Ολυμπιακός U12

Πήγαν… βόλτα οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού!

Ευκαιρία για βόλτα είχαν οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού, αφού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ημέρες Θάλασσας 2017” που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά η ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετείχε σε ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου, κ. Γιάννη Μώραλη το πρωί του Σαββάτου.

Η ομάδα U12 του Ολυμπιακού μαζί με τον προπονητή της κ. Ιάκωβο Χατζηράπτη συμμετείχε στην ξενάγηση που διοργάνωσε η ΚΟΙΝ. Σ.Ε.Π 7 και ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Ζαρίφης έχοντας την μοναδική ευκαιρία να μάθει την ναυτική ιστορία της Ελλάδος.

Οι ποδοσφαιριστές ξεναγήθηκαν στις αίθουσες με τα μόνιμα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, τα οποία περιλαμβάνουν μοντέλα πλοίων από την αρχαιότητα έως σήμερα, καθώς και στην περιοδική έκθεση για τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 1821-1945, με τίτλο: « Μεθ’ ορμής ακαθέκτου».

Τα παιδιά έμειναν εντυπωσιασμένα από την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας ενώ είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μπροστά από το θρυλικό υποβρύχιο “Παπανικολής” μέρος του οποίου κοσμεί τον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δουν και ενημερωτικό video για την ναυτική παράδοση των Ελλήνων.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε μεταξύ άλλων:

“Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος είναι εκ των πραγμάτων πολύ σημαντικό για την πόλη και για τη χώρα. Θέλουμε όταν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, να έρχεται κόσμος στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και να ξεναγείται, να ενημερώνεται, να διαβάζει και όχι να υπάρχουν τα μουσεία στις πόλεις απλώς ως ωραία κτίρια. Όλοι μαζί προσπαθούμε να φέρουμε όσο τον δυνατό περισσότερο κόσμο, είτε στο Ναυτικό Μουσείο είτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο είτε σε άλλες δομές πολιτισμού στην πόλη μας. Μακάρι να μην χρειάζονταν οι «Ημέρες Θάλασσας» για να υλοποιηθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Θέλουμε να κάνουμε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς παρόμοιες συνέργειες με την ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7 και με άλλους δραστήριους φορείς της πόλης”.

Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους στη Μαρίνα Ζέας Πειραιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά τον… πάγκο – Το ερώτημα είναι είσαι έτοιμος ή οχι;

Υπάρχουν παιδιά που από τα 13 μέχρι τα 16...

Ένα Ελληνόπουλο επέλεξε τη φανέλα της… Εθνικής Ουγγαρίας!

Μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική διαδρομή, που ενώνει τρεις διαφορετικές κουλτούρες...

Ο Ρονάλντο “τσίμπησε”… 100 ευρώ από γυναίκα στην Πάτρα!

Μία ιστορία που ακούγεται σαν σενάριο ταινίας, αλλά είναι...

Αποχώρησε από τον Ολυμπιακό ο Κουτσίδης και ανακοινώθηκε από τους Γερμανούς!

Νέος σταθμός στην καριέρα του Ισίδωρου Κουτσίδη, καθώς ο 21χρονος...

Και επίσημα κάτοικος… Νησιού ο Μουζακίτης!

Η Χαλ Σίτι επισημοποίησε την απόκτηση του Χρήστου Μουζακίτη,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