Παρασκευή, 29/03/24
Μπάσκετ

Γονείς απομάκρυναν προπονητή επειδή δεν έπαιζε όπως του έλεγαν!

Κι όμως, όσο κι αν έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας για τα τραγικά που γίνονται στις υποδομές, το κακό συνεχίζεται. Και μάλιστα σε πολύ μεγάλη ομάδα, με τεράστια παράδοση

Θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω το όνομα του συλλόγου και την πόλη που εδρεύει.

Γιατί;

Όχι πάντως επειδή φοβάμαι… Αλλά γιατί σέβομαι τόσο πολύ τον συγκεκριμένο σύλλογο που δεν του αξίζει τέτοιος διασυρμός. Και το βέβαιο είναι ότι δεν τον σέβονται όσοι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.

Θα μου επιτρέψετε επίσης να μην αναφέρω ούτε τα ονόματα των “πρωταγωνιστών” της ενέργειας. Όχι γιατί φοβάμαι πιθανή μήνυση. Αλλά επειδή θεωρώ ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα. Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι αυτό που έκαναν είναι απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό, εντελώς ξένο με τα ιδεώδη του αθλητισμού και άκρως επιβλαβές για το μέλλον των παιδιών τους.

Τι ακριβώς συνέβη;

Έμαθα ότι απομακρύνθηκε ένας προπονητής από εφηβική ομάδα. Γιατί; Μα ακριβώς επειδή οι γονείς/διοικούντες ήθελαν να του επιβάλλουν πως αλλά και πόσο θα παίζει το κάθε παιδί (τους). Φυσικά δεν ήταν δυνατό ο προπονητής να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση. Κι απομακρύνθηκε…

Δεν είναι τρομερό; Απ’ όποια πλευρά κι αν το πιάσετε είναι απαράδεκτο. Είναι πέρα από κάθε λογική… Κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει όχι απλώς τον σκοπό αυτής της ενέργειας αλλά και κατά πόσο ταιριάζει με τα ιδανικά που πρεσβεύει κάθε σύλλογος… Πολύ δε περισσότερο δεν συνδέεται ποτέ και πουθενά με όσα εκπροσωπούν οι υποδομές, οι οποίες- υποτίθεται- ότι προετοιμάζουν τα παιδιά για το μέλλον. Έχουν ιερό σκοπό, όχι να βγάλουν νέους Γκάληδες ή Γιαννάκηδες ή Φάνηδες αλλά να παραδώσουν σωστούς αθλητές και ανθρώπους.

Που θα έχουν ως νοοτροπία να είναι καλοί συμπαίκτες. Που θα έχουν ως βασική αρχή την συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα. Που θα λειτουργούν στο πλαίσιο που θα ωφελήσει το σύνολο και δεν θα κοιτούν τον εαυτό τους.

Θα ήθελα ειλικρινή απάντηση στο που… κολλάνε όλα τα παραπάνω με τη νοοτροπία που βγάζει ο σύλλογος μετά απ’ αυτή την ενέργεια.

Και θα ήθελα επίσης- αν γίνεται- ειλικρινή απάντηση στο που αποσκοπούν με τέτοια συμπεριφορά;

Τι θα κερδίσουν;

Είναι προφανές ότι τον σύλλογο τον έχουν τοποθετήσει στο περιθώριο κι ασχολούνται μόνο με τα παιδιά τους. Αλλά ακόμα και σ’ αυτά τα παιδιά, τελικά κάνουν καλό;

Και κάτι τελευταίο… Τον συγκεκριμένο προπονητή κάποιος άνθρωπος τον είχε πάει εκεί. Προσωπικότητα του μπάσκετ. Που δεν αντέδρασε καν σ’ αυτή την άκρως συζητήσιμη (για να το πούμε ευγενικά) ενέργεια.

Καληνύχτα (γενικά).

 

του Νίκου Μπουρλάκη

Πηγή: basketblog.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...