28/03/24
Ελλάδα

Η νέα “φουρνιά” του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πολύ ταλέντο! (vids)

Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεχειλίζει από ταλέντο. Οι ομάδες έχουν στρέψει για τα καλά το βλέμμα τους στις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας αρκετά λεφτά στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη των τμημάτων υποδομής.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσουμε αρκετές αξιόλογες περιπτώσεις νεαρών που είτε πρόλαβαν να κάνουν το ξεπέταγμα τους, είτε ετοιμάζονται για την καλύτερη χρονιά στην καριέρα τους.

Πάμε να γνωρίσουμε 5 από τους πιο ελπιδοφόρους Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον.

Γιώργος Κούτσιας

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα project του ΠΑΟΚ είναι και ο 16χρονος Γιώργιος Κούτσιας (γεννημένος στις 08/02/2004).

Παρά το νεαρό της ηλικίας του βρέθηκε στην αποστολή του Φερέιρα για την προετοιμασία στην Πορταριά και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του.

Στο δεύτερο του μόλις παιχνίδι, έστω και ανεπίσημο, ο νεαρός επιθετικός κατάφερε να βρει δίχτυα στη φιλική αναμέτρηση με τον Βόλο με ένα ωραίο γυριστό σουτ και φάνηκε πως είναι έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο.

Ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν αποτέλεσε έκπληξη για του ανθρώπους του “δικεφάλου” του βορρά. Όντας μέλος της “ασπρόμαυρης” ακαδημίας από το 2012, ανέβηκε πολύ γρήγορα στις ηλικιακές κατηγορίες και εξελίχθηκε σε ένα από τα πρώτα “βιολιά” των ακαδημιών.

Διακρίνεται για την υψηλή αίσθηση του γκολ που διαθέτει και για τα εξαιρετικά του τελειώματα, ενώ πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ηγετικά χαρακτηριστικά, ο οποίος δεν διστάζει να μιλήσει στα δύσκολα.

Πράγμα που έκανε και στον φετινό τελικό της Super League U17, όταν με δικό του γκολ ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι εμφανίσεις του στην προετοιμασία έχουν δημιουργήσει αρκετές προσδοκίες για το μέλλον του και αναμένεται να τον δούμε αρκετές φορές φέτος με τη φανέλα της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ.

 

 

Γιώργος Βαγιαννίδης

Σε αντίθεση με τον Κούτσια, ο Βαγιαννίδης (γεννημένος στις 12/09/2001) έκανε ήδη το ξεπέταγμα του. Όντας από πολύ μικρός στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, όταν και πήρε μεταγραφή από τον Αία Παλλήνης, ξεχώρισε για την επιμονή του και την σκληρή του δουλειά, στοιχειά που του άνοιξαν τον δρόμο για την πρώτη ομάδα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γιώργης Δώνης αποφάσισε πως ήρθε η ώρα του να ανέβει σκαλοπάτι και τον κάλεσε στην προετοιμασία.

Εκεί τον μετέφερε στα μπακ, από εκεί που έπαιζε εξτρέμ, καθώς θεώρησε πως θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερο εκεί.

Απόφαση που τελικά τον δικαίωσε, καθώς σε αυτή τη θέση έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό.

Κόντρα στον Παναιτωλικό πήρε το “βάπτισμα” του πυρός σε παιχνίδι πρωταθλήματος και με το γκολ του έγινε ο 4ος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του “τριφυλλιού”.

Ωστόσο οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν πρόλαβαν να τον απολαύσουν και πολύ, μιας και την περασμένη άνοιξη συμφώνησε με την Ίντερ και από του χρόνου θα φοράει τα “νερατζούρι” μέχρι το 2024, με τους Μιλανέζους να βγαίνουν νικητές από μία μάχη κόντρα σε Μονακό και Μάντσεστερ Σίτι.

 

 

Χρήστος Μανδάς

Ένας από τους μελλοντικούς “κέρβερους” της εθνικής μας ομάδας. Πρόκειται για τον νεότερο ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Ατρομήτου.

