Παρασκευή, 29/03/24
Ευθύμης Χριστόπουλος

Το… αρχηγικό αετόπουλο της ΑΕΚ! (photos)

Μπορεί η U19 της ΑΕΚ να τερμάτισε στην 7η θέση της Super League, ωστόσο κατάφερε να βγάλει ένα επιθετικό για τα επόμενα χρόνια του συλλόγου.

Αν και η φετινή σεζόν ήταν κατά γενική ομολογία μία κακή χρονιά, ο 19χρονος Ευθύμης Χριστόπουλος (γεννημένος στις 20/9/2000) μπόρεσε να κάνει το ξεπέταγμα του και γίνει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League, κερδίζοντας μία θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

 

 

Λίγα λόγια

Γέννημα θρέμμα του αχαϊκού ποδοσφαίρου, ο νεαρός πήρε μεταγραφή στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ το 2015, όταν και εγκατέλειψε την ακαδημία της ομώνυμης ομάδας.

Όντας ένας πάρα πολύ καλός σέντερ φορ, ο Χριστόπουλος “έκλεψε” γρήγορα τις καρδιές των ανθρώπων της “ένωσης” και σε μόλις τέσσερα χρόνια υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

 

 

Το ξεπέταγμα του

Η υπογραφή του συμβολαίου του ήταν μία δικαίωση και για τον ίδιο. Ο ταλαντούχος επιθετικός καθ’ όλη την διάρκεια της περσινής χρονιάς τα πήγε περίφημα στην πρώτη του σεζόν με την U19, πετυχαίνοντας 10 γκολ και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη.

Και η αλήθεια είναι πως το κατάφερε μία χαρά. Μετρώντας ήδη μία χρονιά στην αντίστοιχη Super League δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεχίσει με ακόμη καλύτερο βαθμό.

Στα 17 παιχνίδια που αγωνίστηκε βάλθηκε να κάνει τη ζωή των αντίπαλων τερματοφυλάκων αρκετά πιο δύσκολη, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, με 11 γκολ, όντας ο αρχηγός, ενώ μάλιστα σε κάποιους αγώνες πήρε τον ρόλο και του εξτρέμ.

 

 

Το ντεμπούτο και η πρώτη ομάδα

Παρόλα αυτά τίποτα δεν είναι μπροστά στα επιτεύγματα του με την πρώτη ομάδα. Οι επιδόσεις του στα τμήματα υποδομής δεν έμειναν απαρατήρητες και στις 2 Φεβρουαρίου έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο Ιταλός πέρασε στο παιχνίδι τον Χριστόπουλο στο 86′, αντί του Λιβάγια και του έδωσε την ευκαιρία να καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή σε επαγγελματικό επίπεδο με την ΑΕΚ.

Το ντεμπούτου του ήταν αρκετό ώστε να ο σύλλογος να του προσφέρει καινούργιο τριετές συμβόλαιο μέχρι το 2023, το οποίο φυσικά και αποδέχθηκε.

Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Άρη για το κύπελλο, όπου και αγωνίστηκε για δύο μόλις λεπτά, ενώ λογίζεται μέλος της πρώτης ομάδας, καθώς στα τελευταία παιχνίδια βρίσκεται μονίμως στην αποστολή.

Μάλιστα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ίδιου του Καρέρα, ο οποίος έχει δείξει πως τον πιστεύει πάρα πολύ και σε περίπτωση που συνεχίσει έτσι, τότε θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα να μπει στην Αγία Σοφία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...