Κυριακή, 08/09/24
Ισπανία

Ο νέος μεγάλος ηγέτης της Ρεάλ είναι από την Ουρουγουάη! (photos/vids)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Τελικός του ισπανικού Σούπερ Καπ, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο. Σκορ στο 0-0, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ο Άλβαρο Μοράτα είναι έτοιμος να βγει τετ-α-τετ, να σκοράρει και να δώσει το τρόπαιο στους “ροχιμπλάνκος”, όμως κάποιος φαίνεται πως είχε διαφορετική γνώμη.

Ο Φέντε Βαλβέρδε με ένα τάκλιν γκρεμίζει τον αντίπαλο του, παίρνει κόκκινη κάρτα, αλλά παραμένει το “μηδέν” για την Ρεάλ. Το αποτέλεσμα ήταν η “βασίλισσα” στο τέλος να σηκώσει το τρόπαιο στα πέναλτι. Μάλιστα με το τέλος του αγώνα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε πηγαίνει και τον αγκαλιάζει.

Όλοι γνώριζαν ότι αυτό το “ουρουγουανικό” τάκλιν του έδινε (αν ήθελε) το εισιτήριο για την καρδιά του Τσόλο. Όμως την ίδια ώρα ένας άλλος προπονητής έτριβε τα χέρια του, ο Ζινεντίν Ζιντάν. Αυτός έχει το νέο μεγάλο διαμάντι του ποδοσφαίρου.

“Πιστεύω ότι το βραβείο του καλύτερου παίκτη βγάζει νόημα, επειδή ο Βαλβέρδε έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με αυτήν την πράξη. Ήταν η πιο σημαντική φάση του αγώνα. Αν το παιχνίδι συνεχιζόταν, θα ήταν πιθανότατα, γκολ. Του είπα να μη στεναχωριέται. Έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει”.

Είπε ο Σιμεόνε μετά τον αγώνα.

 

 

Η ιστορία με τα… πάμπερς

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1998 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, με μια… μπάλα στο χέρι. Από μωρό ανάγκασε τον πατέρα του να φτιάξει μια εστία στο δωμάτιο του, ώστε να σουτάρει την μπάλα.

Στα 3 του οι γονείς του τον έγραψαν σε ομάδα ποδοσφαίρου για μωρά, καθώς μέχρι τα 6 του δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε ομάδα. Στο πρώτο ανεπίσημο ματς που αγωνίστηκε ο Φέντε πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα. Μάλιστα κατά τον πανηγυρισμό του, έβγαλε το πάμπερς το οποίο φορούσε από την χαρά του, δείχνοντας το προς τους φιλάθλους στις εξέδρες.

 

https://www.youtube.com/watch?v=M-p1mmx_CYs

 

Η Πενιαρόλ και έπειτα… η Ρεάλ Μαδρίτης

Από μικρός ξεχώριζε, με τη Πενιαρόλ της Ουρουγουάη να του δίνει την ευκαιρία το 2008 να περάσει από δοκιμαστικά, εκεί έδειξε το ταλέντο του, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στις ακαδημίες της ομάδας.

Αγωνίστηκε σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια της ομάδας και μάλιστα κατάφερε να πάρει και κλήση στην Εθνική Ουρουγουάης U15, εκεί συνάντησε το ποδοσφαιρικό του είδωλο, τον Ντιέγκο Φορλάν.

Οι “μερέγχες” τον παρακολουθούσαν και στα 17 του κατάφερε να συνδέσει το όνομα του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι κινήθηκαν έξυπνα και γρήγορα και τον απέκτησαν.

 

 

Όταν εξαφάνισε τον Λουίς Σουάρες

Η Ρεάλ Μαδρίτης τον έδωσε δανεικό στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ώστε να πάρει λεπτά συμμετοχής σε αγώνες Πριμέρα. Έδειξε αμέσως το ταλέντο του, με την κορυφαία του συμμετοχή πιθανότατα να είναι αυτή στο παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2018-19.

Η Ντέπορ υποδέχθηκε την Μπάρτσα, με τον νεαρό Ουρουγουανό να εξαφανίζει τον Λουίς Σουάρες. Αυτή ήταν μια από τις πολλές εμφανίσεις του που δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ρεάλ και ανακάλεσε τον δανεισμό του.

Και κάπως εκεί κατάφερε βήμα – βήμα να αποδείξει την αξία του και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζινεντίν Ζιντάν, δείχνοντας πλέον ότι έχει όλα τα φώτα για να ηγηθεί των “μερέγχες” του μέλλοντος.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ov2GlP-r8og

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...