Παρασκευή, 19/04/24
Ολλανδία

Ο ανερχόμενος “Iπτάμενος Ολλανδός” της Άλκμααρ! (photo)

O Κάλβιν Στένγκς της Άλκμααρ, ίσως είναι ένα από τα πιο “αδικημένα” ταλέντα της Ευρώπης, αφού το όνομα του έχει ακουστεί πολύ λίγο, συγκριτικά με το ταλέντο και τις δυνατότητες του.

Με ολλανδικό διαβατήριο και ρίζες από το Σουρινάμ. ο 21χρονος επιθετικός έχει έρθει για να μείνει και να αποδείξει σε όλο τον κόσμο την αξία του.

Έτσι άρχισαν όλα

Γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου του 1998, σε μια μικρή πόλη της βόρεια Ολλανδίας, από πολύ μικρός έφαγε “κόλλημα” με το ποδόσφαιρο, με όλες τις έννοιες.

Την εποχή που ήταν πιτσιρικάς, ο Ροναλντίνιο “μάγευε” με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ στο “κάδρο” είχε αρχίσει να μπαίνει και ο εξίσου νεαρός, Λιονέλ Μέσι.

Ο μικρός Στένγκς, είχε ίνδαλμα τον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή και βαθιά μέσα του είχε την επιθυμία να γίνει ο επόμενος Ολλανδός ποδοσφαιριστής που θα μεγαλουργήσει.

Οι γονείς του χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν πολύ μικρός, με αποτέλεσμα να αποκτήσει σπάνιο “δέσιμο” με τον παππού του, που έμελλε να τον βάλει και στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η ζωή στην Άλκμααρ

Υπάρχει μια ανεπιβεβαίωτη θεωρία, που θέλει τους ποδοσφαιριστές που γεννιούνται τους τελευταίους μήνες ενός έτους, να έχουν μεγαλύτερα φυσικά προσόντα.  Στην περίπτωση του Στένγκς, η θεωρία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.

Πάντα πιο μικροκακωμένος από τους συμπαίκτες του, ο ταλαντούχος άσος δυσκολεύτηκε πολύ στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ως πιτσιρικάς.

Τελικά βρήκε τον τρόπο να μην κοιτάζει καν τα… μεγέθη και απελευθερώθηκε όταν έφτασε στην ομάδα U16 της Άλκμααρ.

Ο Στένγκς “ψήθηκε” σε όλες της ηλικιακές ομάδες της Άλκμααρ, ώσπου να φτάσει στην πρώτη ομάδα, ενώ η παραμονή του εκεί έκρυβε “εκπλήξεις” και για την προσωπική του ζωή.

Ο πατέρας του, (που χρόνια δεν μιλούσαν), είχε διοικητική θέση στην ομάδα και η μεταγραφή του νεαρού στις ακαδημίες της Ολλανδικής ομάδας, στάθηκε η αφορμή για την σχέση τους να ξεκινήσει από το μηδέν.

 

 

Το “ξεπέταγμα”

Την σεζόν 2016-2017, η Άλκμααρ επέστρεψε στα “σαλόνια” του Ολλανδικού πρωταθλήματος και η ώρα της ευκαιρίας για τον Στένγκς, μόλις είχε φτάσει.

Με τις εμφανίσεις και τα στατιστικά του δειλά δειλά ενθουσίασε τόσο τον προπονητή του, όσο και τους φιλάθλους της ομάδας.

Εξελίχθηκε σε βασικό μέλος της ενδεκάδας, ενώ απήλαυσε και ένα standing ovation προς το πρόσωπο του, μετά την νίκη της AZ με 3-0, της οποίας ήταν πρωταγωνιστής.

Η Άλκμααρ, “έτρεξε” να δέσει τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, γεγονός που τον κρατάει στην ομάδα μέχρι το 2023.

Άρχισε να κάνει “αίσθηση”

Τις δύο τελευταίες σεζόν, ο Στένγκς είναι βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα, με το επίπεδο των εμφανίσεων του να συνδυάζει ποιότητα και σταθερότητα.

Το γεγονός αυτό έχει  κάνει πολλούς σκάουτερ κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, να τον εντάξουν στα μπλοκάκια τους.

Αυτή που δείχνει να ενδιαφέρεται πιο έντονα, είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ, με την ομάδα της Βεστφαλίας να εξετάζει την περίπτωση του, ως πιθανό αντικαταστάτη του Τζέιντον Σάντσο.

Εθνική Ομάδα

Το ταλέντο του παρατήρησαν και οι άνθρωποι που απασχολούνται στις Εθνικές Ομάδες της Ολλανδίας.

Στις 24 Μαρτίου 2019, ο Στένγκς έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την Εθνική Ελπίδων U21 των “οράνιε” και μέχρι σήμερα μετράει πέντε συμμετοχές.

Με την ομάδα ανδρών μετράει μια συμμετοχή, αυτήν που έκανε στις 19 Νοεμβρίου 2019, σε ματς για τα προκριματικά του EURO 2020, κόντρα στην Εσθονία.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...