Κυριακή, 08/09/24
Παναθηναϊκός

Θέλει να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό ο Εμμανουηλίδης!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Στόχος του η καθιέρωση στον Παναθηναϊκό είναι ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μιλώντας στο sdna.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο νεαρός επιθετικός των “Πρασίνων”:

Που έκανες τα πρώτα ποδοσφαιρικά σου βήματα;

Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει ποδόσφαιρο από 6-7 ετών. Ο πατέρας μου με πήγαινε στον Αλίαρτο. Τότε δεν έκανα προπονήσεις, αλλά μου άρεσε να βλέπω τους μεγαλύτερους να παίζουν. Χαρακτηριστικά θυμάμαι να έχω μια μπάλα, να… μπουκάρω στο γήπεδο και να κάνω σουτ, ψαλιδάκια και κωλοτούμπες (σ.σ. γέλια). Από τότε ο πατέρας μου είχε στο μυαλό του ότι μπορώ να παίξω μπάλα. Ήταν το ένστικτο του πατέρα που λέμε. Στον Αλίαρτο έπαιξα μέχρι το παιδικό. Στην ομάδα αυτή είχα την τύχη να έχω προπονητή τον κ. Βαγγέλη, ο οποίος είναι πάντα δίπλα μου και τον αγαπώ σαν δεύτερο πατέρα.

Για πρώτη φορά στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού πήγες το 2011; Τι συνέβη και τελικά δεν πήγες από τότε;

Πήγα και έκανα δοκιμαστικό στον Παναθηναϊκό για 2 μέρες. Μας ειδοποίησαν μετά από λίγες μέρες ότι δεν θα με πάρουν, διότι έλεγαν ότι χρειάζεται να φτιάξω το σώμα μου. Από τότε άρχιζα να δουλεύω πιο εντατικά.

Μετά από τον Αλίαρτο ποιο ήταν το επόμενο βήμα;

Στη συνέχεια μετακομίσαμε στη Θήβα, λόγω της δουλειάς του πατέρα μου. Εκεί άρχιζα να παίζω στις ακαδημίες του Ιόλαου. Μέχρι τα 10 μου. Στο σημείο εκείνο αποφάσισα με τον πατέρα μου να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Έτσι στα 13 άρχιζα να παίζω σε μια αντρική ομάδα. Ξεκίνησα από β΄ τοπικό με την ομάδα του Ιωνικού Αστέρα Θήβας. Έπαιξα κάποια ματς και θυμάμαι ότι όλοι έλεγαν τα καλύτερα. Παράλληλα ήμουν και στη Μικτή Βοιωτίας. Για δύο χρόνια έπαιζα εκεί. Τότε θυμάμαι ότι είχαν έρθει αρκετές ομάδες από Α΄ και Β΄ τοπικό και είχαν πει στον πατέρα μου ότι με θέλουν. Τελικά επέλεξα να πάω στα Λεύτρα και στη συνέχεια στο Ακραίφνιο. Εκεί ήταν προπονητής ένας πολύ καλός φίλος του πατέρα μου ο κ. Άγγελος Κυριάκου. Στα Λεύτρα ο πρόεδρος με ήθελε πάρα πολύ και θυμάμαι τότε ότι μου είχε κάνει δώρο ένα ζευγάρι παπούτσια για να με πείσει (σ.σ. γέλια). Σε ένα ματς απέναντι στο Σχηματάρι αν θυμάμαι καλά είχαν ειδοποιήσει τον κ. Άγγελο Κυριάκου, ότι θα έρθουν να με δουν από τον Παναθηναϊκό ο κ. Μάρκος και κ. Μπατσινίλας. Με είχαν δει και στις μικτές και με είδαν και σε αυτό το ματς. Μάλιστα είχα βάλει και δύο γκολ σε αυτό το παιχνίδι και έτσι ειδοποίησαν τον πατέρα μου να πάω για δοκιμαστικό στο Κορωπί για μία εβδομάδα. Από την πρώτη προπόνηση ειδοποίησαν τον πατέρα μου ότι με θέλουν. Επειδή ο πατέρας μου είχε κουραστεί να κάνει επί 1,5 μήνα Θήβα – Αθήνα – Αθήνα – Θήβα, ζήτησε από τον κ. Μάρκο να βρει ο Παναθηναϊκός κάποιο σπίτι σε μένα. Έτσι μετά από λίγο καιρό πήγα εσώκλειστος στο Κορωπί , όπου ήμουν και σε σχολείο εκεί κοντά. Στον κ. Μάρκο και στον κ. Μπατσινίλα χρωστάω πολλά και το ευχαριστώ είναι λίγο.

