διαφορά της Γιουβέντους με τις υπόλοιπες ομάδες είναι “χαωτική”. Καμία από τις αντιπάλους της “Μεγάλης Κυρίας” δεν καταφέρνει να τη φτάσει σε μισθούς και το αξιοσημείωτο είναι ότι οι άλλες ομάδες, δεν πληρώνουν ούτε τα μισά από αυτά που πληρώνει η Γιούβε. Αυτό, κατά ένα τεράστιο βαθμό οφείλεται στο συμβόλαιο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα και αναμενόμενο, είναι ότι η Μίλαν βρίσκεται στην θέση.

BUNDESLIGA

Στη Γερμανία δεν χωράει αμφιβολία για το ποια θα ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να πληρώνει τα περισσότερα. Η Μπάγερν Μονάχου δεν έχει αντίπαλο σε αυτό το κομμάτι, με την Ντόρτμουντ να επενδύει περίπου τα μισά, ενώ τρίτη έρχεται η Μπάγερν Λεβερκούζεν. Η Γκλάντμπαχ, που φέτος “παλεύει” για τον τίτλο έχει μόλις το έβδομο μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας.

LIGUE 1

Στη Γαλλία υπάρχει μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν και οι υπόλοιποι την βλέπουν με… κυάλια. Λίγο ακόμα και η ομάδα του Παρισιού θα πλήρωνε για τα “αστέρια” της όσο πληρώνουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες μαζί. Στο πρωτάθλημα της Γαλλίας λίγες είναι οι ομάδες που μπορούν να επενδύσουν σε μεγάλα συμβόλαια, με μόλις πέντε να είναι αυτές που πληρώνουν συμβόλαια που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...