Σάββατο, 20/04/24
Ηλίας Κυρίτσης

Στην παραλία με… τα γάντια!

Ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό, συνέχισε στον Ατρόμητο και την χρονιά που μας πέρασε ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της Γ΄εθνικής, παίζοντας ως δανεικός με τα… γάντια του Άγιου Ιερόθεου.

Επόμενος στόχος του η διάκριση με την Εθνική Ελλάδας στο Euro Ελπίδων του Beach Soccer στην Ουγγαρία.

Ο Ηλίας Κυρίτσης, στα 19 του χρόνια έχει να λέει ότι στα 13 του παίζοντας στις ακαδημίες του Ολυμπιακού πήρε τις πρώτες του συμβουλές από τον Αλέκο Ράντο αλλά και το πρότυπό του, Αντώνη Νικοπολίδη.

Μετά, όντας στον Ατρόμητο, συμπλήρωνε την τετράδα των κίπερ μαζί με τους Γκορμπούνοφ, Μπάρκα και Θεοδωράκη.

Μιλώντας στο Gazzetta Weekend Journal θυμάται τα πρώτα του βήματα:

«Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού το 2005, παίζοντας από τις παιδικές ηλικίες μέχρι το εφηβικό και την Under 15. Τον Αύγουστο του 2011 μεταπήδησα στον Ατρόμητο. Έπαιξα από την U15 μέχρι την U17 και έμεινα και δύο χρονιές στην U20, όπου και πήρα 10 και 12 συμμετοχές όντας πίσω από τον Θεοδωράκη, που φέτος έκανε το ντεμπούτο του στη Super League με την πρώτη ομάδα».

Τι σου είχε κάνει μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι τότε;

«Ήταν για μένα όνειρο να με συμβουλεύει ο Αλέκος Ράντος, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο να σε καθοδηγεί, αλλά φυσικά το να προπονούμαι υπό το βλέμμα του Αντώνη Νικοπολίδη ήταν κάτι το ασύλληπτο για μένα, διότι είναι το πρότυπό μου από τους Έλληνες τερματοφύλακες».

Ο Γκορμπούνοφ ήταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος, ο Μπάρκας αναδείχθηκε από τον Ατρόμητο και πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ και τώρα… έρχεται ο Θεοδωράκης. Πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις;

«Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι όντως, ο Ατρόμητος είναι μια μεγάλη ομάδα, νοικοκυρεμένη και σοβαρή όσον αφορά στην αντιμετώπιση που έχει ως προς τους παίκτες της. Ο Αντρέι (Γκορμπούνοφ) ήρθε ως τρίτος και κατάφερε μέσα από την πολλή δουλειά να γίνει γρήγορα πρώτος, είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπάρκας άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Δέλλα, δίκαια πήρε γάντια βασικού και ακόμη πιο δίκαιη η μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Φέτος είδαμε τον Θεοδωράκη να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Είναι ένα πολύ καλό παιδί και πολύ καλός τερματοφύλακας, έχει πολλά να δείξει. Εύχομαι να ακολουθήσω, εγώ είμαι έτοιμος και περιμένω πως και πως να μου δοθεί η ευκαιρία από την ομάδα».

Φέτος σε είδαμε να πρωταγωνιστείς με την ομάδα-έκπληξη της Γ’ εθνικής, τον Άγιο Ιερόθεο. Η χρονιά απόλυτα επιτυχημένη, έτσι;

«Ήταν μια γνώριμη σεζόν για τον Άγιο Ιερόθεο καθώς βρέθηκε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική. Παίξαμε σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο όπως ήταν ο 4ος με Ιωνικό και Εργοτέλη. Παρόλα αυτά, βρεθήκαμε κοντά στη δυάδα και παλέψαμε για το θαύμα της ανόδου. Αυτό δεν επιτεύχθηκε αλλά δεν πειράζει. Κι η τρίτη θέση μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί. Εγώ από την πλευρά μου έπαιξα σε 20 ματς, διότι μετά δόθηκαν ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά και είμαι χαρούμενος που ήμουν μέλος αυτής της τόσο καλής ομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Παναγιώτη Κατσικώστα».

