Παρασκευή, 29/03/24
Στίβος

Ο 17χρονος που θέλει να γίνει ο επόμενος Super Star! (photos)

Ο 17χρονος Γαλλοαυστραλός Σάσα Ζόγια μαζί με τον δεκαθλητή Άσλεϊ Μολόνι αποτελούν τις ελπίδες της Αυστραλίας για παγκόσμιες διακρίσεις στο στίβο στο μέλλον, μία χώρα που δείχνει σταθερή αθλητική ανάπτυξη.

Οι επιδόσεις του μιλάνε για τον ίδιο στο προσωπικό του στοίχημα να γίνει σούπερσταρ του στίβου, αλά Γιουσέιν Μπολτ.

Πέρα από το 5.40μ. στο επί κοντώ έχει το εξαιρετικό 13.24 στα 110μ. με εμπόδια (ύψους 91.4 εκατοστών), 10.60 στα 100μ. και 21.09 στα 200μ. και οι δηλώσεις του όμως θέτουν εξίσου ψηλά τον πήχη:

“Είχαμε μερικά πολύ μεγάλα ονόματα στο στίβο στην Αυστραλία, αλλά εγώ θέλω να γίνω το μεγαλύτερο, να γίνω το Νο1 του κόσμου στο στίβο, αυτό είναι το όνειρό μου”.

Ο 17χρονος το 2016 πήγε να παρακολουθήσει το ντάιαμοντ λιγκ του Λονδίνου, όπου αγωνιζόταν ο Γιουσέιν Μπολτ.

 

 

 

“Ήταν εντυπωσιακό να τον βλέπεις στο στοιχείο του. Δεν μπορεί ο καθένας να γίνει Μπολτ αλλά θα δουλέψω πολύ σκληρά για αυτό. Όπως έχει πει ο Μπολτ οι αγώνες είναι το εύκολο κομμάτι, το δύσκολο είναι η προπόνηση. Αυτό με κάνει να επικεντρώνομαι ακόμα περισσότερο στην προπόνηση, ώστε να είμαι σε θέση να πάω στον αγώνα και να δώσω την παράστασή μου”.

Ο πατέρας του είναι μουσικός με καταγωγή από τη Ζιμπάμπουε και η μητέρα του Κατρίν είναι Γαλλίδα και στο παρελθόν ήταν κορυφαία σκιέρ.

Έχει δηλώσει ότι τα λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της καριέρας της την βοήθησαν να δώσει σημαντικά μαθήματα στο γιο της,

“Χρειάζεται ιδιαίτερη αφοσίωση και εκπαίδευση από μέρους του”

είπε χαρακτηριστικά.

“Το καθαρό ταλέντο σε οδηγεί μέχρι ένα σημείο και από εκεί και πέρα χρειάζεσαι πολύ σκληρή δουλειά για να πας παρακάτω. Όταν του μιλάω για την εμπειρία μου, τι έκανα καλά και τι όχι, προσπαθώ να τον επηρεάσω για να κάνει διαφορετικές επιλογές. Η θυσία που κάνεις όταν είσαι σε κορυφαίο επίπεδο είναι τεράστια, ειδικά όταν είσαι νέος, βλέπεις τη ζωή των άλλων τριγύρω και έχεις πειρασμούς. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα δυνατός για να αντισταθείς”.

 

 

Η αφοσίωση όμως φαίνεται να είναι η δεύτερη φύση του Ζόγια, ο οποίος είναι εξίσου καλός στο σπριντ, τα εμπόδια και το επί κοντώ και είναι κάτοχος πολλών εθνικών ρεκόρ στις μικρές κατηγορίες.

“Τις μέρες των διακοπών, που δεν έχω σχολείο, αντί να διασκεδάζω κάνω διπλές προπονήσεις για να διασφαλίσω ότι είμαι στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Είχα από μικρό παιδί την εικόνα του τι σημαίνει να είσαι αθλητής και τώρα που βρήκα το άθλημά μου όλα είναι αφιερωμένα σε αυτό. Θέλω να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω”.

 

 

 

πηγή: sportsfeed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...