Κυριακή, 08/09/24
Ευρώπη

“Γονατίζει” τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ο κορονοϊός! (photo)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Χαμένοι από… χέρι είναι οι μεγάλοι της Ευρώπης. Ο κορονοϊός πλήττει σοβαρά τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη οικονομική ζημιά.

Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων έχει προκαλέσει τεράστια χασούρα. Υπολογίζεται πως η διακοπή κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ στα top5 πρωταθλήματα, ενώ μπορεί ακόμη να αυξηθεί σε περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή της αγωνιστικής δράσης.

 

 

Premier League

Η FA ήταν η τελευταία ομοσπονδία, τουλάχιστον από τα μεγάλα πρωταθλήματα, που επέβαλε αναστολή της αγωνιστικής δράσης. Αρχικά είχε υπολογίσει να διεξάγονται τα παιχνίδια χωρίς την παρουσία των φιλάθλων, ωστόσο η έξαρση του κορονοϊού στην χώρα και γενικά στην Ευρώπη, ανακάλεσε τα σχέδια.

Εν τέλει η αγγλική ομοσπονδία αποφάσισε την διακοπή της αγωνιστικής δράσης μέχρι της 30 Απριλίου. Πράγμα που σημαίνει πως οι ομάδες της Premier League, θα ζημιωθούν σημαντικά. Σε περίπτωση που προχωρούσε κανονικά την διεξαγωγή των αγώνων, χωρίς κόσμο, τότε θα υπήρχε ζημιά 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού υπολογίζεται πως η χασούρα θα είναι 3 φορές πάνω τώρα που διακόπηκαν τα παιχνίδια. Μάλιστα αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, τότε θα πρέπει να καταβληθούν 2 δις ως ρήτρα για τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

La Liga

Τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά ούτε στη La Liga. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε κι αυτή την διακοπή του πρωταθλήματος, βγαίνοντας κι αυτή χαμένη οικονομικά.

Αρχικά η αναστολή είχε υπολογιστεί για περίπου δύο εβδομάδες, όμως μόλις την Δευτέρα αποφασίστηκε η επ’ αόριστον αναβολή. Μία απόφαση που μπορεί να γίνει ακόμα σκληρότερη, αφού δεν είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα ζημιωθούν αρκετά οι ομάδες. Και οι 20 σύλλογοι της La Liga θα χάσουν αθροιστικά 665 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 549 θα είναι από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, 78,1 από τα εισιτήρια διαρκείας και τις εγγραφές μελών, ενώ τα υπόλοιπα 41,4 από τα εισιτήρια για τους εναπομείναντες αγώνες.

Serie A

Χαμένη από μόνη της είναι η Serie A. Η άσχημη έξαρση του κορονοϊού στην Ιταλία, φέρνει σε μεγάλο κίνδυνο το πρωτάθλημα. Μπορεί οι προβλέψεις να έκαναν λόγω για επιστροφή στην δράση μέχρι τις αρχές Μαΐου, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις βάζουν “μπουρλότο” στο ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας.

Αν φτάσει σε σημείο τότε θα υποστεί “άμεσες” ζημιές, ύψους 720 εκατομμυρίων ευρώ για την οριστική διακοπή, αντί για τα 170 που είχαν υπολογιστεί, με το ποσό όμως να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και μπορεί να ξεπεράσει και το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Bundesliga

Σχέδιο αλά Euro έχει σκεφτεί για την επιστροφή της η Bundesliga. Η διοργανώτρια αρχή σκέφτεται να διοργανωθούν τα παιχνίδια σε προεπιλεγμένες πόλεις και να διεξάγονται ανά 2-3 μέρες, όπως στο Euro χωρίς φυσικά την παρουσία κόσμου.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πληγούν σημαντικά τα έσοδα των ομάδων. Σύμφωνα με υπολογισμούς, κατά μέσο όρο οι σύλλογοι στα “μεγάλα” σαλόνια θα χάνουν 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τα εισιτήρια για κάθε αγωνιστική, με τις ομάδες όπως η Ντόρτμουντ όμως, να χάνουν πολλά περισσότερα.

Ligue 1

Τεράστιες είναι οι ζημιές και για τη Ligue 1. Η απόφαση που έλαβε για λουκέτο η διοργανώτρια αρχή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του πρωταθλήματος, Μπερνάρντ Καγιάτσο, θα επιφέρει ζημιές ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα για όλες τις ομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...