Έχεις περάσει από… χίλια κύματα παρότι είσαι ακόμα μικρός. Τι σε κράτησε στο να συνεχίσεις να κυνηγάς το όνειρο σου;

Το καλό ήταν ότι είχα ανθρώπους δίπλα μου που με πίστευαν πιο πολύ από ότι εγώ τον ίδιο μου τον εαυτό. Αυτοί με βοηθούσαν και μου έδιναν κίνητρο για να παλέψω. Με τον τρόπο αυτό έβρισκα τη δύναμη και ξεπερνούσα κάθε απόρριψη. Όταν ο Παναθηναϊκός με επέλεξε τότε, ήταν μια δικαίωση για μένα αλλά και για όλους όσους με πίστευαν.

Είχε ακουστεί ότι λίγο πριν βγάλεις το δελτίο σου με τον Παναθηναϊκό ότι είχε γίνει κάποια προσέγγιση από τον Ολυμπιακό. Τι συνέβη τότε και ποιος ήταν ο λόγος που έμεινες στον Παναθηναϊκό;

Ο κ. Αμανατίδης είχε μίλησε με τον πατέρα μου την ημέρα που θα υπέγραφα με τον Παναθηναϊκό και του είχε πει ότι θέλουν να με εντάξουν στο ρόστερ τους. Εγώ συζήτησα με τον πατέρα μου και του είπα: «Δεν τους εμπιστεύομαι, δεν ξεχνάω ότι με απέρριψαν τρεις φορές». Επίσης δεν μπορούσα να μην σκεφτώ ότι ο μπαμπάς είχε δώσει τον λόγο του στον κ. Μάρκο. Ήταν σαν να τον είχα δώσει και εγώ. Γι΄ αυτό και επέλεξα τον Παναθηναϊκό.

Τη σεζόν 2016-17 είχες πολύ καλή παρουσία, η οποία σου άνοιξε τον δρόμο για την Εθνική. Πως ένιωσες γι΄ αυτή την επιτυχία;

Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη χρονιά είχα πάει πολύ καλά. Είχα βάλει 20 γκολ και είχα άλλες τόσες ασσίστ. Επίδοση που ούτε εγώ περίμενα να έχω. Η πρώτη μου κλήση στην Εθνική ήταν μια… περιπέτεια. Θυμάμαι λοιπόν ότι είχαν γίνει κανονικά οι κλήσεις και δεν ήμουν μέσα. Την ημέρα εκείνη παίζαμε με τον Ολυμπιακό και μου είχαν πει από την ομάδα ότι θα έρθουν να με δουν από την Εθνική. Σε εκείνο το ματς ο κ. Γεωργόπουλος με είδε να βάζω δύο γκολ και τελικά με κάλεσε. Με τον πατέρα μου τότε κάναμε αγώνα δρόμου και τελικά καταφέραμε να βγάλουμε το διαβατήριο σε μια μέρα. Είχαμε προκριματικά στην Ανδόρα τότε. Έπαιξα στο ματς και μπορώ να σας πω ότι το συναίσθημα που ένιωσα ήταν ανεπανάληπτο. Στο λέω και πραγματικά ανατριχιάζω τώρα.

