Παρασκευή, 29/03/24
Χρήστος Τζόλης

Ένας… 18χρονος πρωταθλητής από τα “σπλάχνα” του ΠΑΟΚ! (photos)

Το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είχε ιδιαίτερη σημασία για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να γνώρισαν την ήττα από τους “ερυθρόλευκους” με 1-0, ωστόσο έδωσαν την ευκαιρία στο πιο “λαμπρό” αστέρι της ακαδημίας να κάνει ντεμπούτο.

Ο λόγος για τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη (γεννημένος στις 30/1/2002). Ο νεαρός θεωρείται το πιο “καυτό” όνομα στα τμήματα υποδομής και την Κυριακή κατάφερε να πάρει και επίσημα το “βάπτισμα” του πυρός.

 

 

Το ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ και η αποχώρηση του

Γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, ο Τζόλης πέρασε από την Δόξα Πενταλόφου, προτού αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη και μετακομίσει στον ΠΑΟΚ το 2012.

Εκεί ξεχώρισε γρήγορα για την πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα και την εκρηκτικότητα του, ενώ είναι σε θέση να τελειώνει τις φάσεις και με τα δύο πόδια.

Μάλιστα κατά την διάρκεια ενός τουρνουα στην Σουηδία με την U13 το 2015, ο πιτσιρικάς τότε Τζόλης “μάτωσε” τα αντίπαλα δίχτυα αρκετές φορές, σημειώνοντας 11 γκολ σε 5 παιχνίδια.

Οι επιδόσεις του ήταν αρκετές να τραβήξουν τα βλέμματα ακόμα και της Μπαρτσελόνα, η οποία είχε από κοντά τον ποδοσφαιριστή. Τελικά οι εμφανίσεις του κατέστησαν δύσκολη την παραμονή του στον ΠΑΟΚ και λίγο αργότερα έφυγε στη Γερμανία για λογαριασμό της Ρόζενχοφ.

 

Η επιστροφή

Ωστόσο η αγάπη του για τους “ασπρόμαυρους” ήταν τέτοια που δεν μπόρεσε να τον κρατήσει μακριά τους. Εν τέλει το 2018 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και από τότε διανύει μία ξέφρενη πορεία.

Η επιστροφή σήμανε και την παρουσία της U17 στον τελικό των play off της Super League. Aν και ο ταλαντούχος άσος δεν μπόρεσε να σηκώσει το πολύτιμο τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό, θα θυμάται πως σε εκείνη τη χρονιά πέτυχε 29 γκολ και σε 35 παιχνίδια.

Με το τέλος του πρωταθλήματος, ο Τζόλης προβιβάστηκε στην U19 και κατάφερε τελικά να στεφθεί πρωταθλητής.

Έχοντας μία τρομερή συχνότητα στα γκολ, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία, όντας ο πρώτος σκόρερ ολόκληρης της Super League U19 με 19 τέρματα, 5 παραπάνω από τον δεύτερο Νοικοκυράκη.

Επιπρόσθετα τα επιτεύγματα του καθιστούν ακόμα μεγαλύτερο τον βαθμό δυσκολίας, αφού σε αρκετές αγωνιστικές αγωνιζόταν στα άκρα της επίθεσης, αντί στην κορυφή που είχε συνηθίσει.

 

 

Η πρώτη ομάδα και το ντεμπούτο του

Η οριστική διακοπή της Super League U19 τον έφερε στην πόρτα της πρώτης ομάδας. Ο Άμπελ Φερέιρα εκμεταλεύτηκε το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων του με την U19, και του έδωσε την ευκαιρία να προπονηθεί μόνιμα με την πρώτη ομάδα, κάνοντας το ντεμπούτο του

Με το σκορ στο 1-0, ο Πορτογάλος πέρασε τον Τζόλη στον αγωνιστικό χώρο στο 74′ στη θέση του Τσούμπα Άκμπομ, γεγονός που σήμανε την πρώτη του συμμετοχή με τους πρωταθλητές.

Αυτό δεν πρόκειται να είναι το μοναδικό του παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού όπως τονίζεται από το ρεπορτάζ πως θα πάρει κι άλλες συμμετοχές στην διαδικασία των play off, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ο ΠΑΟΚ απέκτησε ένα τρομερά ικανό φορ για τα επόμενα χρόνια, ο οποίος μάλιστα προέρχεται από την ακαδημία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...