Τι χρειάζεται για να πετύχει η συνταγή σε μια τόσο δύσκολη κατηγορία;

«Πολλά είναι αυτά που χρειάζονται. Απαραίτητα, κάποιος πρέπει να έχει πολλή υπομονή, να δουλεύει πολύ σκληρά και να επιμένει στους στόχους του. Μόνο έτσι θα τα καταφέρει».

Ποιες είναι οι στιγμές που θα σου μείνουν από μια επιτυχημένη σεζόν;

«Τη 2η αγωνιστική παίζαμε στον Ιωνικό, για πρώτη φορά αντίκρισα μια τόσο καυτή έδρα, με κόσμο να στηρίζει τόσο θερμά την ομάδα του και πραγματικά μού προκάλεσε θετική εντύπωση αυτό. Σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσω το μεγαλύτερο διπλό που έγινε φέτος. Ήταν στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη, όπου νικούσαμε στο ημίχρονο 2-0, ισοφαριστήκαμε σε 2-2 και τελικά στο τέλος νικήσαμε 3-2 αλλά είχαμε ευκαιρίες για να το κάνουμε 5-2.

Σημαντικό ήταν ότι συνεργάστηκα με παιδιά που μου έδωσαν πολλά από την εμπειρία της. Για παράδειγμα στην ομάδα είναι ο Σαγανάς, ένα “πιστόλι”, με το που βρεθεί σε θέση για γκολ δεν χαρίζεται. Στα 33 προς 34 και δουλεύοντας σε ένα γήπεδο που δεν είναι και το καλύτερο, εκείνος δίνει από τις προπονήσεις μέχρι τους αγώνες πάντα το 100%».

Μετά τον Άγιο Ιερόθεο, ήρθε κι η κλήση σου στην Εθνική Ελπίδων Beach Soccer.

«Κλήθηκα την προηγούμενη Δευτέρα από τον κύριο Στέφανο Σοϊλεμέ. Πιστεύει πολύ σε μένα και θέλει να κάνω προπονήσεις και με την Αντρών, καθώς πιστεύει ότι έχω τις ικανότητες γι αυτό.

Μπροστά μας υπάρχει η πρόκληση του Euro στην Ουγγαρία, το θεώρησα ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Είναι πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά».

Ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής;

«Ο στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και γιατί όχι να μην κυνηγήσουμε και την κατάκτηση του τροπαίου».

Οι διαφορές με το ποδόσφαιρο ποιες είναι;

«Είναι αρκετές. Αρχικά, ο τερματοφύλακας έχει το δικαίωμα να πιάσει την μπάλα με τα χέρια δύο φορές ύστερα από γύρισμα του συμπαίκτη του, μέσα σε 4 δευτερόλεπτα. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε ο αντίπαλος εκτελεί ελεύθερο από απόσταση χωρίς τοίχος. Επίσης, θα πρέπει να πατάς πιο γερά στην άμμο για να κάνεις άλμα, ενώ θα πρέπει να προσέξεις και στην πορεία της μπάλας που αλλάζει εύκολα».

Στην Ελλάδα υπάρχουν προϋποθέσεις για να εξελιχθεί το εν λόγω άθλημα;

«Ακόμη δεν υπάρχει η απαραίτητη βάση, αλλά πιστεύω ότι γίνονται κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Τώρα οργανώνεται η κατάσταση εκεί και θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα θα πρωταγωνιστεί και σ’ αυτό το στιλ ποδοσφαίρου».

Αρα τι να περιμένουμε από τον Ηλία;

«Σίγουρα πολλή δουλειά, ώστε αρχικά, να πάρουμε μια πολύ καλή θέση στο Euro Beach Soccer Ελπίδων που θα γίνει στην Ουγγαρία 14-19/6. Από εκεί και πέρα, ελπίζω φέτος να μου δοθεί η ευκαιρία από τον Ατρόμητο να δείξω ότι έχω μέλλον στην ομάδα».

Πηγή: gazetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...