Χιλή

Νεαρός φορ από την Χιλή με ελληνική καταγωγή “βλέπει” Εθνική! (vid)

Στην Χιλή ζει και αγωνίζεται ο Μιχαήλ Φουέντες, ο 21χρονος επιθετικός με ελληνικές ρίζες.

Ο ίδιος, μιλώντας στο sport24, αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας και πως όνειρο του είναι να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος.

Την περυσινή σεζόν, ο Φουέντε, μέτρησε 11 γκολ σε 2 συμμετοχές.

Ο ίδιος λέει:

“Έχω ελληνική καταγωγή. Ο παππούς μου ήλθε από την Ελλάδα στη Χιλή. Είχε έρθει πριν από πολλά χρόνια από την Ελλάδα και έκανε οικογένεια εδώ. Το πλήρες όνομά μου είναι Μιχαήλ Αντρές Φουέντες Βαντούλι. Το Βαντούλης είναι το ελληνικό επώνυμο. Λεγόταν Βαντούλης ο παππούς, απλά εδώ έγινε Βαντούλι. Δυστυχώς δεν μιλώ ελληνικά. Δεν μιλώ ούτε λέξη και πραγματικά ντρέπομαι που το λέω”.

 

Ο Φουέντες, προπονείται υπό τις οδηγίες του πρώην διδύμου του ΟΦΗ, Ίσις και Βέρα και με την βοήθεια τους έχει “χτυπήσει” την πόρτα της ΕΠΟ αλλά και της Super League 1.

“Με τον Βέρα και τον Ίσις άλλαξε η ζωή μου. Πρώτα από όλα αγωνιστικά γιατί με ανέβασαν επίπεδο, μου έμαθαν και συνεχίζουν να μου μαθαίνουν πολλά.

Επιπλέον καθώς γνωρίζουν ελληνικά κι εγώ δεν γνωρίζω με βοηθούν στις διαδικασίες για ν’ αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα. Θα ήθελα να παίξω στην Εθνική Ελλάδας, θα μου άρεσε πολύ. Επίσημα δεν υπάρχει κάποια επαφή, ρώτησαν όμως μεσάζοντες για την κατάστασή μου. Όπως και μάνατζερ που μετέφεραν την προοπτική ν’ αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν προχώρησε κάτι”.

 

Αυτή την στιγμή, ο νεαρός βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι του Ικίκε, με την Χιλή να μετράει 83 νεκρούς από τον κορονοϊό και τα κρούσματα (τα επιβεβαιωμένα) να ξεπερνούν τις 7,000.

“Η κατάσταση στη Χιλή με τον κορονοϊό χειροτερεύει. Μπορεί να μην έχουμε τόσα πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά υπάρχει αύξηση και μην ξεχνάτε ότι τώρα έρχεται ο χειμώνας. Ο ιός είναι εδώ κι εμείς πρέπει να μείνουμε σπίτι για να προστατευτούμε”.

 

Γνωρίστε τον:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...