Παναθηναϊκός

Τα δίνει… όλα για την επανέναρξη ο Μπουζούκης! (photo)

Έτοιμος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ο Γιάννης Μπουζούκης. Ο 22χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε απραξία, όπως αρκετοί συνάδελφοι του.

Η απουσία από την δράση έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό τον νεαρό ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο και στο παιχνίδι του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην εφημερίδα “Πράσινη”, μίλησε για τις καταστάσεις που επικρατούν στο ποδόσφαιρο λόγω του κορονοϊού, λέγοντας πως μπορεί να επηρεάσει αρκετά έναν ποδοσφαιριστή.

 

 

Ωστόσο θα κάνει τα πάντα για να είναι έτοιμος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, όταν με το καλό αποφασιστεί. Όπως τόνισε και ο ίδιος θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων του προκειμένου να φτάσει στα κανονικά στάνταρ απόδοσης

Αναλυτικά ένα μέρος από την συνέντευξη του:

Υπάρχουν σκέψεις για επανέναρξη στα μέσα Μαϊου. Πόσο καιρό πιστεύεις ότι χρειάζεστε για να επανέλθετε; Θα είναι κοντά στους 2,5 μήνες αποχής από τα παιχνίδια;.

“Αυτό δεν μπορεί ν’ απαντηθεί εύκολα. Ούτε το καλοκαίρι όταν γυρίζουμε δεν έχουμε τόσο μεγάλη απραξία. Δεν ξέρω πόσο διάστημα προπονήσεων θα χρειαστεί, αλλά θα δώσουμε το 100% για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όπως πρέπει”.

Σε τι κατάσταση πιστεύεις θα γυρίσετε; Αν συμπτυχθεί το πρόγραμμα, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών;

“Όταν σταματήσαμε ήμασταν καλά. Καμιά φορά όταν έχεις μεγάλη αποχή απ’ αυτό που αγαπάς, μπαίνεις με μεγαλύτερη λαχτάρα, διάθεση να κάνεις αυτό που ξέρεις.

Κίνητρο θα έχουμε. Δεν γνωρίζουμε αν θα ξαναπαίξουμε και φυσικά πως θα εξελιχθεί το πρόγραμμα. Είμαστε επαγγελματίες και θ’ αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Δεν είναι, άλλωστε, μόνο ο Παναθηναϊκός σ’ αυτή την κατάσταση”.

Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε ένα σίριαλ, αλλά τελικά επέκτεινες το συμβόλαιο…

“Ήταν η πρώτη μου επιλογή να μείνω και να δουλέψω με αυτόν τον προπονητή. Έκανα κάποια βήματα πίσω, έκανε η ομάδα κάποια μπροστά κι έγινε αυτό που θέλαμε. Έμεινα στην οικογένειά μου και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό”.

Υπήρξαν τότε επίσημες προτάσεις από άλλες ομάδες; Γράφτηκαν πάρα πολλά…

“Ποτέ δεν ρώτησα αν ήρθε επίσημη πρόταση, γιατί στόχος μου ήταν να μείνω και να εξελιχθώ κι όχι να ακούω κάτι που θα δελεαστώ”.

Η Ευρώπη; Ένα από τα όνειρα;

“Εννοείται. Είμαστε σε έναν σύλλογο που έχει συνδυάσει το όνομά του με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι να μην το σκεφτόμαστε; Στην αρχή το είχαμε βάλει πιο πίσω στο μυαλό μας. Τώρα είμαστε πιο κοντά. Θα παλέψουμε όταν έρθει η ώρα να είμαστε εκεί που πρέπει.

Θα είναι μία μεγάλη επιβράβευση για όλους. Όταν έχεις περάσει δύσκολα, έχεις φάει τα σκ… κι έχεις πάει την ομάδα μερικά βήματα παραπάνω, νιώθεις επιβράβευση. Μακάρι να συμβεί και φέτος. Θα είμαστε έτοιμοι”

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να πάρει ένα πρωτάθλημα;

“Λίγο χρόνο ακόμα και να είμαστε συσπειρωμένοι ομάδα και κόσμος. Είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία η συσπείρωση. Πίστη έχουμε και τώρα, αλλά λίγο χρόνο ακόμα και τον κόσμο κοντά. Ο κόσμος μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του. Το είδαμε και με την ΑΕΚ στο 0-2 που έγινε 3-2. Και με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.”

Μεγαλύτερο μπάτζετ;

“Αυτό είναι θέμα της διοίκησης. Σίγουρα χρειάζεται, όμως, ενότητα κι αφοσίωση όλων σε έναν στόχο”.

Ο Παναθηναϊκός είναι φανερό ότι δεν έχει τον σεβασμό από τη διαιτησία κι ας πήρε φέτος αρκετά πέναλτι. Κυρίως επειδή υπήρχε VAR.

“Όσα έχουμε πάρει δεν αμφισβητούνται. Και για να τα πήραμε μπήκαμε στην περιοχή του αντιπάλου με κάθε τρόπο. Passing game, ατομική ενέργεια. Και πάλι, όμως. Στη Λαμία στο 0-0 δεν μας δίνουν πέναλτι. Με την Ξάνθη μας ακυρώνουν καθαρό γκολ, μετράνε στον αντίπαλο αντικανονικό. Με τον Ολυμπιακό δεν λέω και τα δύο, που ήταν και τα είδε κιόλας.

