Παρασκευή, 19/04/24

Ο ρόλος του Εμμανουηλίδη και του Μπουζούκη στον… νέο Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός περνάει σε μια νέα εποχή! Ο Γιώργος Δώνης αποχωρεί, ο Γιώργος Νταμπίζας έχει φύγει εδώ και καιρό και δημιουργείται μια ισπανική αποικία, με τον Ντάνι Πογιάτος για προπονητή και τον Τσάβι Ρόκα ως τεχνικό διευθυντή.

Οι δυο τους έχουν αρχίσει το χτίσιμο της ομάδας για τη νέα σεζόν, κλείνοντας παίκτες αλλά και ενημερώνοντας άλλους πως δεν θα συνεχίσουν. Παράλληλα, κάνουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν και μέσα σε αυτά υπάρχουν τόσο ο Γιάννης Μπουζούκης, όσο και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Οι δύο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές θα έχουν τους δικούς τους ρόλους στον… νέο Παναθηναϊκό και ο δημοσιογράφος “Τσάρλυ” αναλύει στο sport24.gr:

Έχει μάθει καλά τη θέση του εξτρέμ ο Εμμανουηλίδης

Όποιος βλέπει τα πλέι άουτ, έχει αντιληφθεί την βελτίωση του Εμμανουηλίδη, Ο νεαρός ήταν ο κύριος λόγος, που ο Πανιώνιος κέρδισε τον Βόλο την πρώτη αγωνιστική, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον Αστέρα, όπου και στάθηκε άτυχος βγαίνοντας στο 35ο λεπτό με θλάση, που θα τον αφήσει εκτός για 15 περίπου ημέρες. Βλέποντας το παιχνίδι με τον Βόλο, διαπίστωσα πως έχει μάθει καλά, να λειτουργεί σαν δεξί εξτρέμ. Πρόσεξα λεπτομέρειες, που δημιουργούν ασφάλεια, πως και περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και πως ο Παναθηναϊκός, την επόμενη σεζόν μπορεί να κάνει τα πλάνα του, με τον νεαρό να είναι μία από τις τρείς επιλογές στο rotation, για τις δύο θέσεις στα εξτρέμ.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς βάση σωματότυπου αλλά και απαιτήσεων, δεν είναι εύκολο να κάνει καριέρα, αποκλειστικά σαν στράικερ.  Έχει μάθει να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του, να κινείται διαγώνια χωρίς μπάλα, λειτουργώντας συνεχώς σαν δεύτερος επιθετικός, χωρίς η ομάδα να χάνει τον έξτρα παίκτη από τα δεξιά. Μπορεί να ξεκινά επιθέσεις από στάση, να περνά τον παίκτη του στο ένας με ένας, να ακολουθεί τα ανεβάσματα του αντίπαλου μπακ και να την πίεση σε ψηλά μέτρα της ομάδας του.

 

 

Έχει το γκολ

Επίσης δείχνει μία έφεση στο σκοράρισμα, που δεν γίνεται να αγνοηθεί. Το να βλέπεις δίχτυα είναι ταλέντο και δεν είναι απλό, πληρώνεται ακριβά. Ο Εμαννουηλίδης έχει αυτό το χάρισμα και ο Παναθηναϊκός πρέπει να το εκμεταλλευτεί, καθώς αν έχεις έναν νεαρό γρήγορο ποδοσφαιριστή,  που καταφέρνει παίζοντας στα πλάγια, να φτιάξει μία γεμάτη σε νούμερα χρονιά, αυτόματα εκτοξεύεται η αξία του.

