Παρασκευή, 29/03/24
Κόσμος

Που βρίσκεται το μέλλον του ποδοσφαίρου; (photo)

Με την λήξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U17, ξεχωρίσαμε ορισμένους ποδοσφαιριστές (θυμηθείτε το άρθρο εδώ). Λίγους μήνες αργότερα και ήδη αρκετές τοπ ομάδες έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτηση τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχει γίνει με τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έλαμψαν στη Βραζιλία;

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας ήταν ο Μεξικανός Εντουάρντο Γκαρσία που αγωνίζεται στην Σίβας. Μπορεί να μην έχει ακουστεί ακόμα το όνομα του για κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, όμως τα μεξικανικά μέσα θεωρούν δεδομένο ότι θα μετακομίσει σύντομα.

Το δεξί μπακ που είχαμε ξεχωρίσει ήταν ο Γιάν Κούτο της Κορίτιμπα, λίγους μήνες αργότερα και ήδη έχει κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Η Μπαρτσελόνα είχε ενδιαφερθεί γι’ αυτόν, όμως τελικά η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που τον απέκτησε.

 

 

Κεντρικός αμυντικός ο Χεσούς Αλεχάνδρο που αγωνίζεται στην Άτλας του Μεξικό, ο 17χρονος έχει καταφέρει να αγωνίζεται βασικός στην ομάδα του και στο μέλλον είναι δεδομένο ότι θα μετακομίσει προς Ευρώπη.

Το ίδιο και ο έτερος κεντρικός αμυντικός, ο Τανγκί Κουασί της Παρί, δείχνει ότι σύντομα θα μπορέσει να πάρει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα των Γάλλων.

Ένας ακόμα Γάλλος τα Παρί είχε ξεχωρίσει την θέση του αριστερού μπακ. Για τον Τιμοθί Πεμπελέ ισχύουν τα ίδια με τον Κουασί.

Ο Ευγένιο Πιζούτο της Πατσούκα του Μεξικό είχε δείξει ότι είναι το αμυντικό χαφ του μέλλοντος. Όμως ο νεαρός ήταν άτυχος, καθώς στο πρώτο του παιχνίδι τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε όλη την χρονιά.

Ο Γκαμπριέλ Βερόν της Βραζιλιάνικης Παλμέιρας επίσης έδειξε ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή μεγάλης κλάσης. Την περίπτωση του την εξέταση η Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο.

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής της Παρί, ο Αντίλ Αουτσίτσε. Έχει “χτυπήσει” την πόρτα της πρώτης ομάδας, ενώ η Φιορεντίνα προσπάθησε να τον αποκτήσει.

Βασικός στην γαλλική Ρεμς ο επιθετικός Ναθάναελ Εμποκού. Βγάζει μάτια στο γαλλικό πρωτάθλημα και είναι βέβαιο πως δεν θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα στη Ρεμς.

Ο Ολλανδός Χάνσεν του Άγιαξ βγάζει μάτια με την Β’ ομάδα του συλλόγου και μάλιστα τα ολλανδικά μέσα αναφέρουν πως σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του και με την πρώτη ομάδα.

Τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Σάντος Κάιο Ζόρζε θέλει η Γιουβέντους. Ο νεαρός ήταν εξαιρετικός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 και η ιστορική ομάδα της Ιταλίας ενδιαφέρθηκε θερμά για την περίπτωση του, όμως δεν προχώρησε, καθώς ο ποδοσφαιριστής δεν φάνηκε να ήταν θετικός στο να κάνει ακόμα το μεγάλο ταξίδι για την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...