Πέμπτη, 18/04/24
Βόλεϊ

Περιοδεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ για… ΤΑΛΕΝΤΑ!

Ομοσπονδιακοί προπονητές και περιφερειακοί ομοσπονδιακοί προπονητές (Π.Ο.Π.) αναζητούν και εκπαιδεύουν καθημερινά νέα παιδιά, τα οποία υπό την σωστή καθοδήγηση θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες Βόλεϊ.

Την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της Ε.Ο.ΠΕ. αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Καραμπέτσο, τον ταμία και τεχνικό σύμβουλο Εθνικών ομάδων Τάκη Καβαλιεράκη, τον διευθυντή Περικλή Μπακοδήμο, και τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Παναγιώτη Λακασά και Γιώργο Μπακοδήμο, περιόδευσε την Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να δει από κοντά τα νέα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ.

Οι προπονητές είδαν από κοντά κλιμάκια Ενώσεων και προεθνικές ομάδες στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Ορεστιάδα και στις Φέρες.

“Τα παιδιά που είδαμε σε σχέση με τον Απρίλιο που τα είχαμε ξαναδεί είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση”

σχολιάζει ο προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων Γιώργος Μπακοδήμος και συμπληρώνει:

“Έχει μπει στο νερό στο αυλάκι. Το ανδρικό βόλεϊ χρειάζεται βοήθεια. Πρέπει να αυξήσουμε τον όγκο επισκέψεων για την ανεύρεση ταλέντων. Το σημαντικότερο αυτή την περίοδο δεν είναι μόνο η ποιότητα αλλά κυρίως η ποσότητα. Αργότερα όταν θα έχουνε κάνει τις επιλογές θα δούμε και την ποιότητα”.

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές και οι Π.Ο.Π. βλέπουν και εκπαιδεύουν παιδιά ανά την Ελλάδα σε εβδομαδιαία βάση.

Κάθε προπονητής επισκέπτεται δύο φορές την εβδομάδα δημοτικά σχολεία και στέλνει την αναφορά του στην ομοσπονδία. Η επικοινωνία των ομοσπονδιακών προπονητών με τους Π.Ο.Π. είναι πλέον καθημερινή.

“Αν κάποιος Π.Ο.Π. εντοπίσει κάποιο ταλέντο ανεξαρτήτου ηλικίας φεύγει άμεσα βίντεο του προς την Ομοσπονδία. Στόχος μας είναι να μην χάσουμε κανένα παιδί”

τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπακοδήμος.

Η ομοσπονδία “τρέχει’ ήδη τρία βασικά προγράμματα ανεύρεσης ταλέντων σε όλη την Ελλάδα. Επισκέψεις σε σωματεία και δημοτικά σχολεία αλλά και στους μικρούς μαθητές που επισκέπτονται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Καυτανζόγλειο στάδιο και είναι οι τρεις βασικές άξονες στους οποίους εργάζονται οι ομοσπονδιακοί προπονητές και οι Π.Ο.Π. Παράλληλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχουν περιοδείες στα αναπτυξιακά τμήματα και κλιμάκια ανά την Ελλάδα. Μετά τη Βόρεια Ελλάδα θα ακολουθήσει τον Ιανουάριο εκ νέου επίσκεψη στην Κατερίνη, την Κοζάνη και τη Σκύδρα ενώ έχει προγραμματιστεί περιοδεία και στην Πελοπόννησο. Να σημειωθεί ότι κατά την περυσινή περίοδο, οι Ομοσπονδιακοί επισκέφθηκαν όλες τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές της Ε.Ο.ΠΕ. για τον ίδιο σκοπό.

Στις αρχές Οκτωβρίου στην αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” στο Ο.Α.Κ.Α. διεξήχθη το Mini Volley Festival 2018, όπου μαζεύτηκαν πάνω 800 παιδιά. Την προηγούμενη Πέμπτη στο Μοσχάτο, παρουσία του υπεύθυνου ανάπτυξης Χρήστου Ντόζη και των Ομοσπονδιακών Κώστα Γκούντα, Νίκου Μπουτσορή, μπήκαν στο μικροσκόπιο 150 παιδιά από 12 σχολεία και 32 ομάδες σε συνεργασία με την διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ’ Αθηνών. Την προσεχή Πέμπτη στην Αργυρούπολη σειρά θα πάρουν 500 περίπου παιδιά από 29 σχολεία και 74 συνολικά ομάδες από τους Δήμους Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Αγίου Δημητρίου.

Παράλληλα την Κυριακή θα ξεκινήσει το πρόγραμμα βιντεοσκόπησης τεχνικών δεξιοτήτων προκειμένου αυτό το βίντεο να μοιραστεί σε όλους τους Π.Ο.Π.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Τσάμπι Αλόνσο στέλνει… σκάουτερ για νεαρό του Ολυμπιακού!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο φέρεται να έχει βάλει στο... μάτι τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που...
Εθνική (U18)

Έ”χ”ασε την νίκη η Εθνική ομάδα!

Η Εθνική U18 ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη...
Ολυμπιακός

Πρώτα Κωνσταντινούπολη και μετά… Νιόν για τον Κουτσίδη!

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε δυο... αναμετρήσεις μέσα σε λίγες ώρες, για να καλύψει την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την τελική φάση του...

Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν σήμερα (16/4, 08:35) για την Γενεύη και από εκεί για την Νιόν της Ελβετίας,...
Αγγλία

“Δεν είναι παράλογο να κοιτάζει η Γουέστ Χαμ τον...

Ενας... γνώστης του Αγγλικού πρωταθλήματος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γουεστ Χαμ για τον νεαρο ποδοσφαιριστη. Στο Metropolis 95.5...