Σάββατο, 20/04/24
Άγγελος Λιάσος

Ένας ακούραστος… στρατιώτης στο κέντρο του ΠΑΣ! (photos)

Η παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα της Super League 2 έχει αρκετά θετικά για εκείνον. Μετά από την εξαιρετική πορεία, όπου βρίσκονται στην πρωτιά, οι Ηπειρώτες καμαρώνουν για το γεγονός πως έβγαλαν ένα πολύ σπουδαίο ποδοσφαιριστή.

Ο λόγος για τον Άγγελο Λιάσο. Γεννημένος στις 25 Μαίου του 2000, ο ταλαντούχος αμυντικός μέσος έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε ένα από τα αστέρια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το who is who

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση σκληροτράχηλου ποδοσφαιριστή. Ο νεαρός φημίζεται για τα γερά του πνευμόνια, αφού δεν διστάζει να κυνηγά, χωρίς σταματημό, κάθε φάση που περνάει από μπροστά του.

Αυτό του επιτρέπει να είναι πάντοτε παρόν και αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του ΠΑΣ. Όμως δεν σταματάει εκεί. Η γεροδεμένη κορμοστασιά του, του επιτρέπει να βγαίνει σχεδόν πάντα νικητής από τις μονομαχίες, ικανότητα που αρκετοί θα ζήλευαν.

Μάλιστα φροντίζει να έχει ενεργό ρόλο και στην δημιουργία του παιχνιδιού, αφού συμμετέχει εξίσου καλά σε αυτό το κομμάτι.

 

 

Το ξεκίνημα

Ο Λιάσος άργησε να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Εγγράφηκε σε ακαδημία μόλις στα 10 του χρόνια, ωστόσο με την παρουσία του στον ΠΑΣ Φλώρινας έμελλε να καλύψει γρήγορα το χαμένο έδαφος.

Αφού τα πήγε μια χαρά στον τοπικό ΠΑΣ ήρθε η ώρα να δοκιμάσει την τύχη του και σε αυτόν από τα Γιάννινα. Στα 14 του πέρασε με επιτυχία τα δοκιμαστικά του ΠΑΣ Γιάννινα και έγινε μέλος των ακαδημιών.

Ο ίδιος ανέβηκε γρήγορα τα “μικρά” κλιμάκια και έφτασε στην πόρτα της πρώτης ομάδας. Αφού τα πήγαινε αρκετά καλά στις “μικρές” ομάδες, με αποκορύφωμα στην U19, όπου πέτυχε 10 γκολ σε 51 ματς, έπρεπε να κάνει το επόμενο βήμα.

 

 

Η καθιέρωση

Η πορεία του νεαρού στην ακαδημία δεν πέρασε απαρατήρητη από την πρώτη ομάδα. Οι ιθύνοντες των Γιαννιωτών αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία και να τον καθιερώσουν στους “μεγάλους”.

Από τον Σεπτέμβρη που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Super League 2, ο Λιάσος μετράει 14 συμμετοχές, ενώ έχει καταγράψει και άλλες 5 στο Κύπελλο Ελλάδος.

Επιδόσεις που έχουν δώσει από τώρα φανέλα βασικού στην μεγάλη κατηγορία, όταν εξασφαλίσει την άνοδο ο ΠΑΣ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...