Πέμπτη, 18/04/24
Παναθηναϊκός

Έτοιμος για τα… βαθιά ο Στάικος!

Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις ελληνικές ομάδες που στηρίζουν τις ακαδημίες τους.

Άλλωστε πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει βγάλει κάποιο σημαντικό ποδοσφαιριστή από τα “σπλάχνα” του.

Κάτι τέτοιο φιλοδοξούν οι “πράσινοι” να συμβεί και με τον Πασχάλη Στάικο, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με το “τριφύλλι” και ευελπιστεί πως από τη νέα σεζόν θα μπει για τα καλά στο πνεύμα των μεγάλων!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πασχάλη Στάικου στην “SportDay”:

Πασχάλη πως νιώθεις μετά την επέκταση του συμβολαίου σου;

“Νιώθω πολύ χαρούμενος για την ανανέωση. Ήταν κάτι το οποίο κάθε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα της ακαδημίας, που αγαπάει και βρίσκεται τόσα χρόνια στο σύλλογο, θα ήθελε πολύ. Κάθε ψήφος εμπιστοσύνης που σου δίνεται σε κάνει πιο χαρούμενο. Βλέπω ότι με εμπιστεύεται η ομάδα και προσωπικά, θα δώσω τα πάντα για ν’ ανταποδώσω”.

Μετά από μία δύσκολη χρονιά σε προσωπικό επίπεδο, κατάφερες κι επέστρεψες πάντως.

“Ξεκίνησα στην προετοιμασία, όλα ήταν μια χαρά και η ομάδα ξεκίνησε σχετικά καλά. Στα μέσα Οκτωβρίου όμως είχα ένα πρόβλημα υγείας, όχι τραυματισμού, ώστε να ξέρεις πότε θα επιστρέψεις και το οποίο με άφησε έξω πέντε μήνες. Ήταν δύσκολο, ήθελε υπομονή. Εγώ το πάλεψα, είπα δεν το βάζω κάτω και μετά από πέντε μήνες πήρα το οκ από το ιατρικό τιμ, μπήκα και πήρα κιόλας δύο συμμετοχές, για τις οποίες είμαι πολύ χαρούμενος. Συνεχίζουμε…”.

Τι σημαίνει για σένα Παναθηναϊκός;

“Για μένα ο Παναθηναϊκός, όπως εξελίχθηκε η πορεία μου, είναι οικογένεια. Εκεί μέσα μεγάλωσα, από 13 ετών. Ξέρω τι σημαίνει ο σύλλογος, το σήμα που φοράμε στο στήθος. Αυτό είναι για εμένα ο Παναθηναϊκός: Οικογένεια, μέσα στην οποία ανδρώθηκα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ιδέα, πάνω απ’ όλα. Κάθε ποδοσφαιριστής που βρίσκεται εδώ θέλει να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα, να πάρει τίτλους, να πάει στην Ευρώπη και να κάνει τις πορείες που γινόντουσαν παλιά. Όλα αυτά είναι ένα μέρος του ονείρου μου!”.

Τι πήγε στραβά φέτος στην ομάδα;

“Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά. Ίσως κάποιες αποφάσεις, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει. Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής. Κάποιες αποφάσεις μάλλον δεν βγήκαν σωστές, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε μεγάλος σύλλογος και ξέρω ότι αυτό δεν είναι απάντηση, που μπορεί να κλείσει το όλο θέμα. Όπως προείπα, εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω μπάλα και τα υπόλοιπα, από ‘κει και πέρα, είναι άλλων ζητήματα”.

Πως βαδίζει ο Παναθηναϊκός στη νέα σεζόν;

“Η ομάδα πηγαίνει με καλή ψυχολογία. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα φύγουν, άλλοι που θα μείνουν, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς κοιτάμε όσοι έχουμε μείνει, να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε τη σεζόν, δηλαδή με δύναμη και πάθος. Στοιχεία που είχαμε στο τέλος και που η κούραση στα βγάζει εντονότερα”.

