Τένις

Σπάει κάθε… ρεκόρ ταχύτητας ο Τσιτσιπάς! (photo)

Τι και αν έχουν περάσει 511 μέρες από την πρώτη του νίκη σε τουρ, ο νεαρός τενίστας (γεννημένος στις 12/8/1998) αποδεικνύει περίτρανα ότι πλέον ανήκει στην ελίτ του αθλήματος.

Με την φετινή του συμμετοχή ATP Finals του Λονδίνου, κατάφερε να “σπάσει” το φράγμα του Top10 πιο γρήγορα από κάθε άλλο τενίστα, μάλιστα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Πλέον δεν θεωρείται το νέο next big thing, αλλά ένας απ` τους κορυφαίους του αθλήματος.

 

 

Ο Στέφανος πέτυχε το πιο γρήγορο breakththrough από κάθε άλλο αθλητή του τένις μετά το 2000, πράγμα που μαρτυρά το σπουδαίο του ταλέντο. Ο Τσιτσι…φάστ πέτυχε την πρώτη του σε τουρ στο Masters της Σανγκάης το 2017, με αντίπαλο τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ, ενώ μέσα στην ίδια χρονιά έκανε άλλες τρεις νίκες. Από τότε η εξέλιξή του ήταν ραγδαία, καθώς το 2018 πέτυχε 46 νίκες και φέτος έχει φτάσει ήδη τις 50, ενώ αναμένεται να αυξηθούν στα ATP Finals.

Στην δεύτερη θέση της σχετική λίστας, βρίσκεται ο Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος έπειτα από την εξαιρετική φετινή του σεζόν, εισήλθε στην δεκάδα. Ωστόσο, ο Ιταλός χρειάστηκε 655 μέρες μετά την πρώτη του νίκη για να μπει στο top10.

Από εκεί και πέρα, ακολουθούν οι Μάρεϊ (679) και Παγδατής (693), με τους Ντελ Πότρο, Σάφιν, Χιούιτ, Ρόντικ, Ζβέρεφ και Ράονιτς να συμπληρώνουν τη δεκάδα. Πολύ πιο πίσω βρίσκονται οι big 3 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε 1074 μέρες μετά την πρώτη του νίκη για να μπει στην 10άδα, ενώ οι Ράφαελ Νάδαλ και Ρότζερ Φέντερερ τα κατάφεραν μετά από 1092 και 1330 μέρες αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκη για την U15 του ΠΑΟΚ στην Καλαμάτα!

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από την Καλαμάτα, επικρατώντας με 2-0,...

Ένα και… καλό για τον Αστέρα στο Περιστέρι!

Νίκη για τον Αστέρα στο Περιστέρι, όπου επικράτησε με...

Έφυγε με… τετάρτη από την Καλαμάτα ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Καλαμάτα, επικρατώντας της τοπικής...

“Κόλλησαν” στην ισοπαλία ΟΦΗ και ΑΕΚ!

ΟΦΗ και ΑΕΚ έμειναν στην ισοπαλία με 1-1, για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