Κυριακή, 08/09/24
Μεξικό

Ο νέος Τσόλο έρχεται από το Μεξικό! (photo/vids)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Το Μεξικό ήταν η μεγάλη έκπληξη του Mundial U17 που έγινε τον Νοέμβριο. Χωρίς αμφιβολία δεν ήταν η πιο ποιοτική ομάδα, όμως κατάφερε να περάσει αρκετά μεγάλα εμπόδια, να αποκλείσει ποιοτικότερους αντιπάλους και να φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου και έχασε από την Βραζιλία.

Πως γίνεται να φτάσει όμως μια ομάδα μέχρι τον τελικό και να μην είναι η ποιοτικότερη; Πρέπει να έχει κάποια εργαλεία τα οποία την βοηθούν στο να γίνει η πιο σκληροτράχηλη. Ένα απ’ αυτά ήταν ο Ευγένιο Πιζούτο.

Ο ποδοσφαιριστής της Πατσούκα έχει όλα τα στοιχεία τα οποία θέλει ένας προπονητής όπως ο Σιμεόνε για να φτιάξει μια ομάδα η οποία θα τρέχει όλο το γήπεδο, θα κλέβει μπάλες και θα μπορεί να βγαίνει στην αντεπίθεση.

Το Μεξικό είχε την τύχη να τα βρει όλα αυτά στον αρχηγό του. Ο οποίος έτρεξε περισσότερο απ’ όλους στην διοργάνωση. Ήταν μάλιστα ο ποδοσφαιριστής που σε μια φάση κατάφερε να κλέβει μια χαμένη μπάλα και να δώσει την πάσα για το γκολ, με το οποίο απέκλεισε το Μεξικό την Ιαπωνία.

Ένα πραγματικό “6αρι”, ο αφανής ήρωας του Μεξικό. Η παρουσία του στον άξονα έδινε “ελευθερία” στην τριάδα πίσω από την επίθεση, ενώ βοηθούσε πολύ με τις πάσες του και την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

 

 

Το πέρασμα από τη… Νέα Ζηλανδία

Ο Ευγένιο Πιζούτο γεννήθηκε στο Σαν Λουίς του Μεξικό στις 13/5/2002, όμως στα 12 του έκανε το ταξίδι για μια άλλη ήπειρο και συγκεκριμένα τη Νέα Ζηλανδία. Εκεί αγωνίστηκε στην ακαδημία των Γουέλινγκτον Φοίνιξ για δύο χρόνια.

Ο λόγος είναι τ’ ότι σκάουτερ των είχαν “τσεκάρει” σε δοκιμές που έγιναν και συμμετείχαν 150 παιδιά. Μάλιστα τότε αγωνιζόταν σε άλλη θέση και συγκεκριμένα ως επιθετικός. Μάλιστα σε αυτό το πέρασμα του τον είδαν και άλλες ομάδες, όπως η Τσέλσι.

Στους Φοίνιξ σημείωσε 20 συμμετοχές, σκόραρε 11 γκολ και έδωσε 5 ασίστ, προτού επιστρέψει στην πατρίδα του και στην Πατσούκα.

 

 

Ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς

Με το που τελείωσε το Mundial U17 ο Πιτσούτο κέρδισε μια θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας της Πατσούκα. Τα όσα έκανε στα γήπεδα της Βραζιλίας προφανώς δεν πέρασαν απαρατήρητα στους ανθρώπους της μεξικανικής ομάδας και στα τέλη του Ιανουαρίου ήρθε η στιγμή να κάνει ντεμπούτο.

Η Πατσούκα έχανε με 3-0 από την Λεόν και στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πήρε την ευκαιρία του. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε.

Μόλις 9 λεπτά αργότερα σε μια διεκδίκηση μπάλας το πόδι του κόλλησε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω, αμέσως αντίπαλοι και συμπαίκτες πήγαν να δουν αν είναι καλά. Το αποτέλεσμα ήταν να πάθει εξάρθρωση αστραγάλου και κάταγμα ωμοπλάτης και να υποβληθεί σε χειρουργείο.

Ο νεαρός έχασε όλη τη χρονιά, όμως σιγά – σιγά ετοιμάζεται για του χρόνου. Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, τότε η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε τον περιμένει.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...