Πως βλέπεις την έμπρακτη στήριξη του συλλόγου στα νέα παιδιά;

“Ο σύλλογος μας δίνει μία ευκαιρία να βγούμε πιο μπροστά και να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Η ομάδα δείχνει ότι πιστεύει στους νέους από τις ακαδημίες της κι αυτό, είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς”.

Ποια η άποψή σου για τον Μαρίνο Ουζουνίδη;

“Έχω πολύ καλή εικόνα για τον κόουτς, τον καιρό που δουλέψαμε μαζί. Μου έδωσε και τις ευκαιρίες και έδειξε ότι μ’ εμπιστεύεται. Δείχνει ότι όποιος δουλεύει στις προπονήσεις, τον εμπιστεύεται και τον βάζει. Δεν έχει κολλήματα αν είσαι μικρός ή μεγάλος. Ζητάει να μπεις στο γήπεδο και να τα δώσεις όλα. Αυτό είναι το σημαντικό για εκείνον. Όταν μπαίνεις να δίνεις τα πάντα. Κι αυτό φαίνεται από τα παιδιά που χρησιμοποίησε. Μας έλεγε πως όποιος ρίχνεται στο γήπεδο, πρέπει να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του. Μας τόνιζε πως ξέρει ότι η φετινή ήταν μία δύσκολη χρονιά, ότι υπήρχαν τραυματισμοί και πολλά κακά σενάρια για εμάς, αλλά όταν μπαίνουμε μέσα θα πρέπει να δίνουμε το 100% μας, γιατί μόνο στο γήπεδο μπορούμε να δίνουμε απαντήσεις. Κι αυτό κάναμε στο τέλος”.

Ποια η εικόνα σου για τον Νίκο Λυμπερόπουλο;

“Δεν τον έζησα αρκετά. Απλά τέτοιοι άνθρωποι, που γνωρίζουν τόσο καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και το άθλημα γενικώς, είναι καλό να υπάρχουν μέσα στις ομάδες, γιατί παίρνουν καλύτερες ποδοσφαιρικές αποφάσεις. Στα δύσκολα νιώθαμε ότι μας καταλάβαινε κι αυτός από την πλευρά του. Ότι προσπαθούσαμε όλοι μαζί, δεν το περνούσαμε δηλαδή μόνοι μας”.

Πολλοί σε συγκρίνουν με τον Μπασινά. Ποια είναι τα αγωνιστικά σου χαρακτηριστικά;

“Καλά, η σύγκριση με τον Μπασινά δεν μπορεί να υπάρξει. Εγώ είμαι ένας νέος ο οποίος μπορεί να παίξει, δηλαδή είμαι αρκετά καλός με τη μπάλα στα πόδια. Ό,τι μου ζητάει ο προπονητής προσπαθώ να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Αυτός είναι άλλωστε κι ρόλος του παίκτη σε κάθε ομάδα, άσχετα από το πόσο καλός είναι. Να προσφέρει εκεί που «πονάει» περισσότερο το σύνολο. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...
Super League U15

Με ντέρμπι το Σαββατοκύριακο στη Super League U15!

Ματσάρες και αυτή την αγωνιστική για τις ομάδες της Super League U15, που κυνηγούν την πρόκριση στο Final Four. Όλοι οι...
Super League U17

Ματσάρες το Σαββατοκύριακο στη Super League U17!

Η δράση στη Super League U17 είναι ασταμάτητη και το Σάββατοκυριακο θα διεξαχθούν όλες οι αναμετρήσεις του πρωταθλήματος. Στον Ε’ Όμιλο θα διεξαχθεί η 16η...
Super League U19

Πρωτάθλημα για… τρεις στη Super League U19!

Το πρωτάθλημα της Super League U19 έχει πάρει... φωτιά και οι πρώτες τρεις θέσεις βγάζουν πρωταθλητή. Με τη...
Βραζιλία

Επιστρέφει ένας… θρύλος του ποδοσφαίρου στην ενεργό δράση!

Ο Βραζιλιάνος παιχταράς πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην ενεργό δράση, για να παίξει συμπαίκτης με...