Ισπανία

Δίνει ευκαιρίες στο… μέλλον της η Μπάρτσα! (vids)

Αποφασισμένη να στηριχθεί ξανά σε νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν σταματήσει να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ακαδημία της και αρκετοί νεαροί είδαν την πόρτα της εξόδου.

Ωστόσο από φέτος όλα αυτά αλλάζουν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Marca, η πρωταθλήτρια Ισπανίας θα προβιβάσει στην πρώτη ομάδα 4 τέσσερις πιτσιρικάδες από την La Masia.

Οι “μπλαουγκάρανα” βαδίζουν πλέον σε γνώριμα μονοπάτια και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει ο Κίκε Σετιέν. Ο Ισπανός τεχνικός είναι γνωστός για την στήριξη που δείχνει σε νεαρά παιδιά, κάτι που θέλει να το επαναλάβει και με την Μπαρτσελόνα.

Από την σεζόν 2020-2021 μέλος της πρώτης ομάδας θα είναι οι Ανσού Φατί, Άλεξ Κογιάδο, Ρόναλντ Αραούχο και Ινάκι Πένια. Πιο γνωστός φυσικά από αυτούς είναι ο 17χρονος Φατί (γεννημένος στις 31/10/2001). Παρά την ηλικία του, ο πιτσιρικάς έχει αφήσει άφωνους του ανθρώπους των Καταλανών, ο οποίος μετράει 5 γκολ σε 24 παιχνίδια. Επίδοση που δεν έχει προηγούμενο.

Άξιος αναφοράς είναι και ο 21χρονος Αραούχο (γεννημένος στις 7/3/1999). Ο Ουρουαγανός διακρίνεται για την δυναμικότητα του, καθώς και για την ικανότητα του στον “αέρα” και είναι το “νέο” αίμα της “μπλαουγκράνικης” άμυνας. Μάλιστα για χάρη του ξοδεύτηκαν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να αποκτηθεί από την Μπόστον Ρίβερ το 2018.

Δείτε και τους τέσσερις εν δράση:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=d0HXX5gE8q4

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεγάλη απόφαση του ΟΦΗ για τις U17 και U15 ομάδες του!

Ο ΟΦΗ θέλει να δώσει στα ταλέντα του μια...

Οι κλήσεις της Εθνικής Προπαίδων U16 για την Πορτογαλία!

Ανακοινώνονται τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Προπαίδων (U16),...

Διπλό για Ατρόμητο στις Σέρρες!

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ήταν αρκετό για...

Η ΑΕΚ “τελείωσε” τον ΠΑΟΚ και πήρε το ντέρμπι της U17!

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το ντέρμπι κόντρα στον...

Πρωταθλητής της Super League U17 ο Παναθηναϊκός!

Παρά την ισοπαλία με 1-1 με την ΑΕΛ, η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