Μόλις σε ηλικία 16 ετών ο Μανδάς (γεννημένος στις 17/09/2001)σημείωσε την πρώτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα στο παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στην Σπάρτη τον Νοέμβριο του 2017 και έβαλε με ‘χρυσά” γράμματα το όνομα του στην ιστορία των Περιστεριωτών.

Ακολούθησε το ντεμπούτο και στο πρωτάθλημα της Super League την ίδια σεζόν με αντίπαλο την Κέρκυρα την τελευταία αγωνιστική και έκτοτε ανέβασε τον δείκτη των συμμετοχών στις 17.

Από τότε έχει εξελιχθεί έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πρωταγωνιστές του Ατρόμητου, με τις εμφανίσεις να έχουν προσεγγίσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Οι δύο δικέφαλοι καλοβλέπουν την περίπτωση του, με την “ένωση” μάλιστα να τον θεωρεί έναν από τους “εκλεκτούς” για τα γκολπόστ των επόμενων ετών.

Ωστόσο αυτές δεν είναι οι μόνες ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί για αυτόν. Στο παρελθόν ο Μανδάς κέντρισε το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα, ενώ και ο Ολυμπιακός είχε ρωτήσει για εκείνον.

 

https://www.youtube.com/watch?v=uYE-NnYwHVI

 

Χρίστος Λιάτσος

Αρκετοί τον θεωρούν τον “Φορτούνη” των ακαδημιών. Όχι άδικα. Γρήγορος, ταχυδυναμικός και με ηγετικά χαρακτηριστικά είναι ένας από τους πιο ενθουσιώδεις ποδοσφαιριστές του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο 16χρονος (γεννημένος στις 01/09/2003) αρχηγός στην U17 και με ρόλο στην U19, έχει δείξει πως μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια του Κώστα Φορτούνη και να ηγηθεί μελλοντικά των “ερυθρολεύκων”.

Άλλωστε έχει πάρει ήδη μία “γεύση” της πρώτης ομάδας φέτος, αφού έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Καλαμάτα για το κύπελλο και έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με τους Πειραιώτες.

Τώρα όμως ετοιμάζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μάρτινς στην προετοιμασία και να πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν, έχοντας πάντα στο ¨κατώφλι” του αρκετές ομάδες από το εξωτερικό.

 

 

Χρήστος Τζόλης

Φυσικά από τη λίστα δεν μπορούσε να λείπει ο νέος “killer” του ΠΑΟΚ. Ο Τζόλης (γεννημένος στις 30/01/2002) είναι αυτή την στιγμή ένα από τα πιο “καυτά” ονόματα στους Θεσσαλονικείς.

Ήδη από τα 12 του φανέρωσε πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, όταν και σε διεθνές τουρνουά με την U13 του ΠΑΟΚ σημείωσε 11 γκολ σε 5 αγώνες, γεγονός που ανάγκασε την Μπαρτσελόνα να “φλερτάρει” με την απόκτηση του.

Εν τέλει λίγο καιρό αργότερα κατέληξε στη Γερμανία για λογαριασμό της Ρόζενχοφ και το 2018 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, όπου έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα.

Ο ταλαντούχος επιθετικός αποτελεί ένα από τα “πουλέν” του Άμπελ Φερέιρα, με τον Πορτογάλο να του δίνει την ευκαιρία κόντρα στον Ολυμπιακό για την πρώτη αγωνιστική των Play-off και στην συνέχεια να τον καθιερώνει στα πλάνα του.

Ο 41χρονος διέκρινε την εκρηκτικότητα του, καθώς και την άνεση του στο σκοράρισμα και τον χρησιμοποίησε σε 9 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Μάλιστα τη φετινή χρονιά αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στο ρόστερ. Στα δύο πρώτα φιλικά της προετοιμασίας με Ατρόμητο και Βόλο ξεκίνησε από τη βασική ενδεκάδα και έδειξε έτοιμος να πρωταγωνιστήσει.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...