Πέμπτη, 18/04/24
Γιώργος Κούτσιας

Ο βενιαμίν “μπομπέρ” του ΠΑΟΚ! (vids)

O ΠΑΟΚ διαθέτει στην “φαρέτρα” του έναν ανήλικο killer που έχει καταφέρει να είναι ο μοναδικός 16χρονος που έχει καταφέρει να αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα του “δικεφάλου“.

Ο λόγος για τον Γιώργο Κούτσια, που ζει στην Θεσσαλονίκη, πηγαίνει ακόμα στο σχολείο και πρωταγωνιστεί στα γήπεδα με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Πως έφτασε στον ΠΑΟΚ;

Γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου 2004 στην Βέροια Ημαθίας, όταν οι συνομήλικοι του έπαιζαν μπάλα στις αλάνες, ο Κούτσιας, ήξερε από πολύ μικρός τι θέλει να γίνει και να κάνει.

Τότε σε ηλικία 8 ετών ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος εισηγήθηκε την απόκτηση του 8χρονου Γιώργου, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Τηλέμαχο Αλεξάνδρειας.

Τις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ ο νεαρός ξεχώρισε για την τεχνική του κατάρτιση, δουλεύοντας σκληρά σε όλους τους τομείς. Έμενε στους ξενώνες της Ακαδημίας και διακρίθηκε για το δυναμικό στυλ παιχνιδιού, αλλά και το ποδοσφαιρικό του θράσος.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου, για να έρθουμε στο σήμερα, που όλοι στον ΠΑΟΚ μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό.

Η καθιέρωση με τον “δικέφαλο του βορρά”:

Ο Πάμπλο Γκαρσία τον έχει βασικό και αναντικατάστατο στην U19 του ΠΑΟΚ και παρότι ΄τόσο οι συμπαίκτες του, όσο και οι αντίπαλοι του είναι αρκετά μεγαλύτεροι από αυτόν, ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα να “φορτώνει” με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Κούτσιας έκανε “πλάκα” με την ομάδα της ηλικίας του, για αυτό και επιλέχθηκε να αγωνίζεται με τους μεγαλύτερους, ενώ όλοι μιλούν για το επόμενο “παιδί-θαύμα” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αγωνίζεται ήδη με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας και όλοι κάνουν υπομονή, ώστε σε δύο-τρία χρόνια να μπορεί να ενσωματωθεί στην ομάδα ανδρών της Εθνικής, αλλά και την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Εκτός από το ταλέντο του, τα στοιχεία που τον βοήθησαν να φτάσει στο σημερινό σημείο, είναι το πείσμα του και η εργατικότητα του.

Την περασμένη σεζόν πέτυχε 26 γκολ σε λιγότερα από 20 παιχνίδια, επιβεβαιώνοντας και με το παραπάνω, τον τίτλο του “μπομπέρ“.

 

 

Το ενδιαφέρον Αγγλικής ομάδας και οι σκάουτερ

Στον τελικό του πρωταθλήματος πριν από δύο χρόνια, όπου διεξήχθη στη Λαμία, ο 15χρονος τότε Κούτσιας πέτυχε δύο γκολ και κατέκτησε με την ομάδα του τον τίτλο, σε μία αναμέτρηση όπου υπήρξε “παρέλαση” σκάουτερ. Ανάμεσά τους και η Φούλαμ, η οποία έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για τις ικανότητες του μικρού.

Από τότε μέχρι σήμερα, οι ομάδες που “τσεκάρουν” τον Κούτσια, αυξάνονται συνεχώς, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποια επίσημη κρούση στον ΠΑΟΚ.

Η “Αστρονομική” ρήτρα

Ο ΠΑΟΚ ξέροντας το ταλέντο του νεαρού άσου της ακαδημίας του προσέφερε νέο συμβόλαιο, με ρήτρα που θα αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ποσό ρεκόρ για Ελληνική ομάδα και ιδιαίτερα για έναν ποδοσφαιριστή που βαδίζει το 16ο έτος της ηλικίας του.

Ο μικρός έχει ταλέντο το έχει αποδείξει πολλές φορές και με σκληρή δουλειά, αφοσίωση θα μπορέσει να έχει την καριέρα που ονειρεύεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Τσάμπι Αλόνσο στέλνει… σκάουτερ για νεαρό του Ολυμπιακού!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο φέρεται να έχει βάλει στο... μάτι τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που...
Εθνική (U18)

Έ”χ”ασε την νίκη η Εθνική ομάδα!

Η Εθνική U18 ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη...
Ολυμπιακός

Πρώτα Κωνσταντινούπολη και μετά… Νιόν για τον Κουτσίδη!

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε δυο... αναμετρήσεις μέσα σε λίγες ώρες, για να καλύψει την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την τελική φάση του...

Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν σήμερα (16/4, 08:35) για την Γενεύη και από εκεί για την Νιόν της Ελβετίας,...
Αγγλία

“Δεν είναι παράλογο να κοιτάζει η Γουέστ Χαμ τον...

Ενας... γνώστης του Αγγλικού πρωταθλήματος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γουεστ Χαμ για τον νεαρο ποδοσφαιριστη. Στο Metropolis 95.5...