Παρασκευή, 29/03/24
Πορτογαλία

Οι ποδοσφαιριστές της Ολιανένσε ζητούν την βοήθεια του Ρονάλντο! (photo)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, εκτός των άλλων, είναι γνωστός και για την ευαισθητοποίηση του με θέματα που πλήττουν τόσο τα μικρά παιδιά, όσο και τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Πορτογάλος άσος έχει δείξει πολλές φορές την στήριξη του σε συναδέλφους του επαγγελματίες και επίσης δηλώνει “παρών”, όποτε τα πράγματα ζορίζουν.

Αυτό είχαν στο νου τους και οι ποδοσφαιριστές της πορτογαλικής Ολιανένσε, καθώς αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια και υποστήριξη από τον σταρ της Γιουβέντους.

Ομάδα της τρίτης κατηγορίας στην Πορτογαλία, η Ολιανένσε βρισκόταν στην πρώτη θέση του ομίλου της, έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο της, όταν τα πάντα “πάγωσαν” από την πανδημία του κορονοϊού.

Με την διακοπή, η Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει αλλού τα “χρυσά” εισιτήρια που οδηγούν στην επόμενη κατηγορία, προκαλώντας την αγανάκτηση των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Πρόκειται για ένα γεγονός πέρα για πέρα άδικο και το… δίκιο που “πνίγει” τους ίδιους, τους οδήγησε μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με ένα συγκλονιστικό γράμμα, οι ποδοσφαιριστές της Ολιανένσε ζητούν από τον συμπατριώτη τους CR7 να ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωση τους και να κάνει ότι περνάει από το χέρι τους για να τους βοηθήσει.

 

https://www.facebook.com/Oficial.SportingClubeOlhanense/posts/2936003599822771

 

Το γράμμα δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

Αναλυτικά τα όσα γράφει:

Αγαπητέ Αρχηγέ Κριστιάνο Ροναλντο.

Είμαστε παίκτες της Sporting Clube Olhanense, συλλόγου από το Αλγκάρβε με 108 χρόνια ιστορίας (εκεί που ξεκίνησε την καριέρα του ο φίλος σου, Βαλντίρ) που τη φετινή σεζόν πήρε μέρος στην τρίτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Πορτογαλ΄λιας.

Αποφασίσαμε να σου στείλουμε αυτό το γράμμα επειδή είσαι το απόλυτο παγκόσμιο σύμβολο των παικτών. Ο Θεός του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και μοντέλο έμπνευσης για οποιονδήποτε παίζει ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Ο μύθος του Κριστιάνο Ρονάλντο, κάθε ημέρα, εμπνέει και διεγείρει τα πάθη όλων των παιδιών, που παίζουν ποδόσφαιρο στο δρόμο, σε όλες τις γειτονιές της Πορτογαλίας και δίνει ελπίδες σε παιδιά που φτάνουν καθημερινά σε προπονήσεις ενώ βοηθάει επαγγελματίες να δουλεύουν για να γίνουν καλύτεροι παίκτες.

Και εμείς επίσης, ως παίκτες στις μικρότερες κατηγορίες, εμπνεόμαστε συνεχώς από τις προσπάθειες και τον ηρωισμό σου. Είσαι το υψηλότερο ποδοσφαιρικό παράδειγμα στην ιστορία και ο μεγαλύτερος θεματοφύλακας αξιών αυτού του αθλήματος.

Η εκπληκτική καριέρα σου, τα γκολ που έχεις πετύχει και οι ιστορικές νίκες είναι το αποτέλεσμα του τεράστιου ταλέντου σου, συνδυασμένου με απόλυτη αφοσίωση και θυσίες, οπότε είσαι ο καλύτερος! Για αυτό λοιπόν είμαστε σίγουροι πως θα μπορέσεις να φανταστείς τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως μέλη του ημιεπαγγελματικού ποδοσφαίρου, δουλεύουμε από την πρώτη ημέρα της σεζόν με έναν μόνο στόχο: να ανέβουμε κατηγορία για να μπορέσουμε να γίνουμε κάποτε επαγγελματίες παίκτες.

Με την ίδια συγκέντρωση με έναν πρωταθλητή που προπονείται για να κατακτήσει έναν τίτλο, να σηκώσει ένα τρόπαιο, ακολουθώντας το παράδειγμά σου. Ήταν ωραίο εκείνο το διάστημα Αρχηγέ!