Δεν είναι μικρό πράγμα για έναν παίκτη που αγωνίστηκε στην χειρότερη ομάδα της κατηγορίας, που είχε σχεδόν ανύπαρκτή δημιουργία, να καταφέρει σε 1375 λεπτά συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο, να σημειώσει 6 τέρματα και να δώσει 2 ασιστ. Μιλάμε για μία χρονιά, που ξεκίνησε με τις χειρότερες για εκείνον συνθήκες. Πήγε τραυματίας στον Πανιώνιο, έχασε το ξεκίνημα της σεζόν και άργησε να μπει στο κλίμα της ομάδας του. Ο ίδιος όμως κατάφερε να κερδίσει χώρο στην ομάδα και σε αυτήν την ύστατη προσπάθεια που γίνεται για την σωτηρία, να βγει μπροστά και να είναι ο ποδοσφαιριστής, που επιθετικά μπορεί να κάνει την διαφορά. Για τον αγώνα παραμονής που κάνει ο Πανιώνιος είναι σημαντικό να επιστρέψει όσο γίνεται γρηγορότερα.

Είναι δεδομένο πάντως πως την επόμενη σεζόν, θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος, να πάρει ρόλο στο rotation της ομάδας. Είναι και τα χαρακτηριστικά του τέτοια, που αν αποκτηθεί ο Βιγιαφάνιες, θα βοηθηθεί σημαντικά, όπως θα βοηθηθούν και οι τρεις γρήγοροι ποδοσφαιριστές, που θα εναλλάσσονται στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Οι Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ, Εμανουηλίδης, θα έχουν την ευκαιρία εκμεταλλευτούν τα προσόντα τους, έχοντας  υποστήριξη από  το δίδυμο των Αγιούμπ, Βιγιαφάνες.

Μπουζούκης

Στο σχέδιο της επόμενης σεζόν δεν υπάρχει αναφορά στον Μπουζούκη. Έχω γράψει πολλές φορές πως στο ποδόσφαιρο ο χρόνος τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, ο χώρος είναι πολύ σκληρός. Αν δεν μπορέσεις να ακολουθήσεις, σε αφήνει πίσω, σε ξεχνάει. Ο Μπουζούκης πέρυσι θεωρήθηκε το μεγαλύτερο ταλέντο που υπήρχε στις ακαδημίες, δικαιολογημένα με βάση όσα είχε δείξει. Ανανέωσε και πήρε υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Του έκανε μεγάλο κακό που μονιμοποιήθηκε στα δεξιά. Σε μία θέση που δεν ταιριάζει καθόλου με τα προσόντα του και δεν τον βολεύει. Στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρα, όλες οι κινήσεις δείχνουν πως δεν υπολογίζεται για την πρώτη ενδεκάδα. Αυτά όμως είναι πράγματα που ανατρέπονται πολύ εύκολα. Θα είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν στον Παναθηναϊκό πως το συγκεκριμένο παιδί δεν το βοηθά να παίζει στα άκρα. Ο ίδιος όμως θα πρέπει να αντιληφθεί πως πρέπει να δουλέψει πολύ.

 

 

 

Έχει σπουδαία χαρίσματα και είναι αμαρτία να τα αφήσει να πάνε χαμένα. Σπάνιο χτύπημα μπάλας εν στάση, ικανότητα στην κάθετη και στην μεγάλη πάσα που προσφέρει ιδανική αξιοποίηση στον συμπαίκτη του. Το νέο προπονητικό τιμ θα πρέπει να πέσει από πάνω του και να δουλέψει με τις αδυναμίες του. Προστασία στην κατοχή μπάλας, ασκήσεις που θα βελτιώσουν την ταχυδυναμική του. Όπως το ίδιο θα πρέπει να φροντίσει και ο ίδιος με ατομικές προπονήσεις. Επαναλαμβάνω πως δεν μιλάμε για ένα απλό ταλέντο, αυτό το παιδί έχει από την φύση του σπάνια προσόντα, που όμως για να τα βγάλει θα πρέπει να φέρει το σώμα του σε μία κατάσταση που να επιτρέπει στον προπονητή του να τον χρησιμοποιεί στον άξονα. Χρειάζεται να δουλέψει πολύ σε αυτήν την κατεύθυνση για να μην χάσει το τρένο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...