Παρασκευή, 19/04/24
Βραζιλία

Ο νέος Κριστιάνο είναι από τη… Βραζιλία! (photo/vid)

Τον Κάιο Ζόρζε τον γνωρίσαμε τον Νοέμβριο στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου διεξήχθη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17. Ο νεαρός 18χρονος (γεννημένος στις 24/1/2002) ήταν ξεκάθαρα ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε. Ο Βραζιλιάνος είναι ένα πραγματικό “εννιάρι” και αγωνίζεται στην Σάντος.

Είναι ύψους 1,76 και γεννήθηκε στην Ολίντα της Βραζιλίας. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που όπως αναφέρουν οι Βραζιλιάνοι μπορεί να γράψει ιστορία. Μάλιστα το παρατσούκλι του είναι “νέος Κριστιάνο Ρονάλντο”.

Με την Σάντος έχει συμβόλαιο έως και το 2022, στο οποίο μάλιστα υπάρχει και μια τεράστια ρήτρα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Βραζιλίας

Ήταν ο τρίτος σκόρερ του Mundial U17 με 5 γκολ (είχε και μια ασίστ), ανάμεσα τους και το κρίσιμο – εύστοχο – πέναλτι στον τελικό.

Αν και εμείς βέβαια τον είδαμε να παίζει συνεχώς μέσα στην περιοχή, στην Βραζιλία κάνουν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί άνετα να παίξει και στα άκρα. Σημαντικά γκολ στα νοκ-άουτ, έβαλε δύο στην Χιλή (3-2), ήταν αυτός που ξεκίνησε την ανατροπή με την Γαλλία (3-2), ενώ όπως είπαμε και πριν, ισοφάρισε το Μεξικό στον τελικό.

 

 

Η Σάντος του Πελέ

Τον Κάιο Ζόρζε Πίντο τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2012 η Σάντος και από την πρώτη στιγμή η ομάδα πόνταρε πολλά πάνω του, καθώς περίμενε ότι θα εξελιχθεί σε ένα τεράστιο ταλέντο.

Αγωνίστηκε στα μικρότερα κλιμάκια του συλλόγου του συλλόγου τους πρώτους μήνες, μέχρις ότου κάνει “θαύματα” στο Mundial U19. Να αναφέρουμε ότι τον Ιανουάριο του 2019 είχε υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό του συμβόλαιο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει πάρει προαγωγή από την U20 της Σάντος στην πρώτη ομάδα. Πριν λίγους μήνες έκανε μάλιστα και το ντεμπούτο του στο οποίο κατάφερε και να σκοράρει.

Συνολικά με την ομάδα της Βραζιλίας έχει δύο συμμετοχές, καθώς όταν ξεκίνησε να παίρνει φανέλα βασικού, το πρωτάθλημα διακόπηκε.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4eJOYE3WV84&feature=emb_title

 

Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής όπως ήταν λογικό προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, με πιο έντονο να είναι αυτό της Γιουβέντους. Στο πρόσωπο του βλέπουν τον αντικαταστάτη του Κριστιάνο Ρονάλντο, άλλωστε αυτό είναι και το παρατσούκλι του.

Όμως μεγάλο “αγκάθι” για τους “ασπρόμαυρους” είναι η ρήτρα του, τα 50 εκατομμύρια δεν είναι λίγα, ενώ και η Σάντος αρνείται να δώσει το “ΟΚ” για ποσό μικρότερο από αυτό.

“Είμαι χαρούμενος για το ενδιαφέρον της Γιουβέντους”.

Είχε πει για το ενδιαφέρον της ομάδας του Τορίνο, υποστηρίζοντας ότι μια μεταγραφή σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του.

Το τι θα γίνει στο μέλλον… θα δούμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...