Πέμπτη, 18/04/24
Αγγλία

Ο νεαρός που “τρώει” τον Σωκράτη από την Άρσεναλ! (vid)

Το μέλλον του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Άρσεναλ, δεν προβλέπεται ευχάριστο, μιας και ο Έλληνας άσος είναι εκτός πλάνων για την ομάδα του Λονδίνου.

Φαίνεται μάλιστα πως ο τεχνικός των “κανονιέρηδων“, Μικέλ Αρτέτα, έχει ήδη έτοιμο τον διάδοχο του Σωκράτη στην άμυνα της Άρσεναλ.

Πρόκειται για τον Γουίλιάμ Σαλιμπά, τον 19χρονο (γεννημένος στις 24/03/2001), που αγωνίζεται ως δανεικός από τους Λονδρέζους στην Σέντ Ετιέν.

Ο Γάλλος άσος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ίδια ακαδημία που ανέδειξε τους Μπαπέ και Ικονέ και στα πρώτα χρόνια της καριέρας του αγωνιζόταν ως χάφ ή επιθετικός.

Μετέπειτα καταστάλαξε στην θέση του κεντρικού αμυντικού, φρόντισε όμως να κρατήσει ως “προίκα” την εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που το προσέφεραν οι άλλες θέσεις.

Το 2017 έφτασε στην Σεντ Ετιέν, έγινε μέλος των ακαδημιών και γρήγορα άρχισε να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του. Έτσι, ένα χρόνο μετά υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

 

 

Έχει ύψος 1.93 εκ, καλή ισορροπία σώματος, καλή τεχνική και δεν φοβάται να ντριπλάρει, άλλωστε το κάνει με στιλ. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία σε όλες τις θέσεις της άμυνας, γεγονός που τον καθιστά τακτικά ευέλικτο.

Προφανώς χρειάζεται να βελτιώσει πολλά στο παιχνίδι του, όπως η πρώτη επαφή με την μπάλα και οι εναέριες μονομαχίες, όμως τα “δείγματα” του είναι εξαιρετικά.

Η Άρσεναλ τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι, δίνοντας στην γαλλική ομάδα 30 εκ, ευρώ και αφήνοντας τον εκεί δανεικό για ακόμη μια σεζόν. Φέτος το καλοκαίρι, ο Σαλιμπά θα ενταχθεί κανονικά στο ρόστερ των “κανονιέρηδων” και από ότι φαίνεται θα πέσει κατευθείαν στα “βαθιά”.

Η ώρα της ευκαιρίας για τον ταλαντούχο αμυντικό έφτασε και είναι απόλυτα έτοιμος να την αρπάξει από τα “μαλλιά”.

Μέχρι σήμερα ο νεαρός έχει μετρήσει 36 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Σεντ Ετιέν, ενώ έχει δώσει το παρόν και σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας.

Ο Αρτέτα σκοπεύει να χτίσει την άμυνα της Άρσεναλ από το μηδέν και από ότι φαίνεται ο Σαλιμπά θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Τσάμπι Αλόνσο στέλνει… σκάουτερ για νεαρό του Ολυμπιακού!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο φέρεται να έχει βάλει στο... μάτι τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που...
Εθνική (U18)

Έ”χ”ασε την νίκη η Εθνική ομάδα!

Η Εθνική U18 ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη...
Ολυμπιακός

Πρώτα Κωνσταντινούπολη και μετά… Νιόν για τον Κουτσίδη!

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε δυο... αναμετρήσεις μέσα σε λίγες ώρες, για να καλύψει την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την τελική φάση του...

Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν σήμερα (16/4, 08:35) για την Γενεύη και από εκεί για την Νιόν της Ελβετίας,...
Αγγλία

“Δεν είναι παράλογο να κοιτάζει η Γουέστ Χαμ τον...

Ενας... γνώστης του Αγγλικού πρωταθλήματος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γουεστ Χαμ για τον νεαρο ποδοσφαιριστη. Στο Metropolis 95.5...