Παρασκευή, 29/03/24
Τένις

Next Gen Finals: Τέλειο το ξεκίνημα του Τσιτσιπά! (vids)

Ο Ελληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε με 3-1 σετ (4-3 [5], 4-3 [3], 3-4 [4], 4-2) του Ισπανού Χαούμε Μουνάρ. Ο “Τσιτσιφάστ” συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο του στη διοργάνωση και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά.

Ο 20χρονος συμπατριώτης μας έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και πήρε τα δύο πρώτα σετ στο τάι μπρέικ. Συγκεκριμένα, στο πρώτο σετ μπήκε δυνατά και έσπασε από νωρίς το σερβίς του αντιπάλου του, κάνοντας 2-1 στα γκέιμς. Ο Ισπανός, ωστόσο, απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 2-2. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Μουνάρ προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Στέφανος με αντεπίθεση διαρκείας έκανε το 5-3 και το 7-5, για το 1-0. Στο 6ο γκέιμ του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς έφτασε μια ανάσα από το μπρέικ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ισπανός πήρε το deciding point και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκει ο Στέφανος κυριάρχησε απόλυτα και με 7-3 έκανε το 2-0.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ. Οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους, με αποτέλεσμα ένα ακόμα σετ κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα. Αυτή τη φορά ο Ισπανός, με το ένστικτό της επιβίωσης να χτυπάει δυνατά, μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε από νωρίς στο σκορ. Ο Στέφανος προσπάθησε για την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Μουνάρ να κάνει το 7-4 και να μειώνει σε 2-1 σετ. Στο τέταρτο σετ ο “Τσιτσιφάστ” δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ στο 6ο γκέιμ, αλλά ο Ισπανός κατάφερε να τις σβήσει. Στο deciding point ο Μουνάρ ανέβηκε στο φιλέ και στην προσπάθειά του να κάνει smash έχασε την πλάγια γραμμή, με τον Στέφανο να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι στα ημιτελικά προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, με τον Ελληνα τενίστα να έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση.

Δείτε highlights από την αναμέτρηση…

 

 

 

Οι πανηγυρισμοί του Στέφανου…

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...