Σιγκαπούρη

Θέλει να μοιάσει στον Ρονάλντο ο 18χρονος Βασίλης Ζήκος! (vid)

Αποκαλυπτικός ήταν ο 18χρονος Βασίλης Ζήκος Τσουά (γεννημένος στις 15/4/2002).

Ο νεαρός ομογενής από την Σιγκαπούρη αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα και τα πηγαίνει μια χαρά. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να καταγράψει 13 συμμετοχές και 5 γκολ με τη φανέλα τις Γκιελάνγκ Ιντερνάσιοναλ.

Τα κατορθώματα του πιτσιρικά τράβηξαν το ενδιαφέρον στη χώρα μας, με τον Τσουά να παραχωρεί συνεντευξη στο Sport 24. Ο ταλαντούχος επιθετικός δεν δίστασε να αποκαλύψει την πρόθεση του να φορέσει τη φανέλα κάποιας ελληνικής ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στο ίνδαλμα του, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο ίδιος δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του Πορτογάλου και μεγάλος του στόχος είναι να μοιάσει, έστω και στο ελάχιστο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σχετικά με την καταγωγή του:

Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα. Ο πατέρας μου είναι από τη Σιγκαπούρη. Μέχρι την ηλικία των 10 ετών έμεινα στην Καστοριά, γι’ αυτό και μιλάω καλά τα ελληνικά.

Από τον Ιανουάριο που ήλθε και ο Παναγιώτης (σ.σ Λινάρδος) έχω την ευκαιρία να τα εξασκώ. Μιλάμε στο σπίτι λίγο με τη μητέρα μου, αλλά πιο πολύ όταν μιλάω με τον παππού μου στο Skype.

Διατηρώ επαφή με την Ελλάδα κάθε δυο χρόνια επιστρέφω για διακοπές να δω τον παππού μου, τους παλιούς μου φίλους”.

Πώς προέκυψε η επαφή με το ποδόσφαιρο;

Η πρώτη μου επαφή από το ποδόσφαιρο ήταν στην Καστοριά, όταν και ξεκίνησα στις ακαδημίες. Μόλις ήλθαμε στη Σιγκαπούρη πήγα σε μια από τις πιο γνωστές ακαδημίες.

Εκεί με είδε η Gaylang και με πήρε. Ξεχώρισα και με κάλεσαν στην εθνική ομάδα της χώρας. Έχω περάσει από όλα τα ηλικιακά κλιμάκια, και τώρα είμαι στην Κ23 της εθνικής.

Τα γήπεδα δεν είναι μεγάλα, έχουν κατά μέσο όρο χωρητικότητα τρεις χιλιάδες. Βέβαια, η προσέλευση κατά μέσο όρο είναι 500 – 1.000 θεατές και βλέπεις συνέχεια τα ίδια πρόσωπα.

Θα έλεγα ότι το πρωτάθλημα είναι πιο πίσω σε σχέση με τις Κίνας, της Ιαπωνίας ή της Νότιας Κορέας. Είναι μεν το πρώτο άθλημα, αλλά εδώ υπάρχει μια διαφορά. Οι γονείς λένε στα παιδιά να έχουν ως προτεραιότητα τις σπουδές και το πανεπιστήμιο. Σε δεύτερη μοίρα έρχεται το ποδόσφαιρο.

Εμένα οι γονείς μου είναι πιο open minded. Μου έχουν επιτρέψει να κάνω ό,τι θέλω. Βέβαια ακόμη κι αν σπουδάσω, θέλω να κάνω κάτι σχετικό με την γυμναστική”.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα:

Από την Ελλάδα δεν με έχουν πάρει τηλέφωνο, αλλά ευχαρίστως θα επέστρεφα για να παίξω εάν ήταν ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Άλλωστε παρακολουθώ ελληνικό πρωτάθλημα. Τα στιγμιότυπα των ματς, καθώς δεν μεταδίδονται εδώ απευθείας.

Μικρός ήμουν Παναθηναϊκός. Αλλά όταν παίζει ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, την υποστηρίζω όποια κι αν είναι. Γιατί παίζει η Ελλάδα.

Φανταστείτε το πάθος μου που τα ματς τα ευρωπαϊκά (Champions League, Europa League) διεξάγονται στις αντίστοιχες πρώτες πρωινές ώρες στην Ασία κι όμως ξυπνάω για να τα βλέπω.”

Για το ίνδαλμα του:

“Είμαι επιθετικός, οπότε θα διαλέξω επιθετικό. Είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ίνδαλμα όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους περισσότερους της γενιάς μου

Τα μέτρα γίνονται όλο και πιο αυστηρά. Δεν έχουν σχέση με τα όσα σας είπε πριν από λίγες ημέρες ο Παναγιώτης Λινάρδος. Όπως λένε εδώ… γινόμαστε Ευρώπη ως προς τα μέτρα”.

Δείτε τον σε δράση:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...
UEFA

Νέοι τρόποι διεξαγωγής για τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της...

Η έκδοση 2024/25 του UEFA Champions League θα έχει νέα μορφή. Εξηγούμε τι θα αλλάξει, τι θα...