Παρασκευή, 29/03/24
Ξάνθη (U17)

Όταν η Ξάνθη U17 κατακτούσε το πρωτάθλημα!

Πριν από 6 χρόνια η U17 της Ξάνθης έγραφε ιστορία, καθώς κατακτούσε το πρωτάθλημα της Super League U17. Τότε το ημερολόγιο έγραφε 12 Μαΐου 2014.

Πριν από ακριβώς 6 χρόνια λοιπόν, όπως γράφει και το xanthi-sport, η Ακριτική ομάδα κέρδιζε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον δις σκόρερ Ραφαήλ Μελισσόπουλο.

Το σκορ του τελικού άνοιξε στο 32ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, κεφαλιά-πάσα του Θεοδωρίδη και νέα κεφαλιά του αμαρκάριστου Ραφαήλ Μελισσόπουλου. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι και το πλήρωσαν.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός δημιούργησε τρεις καλές στιγμές και στο 82ο λεπτό σκόραρε για το 1-1, όταν μετά από καλοζυγισμένη μακρινή σέντρα του Μανθάτη, ο Κυριάκος Αμαραντίδης βρήκε την μπάλα στον αέρα και με ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε.

Η χαρά των “ερυθρολεύκων”, πάντως, δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 85ο λεπτό ο Στάθης Λάμπρου -ενστικτωδώς- έκανε χέρι για να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του και αποβλήθηκε, ενώ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι.

Λίγες στιγμές αργότερα ο Μελισσόπουλος ευστόχησε από την άσπρη βούλα, ξανάδωσε στην Ξάνθη το προβάδισμα και κατ’ επέκταση το πρωτάθλημα U17, καθώς ο Ολυμπιακός δεν απείλησε ουσιαστικά στα τελευταία λεπτά.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ξάνθη: Σταθάκης, Ζώτος, Ψεμματάς, Πουλουκτσής, Θεοδωρίδης, Χουσμέν (60′ Παπαδόπουλος), Τουματζίδης (91′ Καψημάλης), Μπουνταγκίδης, Μελισσόπουλος (95′ Σαμπανίδης), Δημητριάδης (88′ Βαφειάδης), Χατζής (78′ Σπανός).

Ολυμπιακός: Γαβαλάς, Τόλι, Νικολάου, Μακροστέργιος, Πεχλιβανίδης, Παπανικολάου, Μανθάτης, Λάμπρου, Μεζίνι (72′ Αμαραντίδης), Παπουτζίδης (78′ Κιρτζιαλίδης), Χατζάρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ Ακαδημία

Στην… Ολλανδία η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια...
Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...