Παρασκευή, 19/04/24
Λευτέρης Λύρατζης

Ο επόμενος “ηγέτης” της Τούμπας! (photos)

Ο Λευτέρης Λύρατζης αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της U19 του ΠΑΟΚ και σύντομα αναμένεται να αποτελέσει μέλος της πρώτης ομάδας του “δικεφάλου”.

Ο νεαρός δεξιός μπακ έχει όλο το “πακέτο”, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πάμπλο Γκαρσία και με τις εμφανίσεις του αποδεικνύει πως ίσως ο ΠΑΟΚ να “μεγαλώνει” τον επόμενο ηγέτη του.

 

 

Τα πρώτα χρόνια

Γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου 2000 στην Καβάλα, ο Λύρατζης προέρχεται από “ποδοσφαιρική” οικογένεια και το “μικρόβιο” της μπάλας δεν ήθελε και πολύ για να τον προσβάλλει.

Ο πατέρας του ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και κατάφερε να καταγράψει επίσημη συμμετοχή στην τότε Α’ Εθνική, με την φανέλα της Καβάλας.

Στην πόλη της Μακεδονίας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και ο ίδιος ο Λευτέρης, όταν σε νεαρή ηλικία έγινε μέλος του Κεραυνού Κρηνίδων, της ομάδας που απείχε λίγε χιλιόμετρα από τον οικισμό Λυδίας όπου και ζούσε.

Το ταλέντο του δεν άργησε να ανακαλυφθεί και στην ηλικία των 12 ετών ανάγκασε ολόκληρη την οικογένεια του να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στα Πεύκα, αφού ο ΠΑΟΚ μόλις είχε προχωρήσει στην απόκτηση του.

Μαζί με τους “ασπρόμαυρους“, τον Λύρατζη είχε βάλει στο στόχαστρο και η Άρσεναλ, η οποία προσέγγισε επίσημα την οικογένεια του ποδοσφαιριστή. Παρόλα αυτά, λόγω της νεαρής του ηλικίας, οι γονείς του επέλεξαν τον ΠΑΟΚ προκειμένου να μείνει ο γιος τους στην Ελλάδα.

Η παρουσία του στον ΠΑΟΚ

Η παρουσία του στον ΠΑΟΚ έχει βρει τον “Λύρα” (έτσι τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του) να περνάει από όλες τις ηλικιακές ομάδες του “δικεφάλου του βορρά“.

Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στις ομάδες U14 και U15 για να φτάσει μέχρι την U19 όπου και έδειξε το μεγαλύτερο κομμάτι του ταλέντου του, αλλά άρχισε να κάνει και “αίσθηση” σε όσους… κόβει το μάτι τους.

Πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε όλες τις ομάδες που υπήρξε μέλος, ενώ την σεζόν 2017-2018, που η U19 πανηγύρισε τον τίτλο, “έκλεψε” την καρδιά του τεχνικού της ομάδας Πάμπλο Γκαρσία, μετρώντας 24 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 9 γκολ.

Μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στα τμήματα υποδομών, το “πέρασμα” στην πρώτη ομάδα ήταν το επόμενο βήμα, το οποίο και έκανε.

Το καλοκαίρι του 2018 ακολούθησε την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία της σεζόν, για να έρθει το επίσημο ντεμπούτο του, στις 20 Δεκμεβρίου 2018, στο ματς κυπέλλου κόντρα στον Αήττητο Σπατών.

Ο ΠΑΟΚ πίστεψε και πιστεύει στις δυνατότητες του 20χρονου άσου και φρόντισε να του το δείξει, ανανεώνοντας του το συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

 

 

Το μέλλον του ανήκει

Την φετινή σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στον “νεοφώτιστο” της SuperLeague, Βόλο και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου από την επόμενη χρονιά θα έχει μια μόνιμη θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Η ικανότητα που έχει να παίζει και με τα δύο πόδια, του δίνει την άνεση να αγωνίζεται και στις δύο πλευρές της άμυνας. γεγονός που αποτελεί μεγάλο “όπλο” για κάθε σύγχρονο μπακ.

Οι ικανότητες του σε συνδυασμό με τον ηγετικό χαρακτήρα του, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εντός αποδυτηρίων, μαρτυρούν ότι ο Λύρατζης είναι φτιαγμένος από τα κατάλληλα “υλικά” για να εδραιωθεί και να πετύχει.

Το “κεφάλαιο” Εθνική ομάδα

Εκτός από τον ΠΑΟΚ φυσικά, την παρουσία του νεαρού μπακ έχει την τύχη να απολαμβάνει και η Ελλάδα.

Ο νεαρός είναι ήδη διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές της χώρας μας και αυτή την στιγμή αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ελπίδων U21.

Όπως συνέβη και με τον ΠΑΟΚ, το ίδιο ισχύει και για την Εθνική. Το επόμενο “βήμα”, δεν είναι και τόσο μακριά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...