Πέμπτη, 18/04/24
Στάθης Τάχατος

Η σταθερή… αμυντική δύναμη του ΠΑΟΚ! (photos/vid)

Μία από αυτές είναι και ο 18χρονος αμυντικός της U19 του ΠΑΟΚ, Στάθης Τάχατος.

Ο νεαρός (γεννημένος στις 12/08/2001) ποδοσφαιριστής του δικέφαλου του βορρά είναι βασικό κομμάτι της δεύτερης ομάδας και αγωνίζεται ως δεξί μπακ.

Τη φετινή σεζόν ο 18χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμβάλει στα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον στοχεύει σε υψηλότερα πράγματα.

 

 

Η αρχή…

Από πολύ μικρός, από την ηλικία των 6 ετών, ξεκίνησε να παίζει το αγαπημένο του άθλημα στην ακαδημία ποδοσφαίρου “Οι Αετοί” και στη συνέχεια εντοπίστηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Στα 12 του, λοιπόν, έγινε μέλος της ασπρόμαυρης οικογένειας και από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις, οι άνθρωποι της ομάδας κατάλαβαν το ταλέντο του. Με σκληρή προπόνηση, αλλά και καλές επιδόσεις στους αγώνες, κατάφερε να μεταπηδήσει γρήγορα τα ηλικιακά τμήματα, φτάνοντας στο σήμερα στην U19 και να κατακτήσει το πρωτάθλημα (για δεύτερη σερί χρονιά).

Με 22 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, οι 16 ως βασικός, ο Τάχατος κατάφερε να γίνει από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος.

Χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ταχύτητα και ευελιξία. Διακρίνεται για τον δυναμισμό και το καλώς εννοούμενο θράσος του.

 

 

Η μεγάλη ατυχία

Είναι σίγουρο πως ο 18χρονος ποδοσφαιριστής θα είχε δείξει από πολύ νωρίς τις αρετές του, ωστόσο η περσινή σεζόν έκρυβε το “σκληρό της πρόσωπο”. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ υπέστη ρήξη μηνίσκου και έτσι κατάφερε να χάσει μία χρονιά, θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστήσει.

Όσο φτάνουμε στο σήμερα, όπου έχοντας καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πάμπλο Γκαρσία, πήρε φανέλα βασικού και έδειξε σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας, ότι δικαιούται μία θέση στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Αξίζει να σημειώσουμε πόσο νεαρό ζούσε στον Ακροπόταμο, κάνοντας καθημερινά χιλιόμετρα για να παίξει το παιχνίδι που αγαπά, ωστόσο το 2016 ζεις το σπίτι των ακαδημιών της ομάδας.

Σίγουρα έχει μπροστά του πολύ μέλλον, συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, να μαθαίνει από τα λάθη του και η ευκαιρία έρχεται από κει που δεν το περιμένεις.

Οι φετινές αλλαγές του ΠΑΟΚ, σε επίπεδο πρώτης ομάδας θα φέρει πολλές αλλαγές και στα τμήματα υποδομής, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να έχει κάποιο ρόλο. (Διαβάστε το ρεπορτάζ)

Δείτε τον από μικρό:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...
Super League U15

Με ντέρμπι το Σαββατοκύριακο στη Super League U15!

Ματσάρες και αυτή την αγωνιστική για τις ομάδες της Super League U15, που κυνηγούν την πρόκριση στο Final Four. Όλοι οι...
Super League U17

Ματσάρες το Σαββατοκύριακο στη Super League U17!

Η δράση στη Super League U17 είναι ασταμάτητη και το Σάββατοκυριακο θα διεξαχθούν όλες οι αναμετρήσεις του πρωταθλήματος. Στον Ε’ Όμιλο θα διεξαχθεί η 16η...
Super League U19

Πρωτάθλημα για… τρεις στη Super League U19!

Το πρωτάθλημα της Super League U19 έχει πάρει... φωτιά και οι πρώτες τρεις θέσεις βγάζουν πρωταθλητή. Με τη...