Παρασκευή, 29/03/24
Γιώργος Ξενιτίδης

Ένα… μηχανάκι στις υπηρεσίες του Ολυμπιακού! (photos)

Ξεχειλίζει από ταλέντο η ακαδημία του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν την ευτυχία να υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου στις τάξεις τους.

Ένα από αυτά είναι ο Γιώργος Ξενιτίδης. Ο 20χρονος μέσος (γεννημένος στις 4/9/1999) έχει “κλέψει” την καρδιά του Πέδρου Μάρτινς και υπόσχεται να μας βγάλει όλους “ασπροπρόσωπους”.

 

 

Το Who is Who

Γεννημένος στα ακριτικά σύνορα, ο νεαρός ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία των 8 ετών, στην ομάδα της Βυστωνίδας. Έχοντας αφήσει το στίγμα του στα πάτρια εδάφη, ο πιτσιρικάς αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη Νότια και να γίνει μέλος στην ακαδημία του Ολυμπιακού το 2013.

 

 

Η ακαδημία

Ο Ξενιτίδης έμελλε να γίνει πολύτιμο εργαλείο για του ανθρώπους των Πειραιωτών. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στα “μικρά” κλιμάκια του Ολυμπιακού, ξεχώρισε για την προσήλωση του στα αμυντικά του καθήκοντα, καθώς και για την ικανότητα να “καταπίνει” πολλά χιλιόμετρα.

Χαρακτηριστικό της αντοχής του αποτελεί το παιχνίδι κόντρα στην U19 της Μπαρτσελόνα, τον Νοέμβριο του 2017 για το Uefa Youth League. Την ώρα που άλλη στη θέση του δεν θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τα “θηρία” των “μπλαουγκράνα”, εκείνος δεν δίστασε να βγάλει τα γυαλιά σε όλους.

Κατά την διάρκεια των 90 λεπτών, κατόρθωσε να φτάσει τα 13.489 χιλιόμετρα και να αφήσει κατά πολύ πίσω τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Μία επίδοση που θα ζήλευαν ακόμα και τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου.

 

 

Το σήμερα

Έχοντας καταγράψει 57 εμφανίσεις και 6 γκολ με την U19 του Ολυμπιακού, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την πρώτη ομάδα. Ο Ξενιτίδης έπεισε για τις ικανότητες του τον Πέδρο Μάρτινς κατά την διάρκεια της προετοιμασίες, με τον τελευταίο να τον κρατάει στο ρόστερ.

Παρά το γεγονός πως έχει καταγράψει δύο συμμετοχές στο κύπελλο Ελλάδος, ο Πορτογάλος έχει σκοπό να τον αξιοποιήσει, προκείμενου να ολοκληρωθεί ως ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να δοθεί κάπου δανεικός για να πάρει λεπτά συμμετοχής και να επιστρέψει πιο έτοιμος. Το σίγουρο είναι πάντως πως από του χρόνου, θα τον απολαμβάνουμε αρκετά συχνά μπροστά στις οθόνες μας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πάει για τον Τζόλη!

Ο Ολυμπιακός έχει απλώσει τα δίχτυα του, για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που βγάζει "μάτια" στην Γερμανία. Ο Χρήστος Τζόλης έχει...
ΠΑΟΚ Ακαδημία

Στην… Ολλανδία η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια...
Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...