Μετά από μια δύσκολη σεζόν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2017 υπογράφεις το πρώτο σου επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Ποιο ήταν το παρασκήνιο πίσω από αυτό;

Όπως είπα και πιο πάνω είχα κάνει μια παραγωγική σεζόν. Γύρω στο Πάσχα λοιπόν και μετά από ένα ματς με την ΑΕΚ ήρθε ο κ. Φύσσας και μου είπε ότι έχουν αποφασίσει με τον κ. Λυμπερόπουλο να υπογράψω το καλοκαίρι συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα. Εγώ ήμουν θετικός γενικά και ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι πριν υπογράψω το καλοκαίρι εκείνο εμφανίστηκαν 2-3 ομάδες από το εξωτερικό που θέλησαν να πληρώσουν τα τροφεία και να με πάρουν, αλλά εγώ θέλησα να μείνω για να παίξω. Σημαντικό ρόλο και στην απόφαση μου αυτή έπαιξαν και τα λόγια του κ. Φύσσα: “Εγώ σε εμπιστεύομαι, θέλω να μείνεις στον Παναθηναϊκό και είμαι σίγουρος ότι θα φτάσεις ψηλά”. Ο άνθρωπος αυτός με έχει βοηθήσει πολύ έως τώρα.

Αφού υπέγραψες το πρώτο σου συμβόλαιο έρχεται η πρώτη προετοιμασία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

Η χρονιά εκείνη από θέμα παραγωγικότητας ήταν πάρα πολύ καλή. Παρότι δεν είχα παίξει σε όλα τα ματς είχα βάλει 20 γκολ αγωνιζόμενος στα δεξιά. Η αλήθεια είναι ότι ψυχολογικά ήμουν προετοιμασμένος, καθώς ο κ. Φύσσας με είχε ενημερώσει ότι θα πάω προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Είχα ένα άγχος αλλά την ίδια στιγμή είχα στο μυαλό μου πως όλο αυτό είναι μια ευκαιρία για να δείξω ότι αξίζω. Σίγουρα ένιωθα περίεργα που έκανα προπόνηση με παίκτες όπως ο Ζέκα. Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι όλα τα παιδιά με βοήθησαν από την αρχή και με έκαναν να νιώσω σαν να είμαι χρόνια στην ομάδα.

Ποια ήταν η συμβουλή του κ. Ουζουνίδη τότε και γενικότερα ποια είναι η γνώμη σου;

Ο κ. Ουζουνίδης ήταν ο άνθρωπος που με ανέβασε στην πρώτη ομάδα. Του χρωστάω πολλά. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος με έβαλε να παίξω και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Στην προετοιμασία τότε θυμάμαι να μου λέει: «Θέλω να μου δείξεις τι αξίζεις». Η φράση αυτή με έκανα να πεισμώσω και προσπάθησα να τα δώσω όλα. Ο κ. Μαρίνος μου έδινε πολλές συμβουλές στην προετοιμασία αυτή. Με βοήθησε να βελτιωθώ τόσο αγωνιστικά όσα και σαν άνθρωπος.

Στις 29/11/2017 κάνεις το ντεμπούτο σου κόντρα στην Παναχαϊκή για το Κύπελλο. Πως το βίωσες όλο αυτό;

Το συναίσθημα ήταν μοναδικό. Ήταν ένα όνειρο, το οποίο γινόταν πραγματικότητα. Βέβαια ήταν κάτι που γενικά περίμενα. Ειδικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Όταν με σήκωσε ο κ. Μαρίνος για προθέρμανση πάγωσα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι πρέπει να μπω μέσα και να αποδείξω ότι αξίζω. Μπήκα, πήγα να βάλω γκολ, αλλά ήμουν άτυχος (σ.σ. γέλια).

Λίγο καιρό αργότερα έκανες και το ντεμπούτο σου στο πρωτάθλημα, κόντρα στον Πανιώνιο;

Ναι ήμουν πολύ χαρούμενος και ήταν κάτι που ήθελα πολύ. Μάλιστα πριν λίγες μέρες στον Πανιώνιο μίλαγα με τον Κόρμπο και του θύμισα το τάκλιν που του είχα κάνει τότε και μου τα είχε… χώσει. Τώρα φυσικά μετά από τόσο καιρό γέλαγε.