Παιχνίδι με το παιχνίδι, η ομάδα μας κέρδισε αυτοπεποίθηση, τα αποδυτήρια ενώθηκαν, οι οπαδοί αυξήθηκαν και τα αποτελέσματα ήρθαν. Στο πρώτο μισό της σεζόν, η ομάδα μας είχε περισσότερα τέρματα από κάθε άλλη ομάδα στην Πορτογαλία: περισσότερα από την Πόρτο και την Μπενφίκα που ανήκουν σε άλλη πραγματικότητα!

Ήμασταν στην πρώτη θέση στον όμιλό μας για πάνω από το 75% του πρωταθλήματος. Τελειώσαμε πρώτοι στον πρώτο γύρο, με περισσότερους πόντους από κάθε άλλη ομάδα και ήμασταν επίσης στην πρώτη θέση όταν διακόπηκαν οι αγώνες ελέω του Covid-19.

Φαντάσου πως ο αριστερός μας μπακ, ο Λεονάρντο Λέλο, ετών 19, κλήθηκε στην εθνική Πορτογαλίας Κ-10. Ο μοναδικός παίκτης στην εθνική ομάδα από όλη την τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας! Τι όμορφο! Τι ευχαρίστηση!

Το πρωτάθλημά μας χωρίζεται σε 4 ομίλους των 18 ομάδων και συνολικά οι ομάδες είναι 72. Ονομάζεται Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας επειδή είναι ένα εθνικό τουρνουά όπου εκπροσωπούνται όλες οι περιοχές της αγαπημένης μας χώρας.

Εδώ τα ματς είναι ένα μείγμα από όνειρα, αποφασιστικότητα, ποιότητα, εμπόδια και πάθος. Εμείς αποτελούμε την ταπεινή βάση του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Ο κανονισμός προβλέπει πως οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου θα πάρουν μέρος σε σειρά πλέι οφ για να βγουν οι δύο ομάδες που θα ανέβουν στη δεύτερη κατηγορία.

Προφανώς, ο πρώτος στόχος κάθε ομάδας που φιλοδοξεί να προβιβαστεί είναι να καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλό της. Πριν από τα πλέι οφ δεν μπορεί κάποια ομάδα να αντιμετωπίσει κάποια άλλη από διαφορετικό όμιλο

Και έπειτα ηρθε ο κορονοϊός και αποφασίστηκε να μην παίξουμε ξανά. Λίγες ημέρες αργότερα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FPF), πήρε μία εξωφρενική απόφαση να προβιβάσει στη δεύτερη κατηγορία τις δύο ομάδες με τους περισσότερους πόντους από τους 4 ομίλους…

Ο σύλλογός μας αποκλείστηκε από τη δεύτερη κατηγορία επειδή είχε έναν πόντο λιγότερο σε σύγκριση με άλλη ομάδα σε διαφορετικό όμιλο. Τερματίσαμε στην πρώτη θέση και δεν ανεβήκαμε κατηγορια όπως οι άλλες ομάδες στο ίδιο πρωτάθλημα. Γιατί; Ακόμα δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.

Σε μία τόσο ευαίσθητη στιγμή που βρίσκεται ο κ΄σομος, όπου όλοι έχουμε την ευθύνη να δείχνουμε αλληλεγγύη προς όλους τους συναγωνιστές για να λύσουμε τα θέματα που προκύπτουν από την πανδημία, τα πολιτικά και τα οικονομικά συμφέροντα δεν το επιτρέπουν αυτό.

Όλα τα όνειρά μας, το πάθος μας και η αυτοπεποίθησή μας πέθανε εκείνη την ημέρα που βγήκε η ανεξήγητη απόφαση. Και ξέρεις καλύτερα από τους άλλους, Αρχηγέ, ότι χωρίς αυτοπεποίθηση στο πραγματικό ποδόσφαιρο, θα γεννιούνται όλο και λιγότεροι ήρωες.

Και χωρίς ήρωες, το μέλλον των παιδιών μας θα είναι πολύ χειρότερο. Βοήθησέ μας να πιστέψουμε ότι μπορούμε να φέρουμε δικαιοσύνη και να μη ζούμε σε ένα κλίμα συνεχούς αμφισβήτησης. Μία μεγάλη αγκαλιά Αρχηγέ.

Η ομάδα της Ολανένσε”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...