Αγγλία

O “πολυθεσίτης” πιτσιρικάς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (photo)

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από όταν ο τότε 16χρονος Άντζελ Γκόμες αντικατέστησε τον Γουέιν Ρούνει πραγματοποιώντας το επίσημο ντεμπούτο του με την Γιουνάιτεντ και γινόταν ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που το πετυχαίνει.

Ο Γκόμες, (γεννημένος στις 31/08/2000), βρίσκεται στο “Όλντ Τράφορντ” από τα 6 του χρόνια, θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του αγγλικού ποδοσφαίρου και πλέον έχει την ευκαιρία να πάρει θέση βασικού στα πλάνα των “κόκκινων διαβόλων”.

Μερικοί τραυματισμοί και η παρουσία του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Γιουνάιτεντ στέρησαν από τον ταλαντούχο άσο την ευκαιρία να… βγει νωρίτερα από το “αυγό” του.

Πλέον, ο Σόλκσερ δείχνει να τον πιστεύει και να τον εμπιστεύεται. Και πως θα μπορούσε να μην το κάνει βέβαια, όταν ο νεαρός μπορεί με την ίδια αποτελεσματικότητα να αγωνιστεί σε πληθώρα θέσεων;

Το ύψος του και η έλλειψη φυσικών προσόντων μπορεί θεωρητικά να είναι απαραίτητα στοιχεία για την θέση 10 και να λείπουν από τον νεαρό, όμως έχει τον τρόπο να τα ξεπερνάει. Η άνεση που αγωνίζεται και με τα δύο πόδια και η εξαιρετική του ικανότητα στο να πασάρει, τον καθιστούν κάτι παραπάνω από ένα αξιόπιστο 10αρι.

Με τον ίδιο τρόπο ξεπερνάει και την έλλειψη ευελιξίας και φυσικών προσόντων ΄όταν αγωνίζεται στα “φτερά”. Με τις… φαρμακερές του πάσες τρυπάει τους πλάγιους αμυντικούς και βλέπει το γήπεδο από τα πλάγια όπως λίγοι εξτρέμ μπορούν.

 

 

Τα αγωνιστικά χαρίσματα του Γκόμες του δίνουν την άνεση να αγωνίζεται και ως κεντρικός μέσος. Με την εξυπνάδα του και (πάλι) τις πάσες του μπορεί να αποτελέσει τον μέσο-ορόσημο που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγνοεί εδώ και χρόνια.

Το μόνο “μελανό σημείο” για τον πιτσιρικά, που το έχει αναφέρει και ο ίδιος, αποτελούσε και αποτελεί το ύψος του.

Μπορεί σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, όπως η Serie A και η La Liga, με πιο αργό ρυθμό να μπορούσε ένας “μικρόσωμος” μέσος να μεγαλουργήσει στο κέντρο κυρίως, όμως για την Premier League αυτό είναι ένα “αγκάθι”.

Βέβαια, μέχρι στιγμής ο ίδιος ο πιτσιρικάς “κρύβει” τέλεια τις ατέλειες του με τα προσόντα του και ίσως μπορέσει να βρει τον τρόπο για να περάσει και αυτό το εμπόδιο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του και σίγουρα θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο στο μέλλον.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...
Ιταλία

Ο Μαρτίνες κλείνει τα αυτιά του στις “σειρήνες”!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες νιώθει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Μιλάνο και γι' αυτό τον λόγο δεν βλέπει καμία...
Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...