Η χρόνια εκείνη ήταν μια δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Εσύ πως το έζησες όλο αυτό;

Αυτό που είχα ζήσει τότε ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Η αλήθεια είναι ότι εμείς μεταξύ μας ήμασταν καλά. Το κλίμα ήταν οικογενειακό και προσπαθούσαμε όλα αυτά να μην τα σκεφτόμαστε. Εγώ προσπαθούσα να σκέφτομαι μόνο το γήπεδο και την μπάλα.

Καλοκαίρι του 2018. Ο Γιώργος Δώνης έρχεται στον Παναθηναϊκό. Πας στην προετοιμασία και βλέπεις σχεδόν όλους τους συμπαίκτες σου από την Κ-20.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν η δεύτερη προετοιμασία για μένα. Το πρωτόγνωρο ήταν που έβλεπα όλους τους συμπαίκτες μου από την Κ-20. Παρά το γεγονός ότι οι έμπειροι παίκτες ήταν λίγοι η προετοιμασία ήταν πραγματικά τοπ επιπέδου. Πήγε πολύ καλά και όλοι μείναμε ευχαριστημένοι.

Ποια ήταν τα πρώτα λόγια του Δώνη όταν μαζευτήκατε στην προετοιμασία τότε;

Μας είπε να μην σκεφτόμαστε τίποτα, να το χαρούμε όλο αυτό ενώ μας τόνισε ότι μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Ταυτόχρονα, μας έλεγε συνέχεια να δίνουμε το 100 % μέσα στο γήπεδο και πως αν γίνει αυτό ήταν σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μια καλή σεζόν.

Το γεγονός ότι έπρεπε να σηκώσετε στις πλάτες σας όλο αυτό το βάρος, σε σένα λειτούργησε αρνητικά ή θετικά;

Αυτό πιστεύω ότι έχει να κάνει καθαρά με τον άνθρωπο. Σε εμένα προσωπικά όλο αυτό λειτούργησε πιο πολύ σαν κίνητρο. Το είδα σαν μια ευκαιρία για να δώσω το 100% και να κάνω ότι μπορώ για να καθιερωθώ στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Πολλοί το καλοκαίρι εκείνο έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για τον υποβιβασμό. Εσείς μεταξύ σας τι λέγατε;

Εμείς βλέπαμε και από τις προπονήσεις και από τα φιλικά ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Εμείς φυσικά τα διαβάζαμε όλα αυτά, αλλά δεν δίναμε καθόλου σημασία. Βασικά σκεφτόμασταν πριν μπούμε σε κάθε ματς: Πάμε να τους κλείσουμε το στόμα.

Πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Ξάνθη. Η ομάδα κερδίζει 0-1, αλλά εσύ έχεις μια έντονη στιγμή μετά το τέλος του αγώνα. Τι συνέβη τότε;

Μην μου το θυμίζεις αυτό, έπρεπε να το είχα βάλει τότε (σ.σ. γέλια). Θυμάμαι ότι μπήκα αλλαγή στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης και ο κ. Δώνης μου είπε : «Μπες μέσα, η άμυνα είναι ανοιχτή και απλά κάνε τη δουλειά σου». Είχα αγχωθεί λίγο, αλλά μόλις μπήκα μέσα στο γήπεδο μου έφυγε. Βρέθηκα δύο φορές τετ α τετ, αλλά τελικά δεν κατάφερα να σκοράρω. Ηταν και η απειρία. Το ξέσπασμα που είχα μετά ήταν πιο πολύ νεύρα διότι δεν κατάφερα να δικαιώσω τον προπονητή μου, που με επέλεξε.

Είκοσι μέρες μετά έρχεται η δικαίωση στο ματς με την Λαμία, που μπαίνεις στο 57΄ και σκοράρεις.