Στο 0-0 ένα πέναλτι να σου δώσει, αλλάζει το ματς. Να πάρεις ένα διπλό και να αλλάξει η ψυχολογία σου. Κάποιες φορές παύεις να πιστεύεις ότι είναι τυχαίο. Ξενερώνεις, βγαίνεις από τα ρούχα σου κι επηρεάζεται και το παιχνίδι σου”.

Πως μπορεί ν’ αλλάξει αυτό;

“Είναι θέμα άλλων και να σκεφτούν το καλό του ποδοσφαίρου. Συμφωνώ με την τακτική της ομάδας να μην ανεβάζει τους τόνους. Ο κόσμος μπορεί να περιμένει ανακοινώσεις, αλλά να βγούμε να φωνάζουμε συνέχεια; Θα χαλάσει το μυαλό μας. Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε, εντάξει πάμε παρακάτω”.

Τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει ο κόσμος; Γιατί στα δύσκολα ο Έλληνας δεν στηρίζει;

“Θεωρώ από τα πιο σημαντικά πράγματα τη συσπείρωση. Είναι σεβαστή η απόφασή του να μην έρχεται μαζικά στο γήπεδο. Εμείς τους θέλουμε και δεν χρειάζεται να λέμε το αυτονόητο. Μπορούν να πάρουν μόνοι τους ή να γυρίσουν ένα ματς.

Για να μην έρχονται κάτι αρνητικό θα βλέπουν. Είναι λογικό να έχει επηρεάσει τον κόσμο η απουσία από τη διεκδίκηση τίτλων. Έχουν συνηθίσει τίτλους, Ευρώπη, αλλά τους έχουμε ανάγκη.”

Έχεις παίξει και στη Λεωφόρο. Έστω μισογεμάτη ή ΟΑΚΑ ακόμα και με 30.000-40.000 θεατές;

“Δύσκολη απόφαση. Το καθένα έχει τα δικά του θετικά κι αρνητικά. Η Λεωφόρος είναι πιο έδρα, θα νιώσει ο αντίπαλος φόβο, μειονεκτικά. Αλλά και το ΟΑΚΑ φέτος όταν είχε παλμό μας έδωσε δύναμη”.

Ένα νέο γήπεδο θα αλλάξει πολλά;

“Φυσικά. Είναι σημαντικό να έχεις το δικό σου γήπεδο. Θα δώσει κίνητρο στον κόσμο και λογικά θα βοηθήσει οικονομικά και τον σύλλογο. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει σύγχρονο γήπεδο. Και για μας τους παίκτες θα είναι κάτι που θα μας δώσει φτερά.¨

Ένα πρωτάθλημα δεν μπορεί να μην περνάει από το μυαλό σας…

“Είναι το όνειρό μας και θα μας κάνει διπλά και τριπλά χαρούμενους. Θα έχει ανταμειφθεί το έργο μας και το συζητάμε συνεχώς. Θα είναι ιδανικό όποτε έφευγα, αν έφευγα, να το κάνω ως πρωταθλητής. Είναι αρκετά τα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και θα ήθελα να είμαι μέλος της ομάδας που θα επιστρέψει στην κορυφή. Εδώ μία νίκη κάνουμε σε ντέρμπι και είμαστε χαρούμενοι.

Μακάρι να έρθει το πρωτάθλημα και να το χαρούμε με τον κόσμο μας. Το αξίζουμε όλοι να το νιώσουμε αυτό με όσα έχουμε περάσει”.

Θεωρείς σημαντικό να παραμείνει ο Δώνης;

“Σίγουρα θα ήθελα να παραμείνει, αλλά είναι επιλογή του καθενός τι θα ακολουθήσει. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί κι αν έχει συμβεί κάτι. Σαν Γιάννης θα ήθελα να συνεχίσει”.

Περάσατε μαζί του δύο δύσκολα χρόνια. Θα πηγαίνετε συνεχώς για περισσότερα πράγματα; Πόσα μπορεί να δώσει επιπλέον;

“Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο ίδιος. Η ομάδα έχει εξελιχθεί. Έχει εξελίξει ατομικά και τα νέα παιδιά, έφτασαν από την Ακαδημία να παίζουν βασικοί. Αλλά αν δείτε και πιο έμπειροι έχουν γίνει καλύτεροι”.

Ανησύχησες στην αρχή όταν υπήρχε περίπτωση ν’ αποχωρήσει;

“Ναι. Ανησύχησα, φοβήθηκα. Όχι μόνο εγώ. Κι άλλα παιδιά. Γιατί είναι κάποιος που εμπιστευόμασταν. Έρχονται τα αρνητικά και ταράζεσαι. Εκεί πρέπει να φανείς δυνατός στις δυσκολίες. Εμείς από εκείνη τη κατάσταση μαζί με τον προπονητή βγήκαμε πιο δυνατοί”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...
UEFA

Νέοι τρόποι διεξαγωγής για τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της...

Η έκδοση 2024/25 του UEFA Champions League θα έχει νέα μορφή. Εξηγούμε τι θα αλλάξει, τι θα...