Πέμπτη, 25/04/24
Ολλανδία

Έλυσε το συμβόλαιο του Νούρι ο Άγιαξ! (photo)

H περίπτωση του Αμπντελάκ Νούρι, είναι ιδιαίτερη, μιας και ο νεαρός ποδοσφαιριστής κατέρρευσε το 2017 σε αγώνα προετοιμασίας του Άγιαξ, αφήνοντας τον με μόνιμες και σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

Μετά από περίπου μια διετία, ο 22χρονος ξύπνησε από το κώμα και επικοινώνησε όπως και όσο μπορούσε με τους δικούς του ανθρώπους. Σαν γνήσιος “μαχητής” δεν το έβαλε κάτω και ακόμα και έτσι κατάφερε να βγει εν μέρει νικητής.

Πέρα όμως από το κομμάτι της υγείας και εννοείται της ανθρωπιάς, υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να διευθετηθούν ανάμεσα στον Άγιαξ και τον Νούρι.

Στον “Αίαντα”, φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο ποδοσφαιριστής, μιας και θα μπορούσαν να έχουν δράσει πολύ πιο γρήγορα, ενώ δεν διέθεταν και τον κατάλληλο εξοπλισμό, την στιγμή που συνέβη το τραγικό γεγονός.

Απάντηση για το αν τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά με την υγεία του άτυχου ποδοσφαιριστή δεν θα έχουμε ποτέ, όμως ο Άγιαξ αισθάνεται υπεύθυνος. Για αυτό και κάλυψε ένα μεγάλο μέρος της αποθεραπείας του νεαρού.

 

 

Παρόλα αυτά, η απόφαση της ομάδας να λύσει το συμβόλαιο του Νούρι την δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ένα τεράστιο “φάουλ” τόσο ανθρώπινα, όσο και επικοινωνιακά.

Η κίνηση αυτή δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, ενώ η επιλογή της ημερομηνίας δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Από την 1η Απριλίου, το συμβόλαιο του Νούρι θα ανανεωνόταν αυτόματα για άλλον ένα χρόνο, γεγονός που δεν συνέφερε την ομάδα.

Μέχρι σήμερα πάντως, η πλευρά της ολλανδικής ομάδας κατέβαλλε κανονικά τους μισθούς του Νούρι. Πλέον ήρθε η δύσκολη ώρα της συνεννόησης με τους οικείους του, για το ύψος της αποζημίωσης που πρόκειται να λάβουν.

Ο Άγιαξ σκόπευε να δώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ, όμως η πλευρά του ποδοσφαιριστή αξιώνει περισσότερα.

Έτσι λοιπόν, ένα νέο, δυσάρεστο “σίριαλ”, ξεκινάει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...