Θυμάμαι ότι σηκώνομαι για ζέσταμα και λέω στον εαυτό μου: Αν μπω μέσα σήμερα και χάσω ότι έχασα και με την Ξάνθη, θα την κόψω μόνος μου την μπάλα (σ.σ. γέλια). Τελικά μπήκα μέσα βάλαμε ένα πολύ ωραίο γκολ, μετά από μία ωραία ασσίστ του Κάμπε. Με τον πανηγυρισμό αυτό ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον προπονητή μου, που με εμπιστεύτηκε.

Η χρονιά εκείνη ήταν πολύ καλή για σένα 4 γκολ και 3 ασσίστ με την πρώτη ομάδα, 20 γκολ/10 ασσίστ με την Κ-20 του Παναθηναϊκού και πολύ καλές εμφανίσεις και γκολ με την Εθνική. Τότε υπογράφεις νέο συμβόλαιο αλλά η ομάδα σου προτείνει να δοθείς δανεικός. Σωστά;

Όταν με φώναξαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για να επεκτείνω τη συνεργασία μου ένιωσα πολύ χαρούμενος. Έβλεπα την ομάδα ότι με εμπιστεύεται και πως είναι έτοιμη να μου δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα σεζόν. Υπέγραψα χωρίς καν να κοιτάξω τους όρους και τα ποσά. Πίστεψα στο πλάνο. Μάλιστα τότε είχα αρνηθεί και πρόταση από το εξωτερικό για να μείνω στην ομάδα. Παρόλα αυτά όμως και για διάφορους λόγους φαινόταν ότι δεν θα έχω τον ρόλο που ήθελα και αποφασίσαμε με τον προπονητή μου να πάω σε μία ομάδα, στην οποία θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Αποφάσισα λοιπόν να πάω στον Πανιώνιο, καθώς θεωρούσα ότι είναι ένας ιστορικός σύλλογος, ο οποίος με πίστεψε και μου έδειξε από την αρχή ότι θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Γιώργο Δώνη;

Ο κ. Δώνης ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου και μου έδειξε ότι με πιστεύει. Μάλιστα μου είχε αναφέρει ότι έχω πολλά κοινά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του με τον γιο του, τον Τάσο. Ήταν πάντα πολύ κοντά μου και μου έδινε συμβουλές σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και όχι μόνο.

Η επιστροφή σου στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένη. Πως το βλέπεις εσύ όλο αυτό;

 Εμένα στόχος μου είναι να μείνω, να καθιερωθώ και να προσφέρω πράγματα στον σύλλογο. Θέλω να κάνω μια παραγωγική σεζόν. Φυσικά είναι όνειρο μου να κατακτήσω έναν τίτλο με την ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Νιώθω χαρούμενος καθώς ο κ. Αλαφούζος με πιστεύει, μιας και αυτός ήθελε να επιστρέψω στην ομάδα τώρα. Επίσης θέλω να πω ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς επικοινώνησε 2-3 φορές μαζί μου δείχνοντας έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι ένα δείγμα πως ο σύλλογος με πιστεύει και θα με στηρίξει έμπρακτα.

Στον Παναθηναϊκό έρχεται ένας ξένος προπονητής, ο Πογιάτος. Σε προβληματίζει αυτό;

Όχι, αν εγώ δουλέψω σωστά και δείξω τι μπορώ να κάνω, τότε ο προπονητής θα μου δείξει την εμπιστοσύνη που πρέπει. Στο χέρι μου είναι λοιπόν.

Σου δημιουργεί άγχος η πίεση που υπάρχει στην Ελλάδα;

Όχι η αλήθεια είναι ότι δεν μου δημιουργεί καμία πίεση. Αντίθετα μου δημιουργεί κίνητρο.

Εσύ έχεις ως όνειρο να καθιερωθείς στον Παναθηναϊκό. Τι κάνεις γι΄ αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να κάνω μια ζωή όπως πρέπει για έναν επαγγελματία.. Εγώ δηλαδή πέρα από την προπόνηση με την ομάδα προπονούμαι και μόνος μου πολλές ώρες την ημέρα, ώστε να βελτιωθώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...