Παρασκευή, 29/03/24
Ολυμπιακός U12

Πήγαν… βόλτα οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού!

Ευκαιρία για βόλτα είχαν οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού, αφού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ημέρες Θάλασσας 2017” που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά η ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετείχε σε ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου, κ. Γιάννη Μώραλη το πρωί του Σαββάτου.

Η ομάδα U12 του Ολυμπιακού μαζί με τον προπονητή της κ. Ιάκωβο Χατζηράπτη συμμετείχε στην ξενάγηση που διοργάνωσε η ΚΟΙΝ. Σ.Ε.Π 7 και ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Ζαρίφης έχοντας την μοναδική ευκαιρία να μάθει την ναυτική ιστορία της Ελλάδος.

Οι ποδοσφαιριστές ξεναγήθηκαν στις αίθουσες με τα μόνιμα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, τα οποία περιλαμβάνουν μοντέλα πλοίων από την αρχαιότητα έως σήμερα, καθώς και στην περιοδική έκθεση για τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 1821-1945, με τίτλο: « Μεθ’ ορμής ακαθέκτου».

Τα παιδιά έμειναν εντυπωσιασμένα από την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας ενώ είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μπροστά από το θρυλικό υποβρύχιο “Παπανικολής” μέρος του οποίου κοσμεί τον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δουν και ενημερωτικό video για την ναυτική παράδοση των Ελλήνων.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε μεταξύ άλλων:

“Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος είναι εκ των πραγμάτων πολύ σημαντικό για την πόλη και για τη χώρα. Θέλουμε όταν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, να έρχεται κόσμος στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και να ξεναγείται, να ενημερώνεται, να διαβάζει και όχι να υπάρχουν τα μουσεία στις πόλεις απλώς ως ωραία κτίρια. Όλοι μαζί προσπαθούμε να φέρουμε όσο τον δυνατό περισσότερο κόσμο, είτε στο Ναυτικό Μουσείο είτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο είτε σε άλλες δομές πολιτισμού στην πόλη μας. Μακάρι να μην χρειάζονταν οι «Ημέρες Θάλασσας» για να υλοποιηθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Θέλουμε να κάνουμε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς παρόμοιες συνέργειες με την ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7 και με άλλους δραστήριους φορείς της πόλης”.

Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους στη Μαρίνα Ζέας Πειραιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...