Τένις

Θρίαμβος στη Μασσαλία για τον Τσιτσιπά! (photo/vid)

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στον τελικό 7-6, 7-5 τον Μιχαήλ Κουκούσκιν, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στο τουρνουά Open 13 Provence.

Πρόκειται για τον δεύτερο σημαντικό τίτλο της καριέρας του Έλληνα τενίστα, μετά τον περσινό στη Στοκχόλμη, με τον 20χρονο πρωταθλητή να βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης, που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα η ATP, όντας παράλληλα σε “απόσταση βολής”  από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη.

Ο αγώνας

O Έλληνας τενίστας σέρβιρε πρώτος και, κρατώντας σχετικά άνετα το σερβίς του, κατέκτησε το πρώτο game, με τον 31χρονο αντίπαλό του να απαντά κάνοντας το 1-1, πριν ο Στέφανος ανακτήσει το προβάδισμα (2-1).

Στο τέταρτο game του πρώτου σετ έγινε μάχη με τον Καζάκο τενίστα να ισοφαρίζει με δυσκολία σε 2-2.

Ακολούθησε το 3-2 από τον Τσιτσιπά με love service game, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Κουκούσκιν έφερε τα games πάλι σε ισορροπία (3-3).

Ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το έβδομο game με συνοπτικές διαδικασίες, ανακτώντας το προβάδισμα (4-3), με τον αντίπαλό του να υπερασπίζεται το σερβίς του ισοφαρίζοντας σε 4-4, βλέποντας όμως στη συνέχεια τον Στέφανο να κάνει το 5-4 με τον τέταρτο άσο του στον τελικό.

Εν συνεχεία ο Κουκούσκιν ισοφάρισε σε 5-5, με τον Τσιτσιπά να αντιδρά άμεσα, κάνοντας το 6-5, για να κατακτήσει εν συνεχεία το πρώτο σετ, εν μέσω αποθέωσης.

 

 

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το πρώτο game με love service game, ο Κουκούσκιν έκανε το 1-1, ωστόσο με ευκολία ο Τσιτσιπάς πήρε εκ νέου το προβάδισμα (2-1).

Στη συνέχεια ο τενίστας από το Καζακστάν ισοφάρισε σε 2-2, ενώ με break έκανε το 3-2. O Kουκούσιν με άσο κατέκτησε και το έκτο game (2-4), ο Τσιτσιπάς μείωσε (3-4), ωστόσο ο 31χρονος πήρε το όγδοο game (3-5).

Σε εκείνο το σημείο πάντως ο Στέφανος έδειξε τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα και, βγάζοντας πάθος και ψυχή στο κορτ, έ ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5, για να κατακτήσει το σετ στο τάι μπρέικ με 7-5.

 

Δειτε τις καλύτερς στιγμές της αναμέτρησης…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=DjWXBLo5xSk

 

Και η αποθέωση για τον Στέφανο Τσιτσιπά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...