Formula

Στο δρόμο που “χάραξε” ο πατέρας του ο Σουμάχερ Jr! (photo/vid)

Η ιταλική ομάδα επισημοποίησε τη συνεργασία της με τον 19χρονο γιο του Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ με την εξής ανακοίνωση:

“H Aκαδημία Οδηγών της Ferrari γνωστοποιεί, ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τον πρωταθλητή της Formula 3 για το 2018, Μικ Σουμάχερ. Ο Μικ, που θα τρέξει το 2019 στο πρωτάθλημα Formula 2 της FIA, θα αποτελέσει από την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους συναδέλφους του οδηγούς της Ακαδημίας μέρος των δραστηριοτήτων προετοιμασίας για τη νέα σεζόν”.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της Ferrari…

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ο νεαρός Γερμανός θα πραγματοποιήσει δύο φορές δοκιμές με το κόκκινο μονοθέσιο της Formula 1, ωστόσο δεν θα είναι –προς το παρόν- ο επίσημος δοκιμαστής οδηγός της Scuderia.

Ο ίδιος ο Μικ δήλωσε υπερήφανος γι αυτή την εξέλιξη, που τον φέρνει να ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Είμαι τρισευτυχισμένος, επειδή ήρθε η Ferrari σε συνεργασία μαζί μου και το μέλλον μου στα μηχανοκίνητα αθλήματα θα είναι κόκκινο ως μέρος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, όπως επίσης της οικογένειας της Scuderia Ferrari. Αυτό είναι άλλο ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορώ μόνον να ωφεληθώ από την τεράστια τεχνογνωσία, που είναι συσσωρευμένη εκεί. Θα κάνω τα πάντα, για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου για τη Formula 1. Είναι προφανές, ότι η Ferrari έχει από τη γέννησή μου μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και στις καρδιές της οικογένειάς μου, γι αυτό χαίρομαι και σε προσωπικό επίπεδο για αυτό το βήμα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή, να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους και τους συνεργάτες μου, οι οποίοι με υποστήριξαν και με βοήθησαν όλον τον καιρό, για να φτάσω σε αυτό το σημείο”.

 

Ενθουσιασμένος δήλωσε και ο νέος διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο, καθώς θα περιλαμβάνεται πάλι στο δυναμικό της ένας Σουμάχερ:

“Για κάποιον σαν εμένα, που γνωρίζει τον Μικ από τη γέννησή του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η ένταξή του στη Ferrari έχει μία ιδιαίτερη, συναισθηματική σημασία”,

ανέφερε ο Μπινότο.

Ωστόσο ο Μπινότο τόνισε, ότι η επιλογή του Μικ δεν έγινε λόγω ονόματος, αλλά εξαιτίας του ταλέντου του νεαρού σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα και τις οδηγικές του ικανότητες.

Ο πατέρας του Μικ, Μίκαελ Σουμάχερ, έχει γράψει ιστορία με τη Ferrari, στην οποία ανήκε από το 1996 έως το 2006, κατά τη διάρκεια των οποίων κατέκτησε τα πέντε από τα συνολικά επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα της καριέρας του στη Ferrari!

Δείτε το καταπληκτικό video με την παρουσίαση του πιτσιρικά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...
UEFA

Νέοι τρόποι διεξαγωγής για τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της...

Η έκδοση 2024/25 του UEFA Champions League θα έχει νέα μορφή. Εξηγούμε τι θα αλλάξει, τι θα...