Τρίτη, 16/04/24
Παναθηναϊκός U17

Έχασε το τρόπαιο από τη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός! (photos)

Δεν βάφτηκε πράσινο το τρόπαιο του φετινού Puskas Cup!

Η U17 του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να προβάλλει μεγάλη αντίσταση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 4-0 στον τελικό του τουρνουά.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η ελληνική ομάδα έφτασε ως το τέλος, ωστόσο όπως και στις δύο προηγούμενες, δεν κατάφερε να… πιει νερό.

Πάντως, η… διαδρομή για τα πιτσιρίκια του τριφυλλιού ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Και το αποψινό αρνητικό αποτέλεσμα επ’ ουδενί δεν αμαυρώνει την μέχρι τώρα πορεία.

Υπενθυμίζεται πως στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση επικράτησαν 1-0 της Ακαδημίας Πούσκας, ενώ χθες διέλυσαν με σκορ 3-0 την Μπάγερν Μονάχου.

Το φιλμ του αγώνα

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, ανέλαβε πρωτοβουλίες και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Χριστογεώργος με εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του Παναθηναϊκού.

Στο 29’, όμως, ήρθε το 1-0 για τη βασίλισσα. Μετά από πέναλτι που έκανε ο Βενέτης, ο Βάλο ανέλαβε την εκτέλεση και παρά το ότι δεν νίκησε σε… πρώτο χρόνο τον Βενέτη, εντούτοις πήρε το.. ριμπάουντ κι άνοιξε το σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι στο ματς ήρθε στο 38’, όταν ο Καλομοίρης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Εμμανουηλίδη, το σουτ του οποίου έφυγε για λίγο πάνω από την εστία των Μαδριλένων.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η Ρεάλ διπλασίασε τα τέρματά της. Μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Νιέτο, ο οποίος σούταρε μέσα από την πράσινη περιοχή, νίκησε τον Έλληνα πορτιέρε κι έγραψε το 2-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές με τους πράσινους να είναι πιο επιθετικοί και να προσπαθούν να βγουν στην επίθεση για να… ξαναμπούν στο “κόλπο”. Μάλιστα κέρδισαν δυο-τρία φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή της Ρεάλ αλλά δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν.

Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, αλλά οι αμυντικοί της βασίλισσας έδιωξαν πάνω στη γραμμή(!) το σουτ του Μιχαήλ από κοντά, αποτρέποντας το 2-1.

Κάπου εκεί… έχασε τις ελπίδες του για κάτι καλό ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ “χτύπησε” στην τσακισμένη ψυχολογία των πρασίνων, πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ ως το φινάλε του τελικού.

Ο Μαρίν δοκίμασε το πόδι του από μακριά, έπιασε εξαιρετικό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 78’, όταν ο Μπελμόντε ξεχάστηκε στην καρδιά της πράσινης άμυνας και “εκτέλεσε” με εξ’ επαφής κεφαλιά.

Η σύνθεση των “πρασίνων”

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Συλαιδόπουλος): Χριστογέωργος, Παλασκώνης, Νταμπίζας, Μανιδάκης, Βενέτης (51′ Ζωγραφάκης), Θεοδωράκης (51′ Αλεξανδρόπουλος), Σκεντεράι (72′ Πογιάννης), Εμμανουηλίδης, Καλομοίρης, Χριστοδούλου (72′ Μαντζώρος), Σούλτσε (47′ Μιχαήλ).

Αναλυτικά η πράσινη αποστολή που έχει ταξιδέψει στην Ουγγαρία

 

Χριστογιώργος, Κακοσαίος, Βενέτης, Ζωγραφάκης, Παλασκώνης, Σπίνος, Νταμπίζας, Μανιδάκης, Πογιάννης, Θεοδωράκης, Τουρούκης, Σκεντεράι, Κολλόκας, Καλομοίρης, Χριστοδούλου, Αλεξανδρόπουλος, Εμμανουηλίδης, Σούλτσε, Μιχαήλ, Μαντζώρος.

pao_U17_puskas_cup

1

2

3

4

5

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κρατά Αλεξανδρόπουλο!

Η απόφαση για την παραμονή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο Λιμάνι έχει παρθεί και άπαντες... δουλεύουν την μεταγραφή...
Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πάει… Τουρκία με ένα μεγάλο ταλέντο!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναμένεται να πάει στην Τουρκία, ως μέλος της αποστολής της ομάδας. Με τον ταλαντούχο Ισίδωρο...
ΠΑΟΚ

Ο Κουλιεράκης τσεκάρεται ως ο… νέος “Γκβαρντιόλ”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στο Μπριζ, με... αρκετά μάτια πάνω του, που τον παρακολουθούσαν. Όπως έγραψε το Sportdog,...
UEFA Youth League

Το αφιέρωμα της UEFA για το Ολυμπιακός – Ναντ!

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο παιχνίδι την Παρασκευή, στην ημιτελική φάση της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει...
Ολλανδία

Ακόμα συζητούν την… γκολάρα του Παυλίδη! (vid)

Ο Βαγγέλης Παυλίδης σκόραρε ξανά το Σαββατοκύριακο και στην Ολλανδία... έχουν να λένε για τη νέα γκολάρα. Η...